Sinisten pelaaja-arviot pelikaudelta 2017!●Miika Töyräs; nuorukainen kantoi päävastuun torjuntatöistä kuluneena kautena. Teki upeita "game savereita", joskin väliin yli-pelasi itsensä tilanteista pois. Lähitorjunnat hyvällä mallilla, eniten kehitettävää keskityspalloissa. Tulevaisuudessa kykyjä vaikka mihin saakka, peli-aika tärkeää. KuPS:ssa.
Seuramies 2017
14 ottelua / 9 tähteä / 5 nollapeliä / 1 maalisyöttö

●Jussi Vlasov; eipä Jussiakaan ole iällä pilattu, 20-v mittarissa. Kaudesta puolet meni piloille pitkittyneen jalkavamman vuoksi, sitä ennen vuorotteli maalilla Töyräksen kanssa. Puitteet olla erityisen hyvä maalivahti, nyt tulevat vuodet näyttävät, kuinka kovasti mies haluaa itse sitä. Jatko?
7 ottelua / 5 tähteä / 1 nollapeli

●Sami Juvonen; alkukausi meni jälleen kerran piloille käsivaivojen vuoksi. Senpä vuoksi mies nähtiin väliin harjoituksissa kenttäpelaajankin roolissa. Pelattuja pelejä ei ole juurikaan kertynyt vyölle kolmen KuFu-kauden aikana, mutta harjoituksissa mies on ollut tinkimättömän laadukas. Erittäin hieno joukkuepelaaja. Ei jatka.
1 ottelu

●Felix Ferahyan; mies joutui ikävään rooliin, sillä hän oli vaihtopenkillä niin KuPS:ssa kuin KuFussakin. Pelejä kertyi onneksi A-junioreissa, mutta divarikausi pilasi osin senkin ja kovat pelit jäivät vähiin. Ei saanut peliminuutteja miesten peleissä, joita pitää ensi kaudella ehdottomasti saada. Raameja ja kykyjä on vaikka mihin, tulevaisuus? Jatko?
Ei pelattuja otteluita

●Sharp Räsänen; alkukausi KuPS:ssa, sitten muutama peli KuFu-paidassa, josta matka jatkui Ykkösen AC Ouluun. Hyökkäyssuuntaan orientoitunut puolustaja, jolla on kaikki eväät lyödä läpi isoillakin areenoilla. Tulevat kaudet näyttävät suuntaa, missä pelaa kaudella 2018? Jatko?
5 ottelua / 1 tähti / 2 maalisyöttöä / 1 varoitus

●Hamed Coulibaly; nuorukainen kävi hakemassa pelituntumaa kauden alkajaisiksi Sinisten paidassa, jossa esitykset olivat vaihtelevia ja pelituntuman puute näkyi torille saakka. Kova työ palkittiin lopulta ja mies taisteli itsensä Veikkausliigan tähdistöön, joten latu on auki isommillekin areenoille. KuPS:ssa.
5 ottelua / 2 varoitusta

●Reetu Räsänen; "Man of the Season". Nuori toppari pelasi toisen täyden kautensa Kakkosessa esiintyen erittäin vahvasti ja lupaavasti. Oli Sinisten kivijalka puolustuksessa ja kävi tekemässä jälleen kerran muutaman tärkeän maalin vastustajan päädyssäkin ollen 4 maalillaan yksi Sinisten parhaita maalintekijöitä. Tuleva kausi näyttää suuntaa, minne nuorukainen tähyää. Onko Kakkosen pelit jo nähtyjä ja lähteekö mies kovempien haasteiden perään? Jatko?
Lepan Pytty 2017
Tähtipörssi 2017
19 ottelua / 25 tähteä / 4 maalia / 2 maalisyöttöä / 1 varoitus

●Joona Lautamaja; viime kaudella itsensä KuPS:ssa läpilyönyt Lautamaja keskittyi talven aikana opiskeluihin ja pelaaminen jäi opintojen sekä pitkittyneen viime syksyisen jalkavamman jäljiltä talvella vähemmälle, joten mies joutui kauteen takamatkalta. Esiintyi edukseen Sinisten paidassa ja oli yksi joukkueen luottopelaajista läpi kauden. Vahva fysiikka ja mies pystyisi pelaamaan Liigaa minä päivänä tahansa. Erittäin tärkeä lenkki joukkueessa. Jatkaa.
14 ottelua / 7 tähteä / 1 maali / 1 maalisyöttö / 2 varoitusta

●Nuutti Tykkyläinen; LehmonPallon kasvatti pisti tuulemaan vasemmalla laidallaan. Kauden avaukseen tehot 1+1 ja ennakkoluulotonta menoa pitkin pelikautta. Fysiikka vielä vaillinainen, mutta se on sivuseikka, sillä tämä mies osaa ja ennen kaikkea uskaltaa pelata. Tulevaisuudessa voidaan tästä miehestä kuulla vielä mitä tahansa suurta. Fiksu suhtautuminen asioihin. Jatkaa, mahdollisesti KuPS:ssa.
Nuori Pelaaja 2017
21 ottelua / 9 tähteä / 1 maali / 3 syöttöä / 1 varoitus

●Juuso Pöyhönen; miehen pelikausi oli loukkaantumisten sävyttämä. Kauden kenraalissa pelin viime hetkillä "Pöhöllä" loukkaantui ranne, joka sitten vaivasi pitkälle kesän loppuun saakka. Loppukaudesta tuli vielä toinenkin käsivamma, joten miehen kaudesta ei jäänyt erityistä sanottavaa, joskin potentiaalia "Pöhöllä" olisi riittänyt. Harmittava kausi. Kykyjä on pelata ylemmilläkin tasoilla, jos mies itse jaksaa tehdä töitä. Ei jatka.
2 ottelua / 1 varoitus

●Joni Mäkelä; Valkeak9osken Hakasta KuPS:n riveihin siirtynyt "Mäksä" kävi pelaamassa kahdessa ottelussa Sinisten paidassa käsittämättömän hurjilla tehoilla; 4+2, joten mies vei noilla tehoilla itselleen tehopelaajan palkinnon! Erityisen hieno asenne pelaamissaan peleissä, joten jatko KuPS:ssakin 2018 on selviö. Roolipelaaja, jonka oivalluksista tuli useita tärkeitä pisteitä KuPS:llekin!
Tehopelaaja 2017
2 ottelua / 5 tähteä / 4 maalia / 2 maalisyöttöä

●Peetu Pöyhönen; keskikentän taistelun ruumiillistuma. "Peda" oli varsinkin alkukaudella erityisen tärkeä liima keskikentän ja puolustuksen välissä. Kärsi vaihtuvista pelikavereistaan ja kesällä alkaneet työt verottivat uupumattoman keskikenttämiehen voimia. Erittäin tärkeä pelaaja joukkueelleen. Ei jatka.
14 ottelua / 5 tähteä / 6 varoitusta

●Patrik Alaharjula; edellisen vuoden maalintekijätittelin voittaja kärsi koko pelikauden "toisen kauden syndroomasta", eli pallot eivät meinanneet mennä millään vastustajan verkon perukoille. Hurja työmoraali, eikä mies antanut periksi missään vaiheessa. Pelituntumaa tuli silti paljonkin Kakkosessa, sekä alkukaudesta Liigassakin. Kykyjä on olla maalintekijä ja tämän kauden kokemukset auttavat varmasti tulevaisuudessa. KuPS:ssa.
15 ottelua / 4 tähteä / 4 maalia / 1 varoitus

●Joonas Väisänen; joukkueen "vanhus", 27-v Väiski edusti joukkueessa kokemusta. Oli tärkeä mies henkisesti joukkueelleen ja pelasi lopulta mukavat minuutit kaudelta. Urheilullinen ja hyvin joukkuettaan edustava, tärkeä pelaaja. Jatkaa.
Seuramies 2017
19 ottelua / 1 maali / 4 maalisyöttöä

●Ali Al-Musawi; edellisten kausien pörrääjältä oli hieman tältä kaudelta puhti poissa. Sinällään hyviä esityksiä varjosti epätasaisuus. Kykyjä olisi pelata ylemmilläkin tasoilla, jahka itse sitoutuu tekemiseensä. Joutui osin vaihtomiehen rooliin, eikä oikein sopeutunut siihen. Tyhjä korttisarake puhututtaa Alin kohdalla paljon...Ei jatka.
17 ottelua / 1 tähti

●Ilkka Iivonen; mies aloitti kauden ennakkoluulottomasti topparina varsin erinomaisilla otteilla. Kesällä tullut vamma pilasi osan kautta ja loppukaudesta kutsui koulu Helsingissä, joka sitten päätti kauden ennen aikojaan. Lujalla asenteella esiintynyt duunaripakki oli tärkeä palanen pelatessaan. Ei jatka.
8 ottelua / 4 tähteä

●Mikko Pitkänen; nuori mies sai tärkeitä Kakkosen pelejä alle, joten miesten pelit on korkattuna oikein kunnolla. Fysiikaltaan ja taidoiltaan kykenee pelaamaan korkeilla sarjatasoilla, mutta onko valmis pistämään itsensä likoon sen edestä? Valoisa tulevaisuus niin halutessaan. Jatko?
17 ottelua / 6 tähteä / 4 varoitusta

●Eetu Inkeroinen; "Inkeltä" sai mitä tilasi hänet kentälle päästäessään eli yritystä viimeisen päälle. Muutama kaunis osuma ja oveluutta hyökkäyspelaamisessa. Miehellä on kykyjä pelata vähintäänkin hyvällä Kakkosen tasolla, jopa ylempänäkin. Joutui hieman rotaatiomiehen rooliin, joka vei tehoja. Ei jatka.
16 ottelua / 3 tähteä / 2 maalia / 2 maalisyöttöä / 5 varoitusta

●Joonas Nissinen; laidan viilettäjä oli totutun vaarallinen ja avasipa hän maalitilinsä Liigassakin. Pitkälti pelejä Sinisten paidassa, jossa laatu riitti erittäin hyvin. Miehellä on kykyjä pelata ylemmilläkin tasoilla ja jatkaako enää Kakkosen tasolla? Jatko?
13 ottelua / 10 tähteä / 2 maalia / 1 maalisyöttö / 1 varoitus

●Roope Kuosmanen; laadukas ja tärkeä pelaaja, joka joutui paljolti vaihtomiehen rooliin viettäen koko alkukauden armeijassa. Mies osaa pelata jalkapalloa ja oivaltaa pelissä sellaisia asioita, joita vikkelämmät eivät välttämättä ymmärrä. Joukkuepelaaja. Ei jatka.
3 ottelua / 1 tähti

●Jere Hiltunen; nuori lupaus Lehmosta pelasi 3 ottelua tehden yhtä monta maalia, joten maalitahti oli hurja. Ainoa ikävä puoli on pelien vähäinen määrä jo toisena vuotena peräkkäin. Lahjoja miehellä on mihin vain, joten jospa löydettäisiin konstit ja sellainen fysiikka, jotta mies pysyisi ehjänä. Todellinen hyökkäyspään pelote oivalluksineen. Jatko?
3 ottelua / 6 tähteä / 3 maalia / 1 varoitus

●Jiri Nissinen; mies aloitti Sinisten paidassa, josta siirtyi alkukauden jälkeen KuPS:n riveihin, eikä sieltä miestä enää päästetty takaisin. Upea asenne, nöyrä mutta ei nöyristelevä. Kykyjä pelata millä tasolla tahansa ja näyttää omana itsenään esimerkkiä muille KuFulaisille, että Pelaajapolku toimii!
4 ottelua / 1 varoitus

●Eetu Pellikka; nuori mies tuli ja otti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta esityksillään. Alkukaudesta vielä isommat topparit siirsivät "Pelen" syrjään maalipaikoista, mutta kauden edetessä "Pele" keksi konstit isompiaan vastaan ja tehot alkoivat löytymään. On erityislaatuinen pelaaja, jonka fysiikka on iänkin puolesta vielä keskeneräinen, mutta mies osaa pelata, joten huolet pois! Kykyjä minne tahansa. Haisteli jo pelituntumaa Liigassakin. KuPS:ssa.
16 ottelua / 6 tähteä / 2 maalia / 2 maalisyöttöä / 2 varoitusta

●Antti-Ville Räisänen; keskikentän taikuri kärsi alkukauden loukkaantumisista, joten hyvin mennyt talvi koki ikävän käänteen. Pääsi loppukaudesta hyvään pelivireeseen ja oli tärkeä palanen Sinisten pelaamista. Kykyjä ja taitoa miehellä on pelata vaikka kuinka korkealla tasolla, joten miehestä kuullaan vielä. KuPS:ssa.
16 ottelua / 7 tähteä / 2 maalia / 2 varoitusta

●Joel Vartiainen; Amerikan apu tuli jälleen Sinisten mukaan keskikesän peleihin. Ikävä loukkaantuminen vei puolet peleistä, joten tehot jäivät siten vaillinaisiksi. On pyyteetön tekemään lujasti duunia ja pelaa talven korkeinta Yli-opistosarjaa. Palaa Suomeen pysyvästi keväällä ja jatkaa.
3 ottelua / 4 tähteä / 1 maali

●Johannes Kytilä; Helsingistä saapuneen nuoren lupauksen pelikausi oli loukkaantumisten sävyttämä, joten pelit jäivät vähiin. Kykyjä ja ominaisuuksia on vaikka mihin saakka, jahka miehen fysiikka saadaan kestävämmäksi. KuPS:ssa.
2 ottelua

●Santeri Saarenkunnas; mies aloitti opiskelut Joensuussa vuosi sitten, joten talviharjoittelukausi oli katkonainen. Kesän edetessä otteet kohenivat ja oli tärkeä palanen joukkuetta. Ei loista, mutta ei petäkään ja tekee lujasti duunia. Erityisen hyvä joukkuepelaaja. Jatko?
16 ottelua / 6 tähteä / 2 maalia / 4 maalisyöttöä / 2 varoitusta

●Joona Hiltunen; Jeren kaksoisveli, jonka paikat pysyivät kasassa kauden aikana. Puolustavampi versio veljestään, pieni koko vielä rajaa voittoja kaksinkamppailuissa, joskin luonne ei anna periksi ja voittojakin alkaa niistä taisteluista tippumaan. Kova raataja, jonka perusominaisuudet ovat hyvällä tasolla. Seuraavalle tasolle ensi kaudella. KuPS:ssa.
13 ottelua / 7 tähteä / 1 maali

●Ilmari Niskanen; Kävi kertaalleen auttamassa Sinisiä tärkeässä KajHa-pelissä puoliajan verran ollen ilmiliekeissä tekaisten maalin ja ollen järjestelemässä toista. Maali oli miehen avausosuma Sinisten paidassa, joka toivottavasti siivittää Suomen nopeimman ja hymyilevimmän laiturin Euroopan suurille kentille! KuPS:ssa.
1 ottelu / 1 maali

●Igor Cheminava; Pietarista KuPS:n vahvuuteen siirto-ajan lopulla saapunut toppari haki pelituntumaa Sinisten riveissä yhdessä ottelussa. KuPS:ssa?
1 ottelu

●Myan Doot; erilainen nuori, erilainen kärkimies. Pistää itseään pyyteettömästi likoon ja kävi haistelemassa Kakkosen pelejä muutaman pelin verran. Ensi kaudella läpilyönti? Jatkaa.
3 ottelua

●Miska Mwegerano; nuorukainen kävi Sinisten mukana talven muutamissa harjoituspeleissä edukseen esiintyen, mutta sarja-avausta ei vielä nähty. KuPS:ssa.
Ei pelattuja otteluita.