Blogi


Klikkaa tästä vanhempiin blogi postauksiin

13.4.2017 -

Kohti pohjoista!!


Tuleva sarjakausi on näillä näppäimillä valmis alkamaan ja uutena suuntana joukkueemme matkaa kesällä kohden Pohjoista Suomea. KuFu ei ole historiansa aikana koskaan pelannut sarjassa Pohjois-Suomen joukkueita vastaan lukuun ottamatta Iisalmea ja Kajaania.

Oulu (OTP ja Hercules) ja Tornio (TP-47) ovat uusia tuttavuuksia, kuten paikkakuntina Pietarsaari (JBK), Närpiö (Kraft) ja Kokkola (GBK). Vaasasta on kirvelevä kokemus Region's Cupin tappio-ottelusta v. 2013 (Kiisto), mutta nyt kohdataan kaupungin selkeä kakkosjoukkue ViFK. Tutumpiakin joukkueita näemme Areenalla, kun vastaan saapuvat AC Kajaani & KajaaninHaka, Villiketut Jyväskylästä sekä naapurikaupungin ylpeys PK-37 Iisalmesta. PK:sta tekee entistäkin mehukkaamman vastustajan puolin ja toisin viime kauden KuFu-kapteeniston, Joonas Ojantien & Erno Nissilän siirryttyä iisalmelaisten riveihin. Kaksikolla on varmasti näyttöhaluja, kuten varmasti nuorella KuFu-joukkueellakin.

Talvella KuFu-miehistö pelasi osin "koostuneella" joukkueella, sillä osa pelaajistosta esiintyi ja harjoitteli KuPS:n Liigajoukkueen ja osa KuPS:n A-junioreiden mukana. Tämä on hieman sekoittanut pakkaa ja yhteispelin hiominen on jäänyt vähemmälle, kuin muilla lohkon joukkueilla. Jokainen peli on kuitenkin Sinisten paidassa näytönpaikka, eikä varsinaisesti "parasta ryhmää" voida edes paperille nimetä. Kentällä nähdään nimittäin jokaisessa pelissä AINA KuFun sen päivän paras joukkue, eikä minkään tai kenenkään poissaolojen taakse paeta. Jokaisella pelaajalla on yhtäläiset mahdollisuudet näyttää osaamisensa ja ottaa pelaavasta kokoonpanosta oma paikkansa sekä tehdä valmentajien päätökset hankaliksi. Olen saanut todistaa lukuisia kertoja varsinkin viimeisten kahden, kolmen kauden aikana iloisia "yllätyksiä" pelaajista, jotka ovat nousseet esille ja näyttäneet osaamisensa.

Iloisia ilmeitä, oppimisen iloa ja todella kovaa yrittämistä. Niitä nähdään satavarmasti Savon Sanomat Areenalla KuFun peleissä!!

Niin joo, erittäin tärkeä asianen lopuksi;

Meillähän on tätä nykyä joukkueessamme naiskauneuttakin, KuFu-Kissat!! KuFu-Kissat pelaavat Naisten Ykköstä ja saamme iloksemme olla auttamassa Pallokissoja heidän omassa Jatkopolussaan! Näin ollen tyttö- ja naispelaajillakin on oma kehityspolkunsa B-tytöt -> Naisten Ykkönen -> Naisten Liiga. KuFu-Kissoista Heidi Kiiskinen, Sirpa Hyttinen, Risto Taanio ja Jari Juvonen pyrkivät mahdollistamaan mahdollisimman hyvät puitteet pelata ja kehittyä Naisten Ykkösessä! Nyt siis kaikki kannustamaan myös KuFu-Kissoja Lippumäen tekonurmella kevätkierroksilla ja Rauhalahden perinteikkäälle nurmelle kesän koittaessa!!

Tsemppiä Naisille!!

Futis on parasta paikan päällä (onko nyt niin kulunut lause, mutta tarkoittaa todellakin sitä!), nyt sankoin joukoin seuraamaan oman paikkakunnan nuorten miesten ja naisten pelejä! Muutama kolikko mukaan, lipun, makkaran sekä kahvin ostamalla ja näin ollen pienellä teolla tuet paljon molempia jaostoja ja mahdollistat niiden toiminnan!

Mikko Kolehmainen
Puheenjohtaja
KuFu98