Blogi


Klikkaa tästä uudempiin blogi postauksiin

30.9.2016 -

Hopeiset juhlat


Se on ollut jo parisen kierrosta varmaa, että pelikautemme päättyy ainakin varmasti hopeisiin juhliin! Tällä erää hopeinen sijoitus sarjassa on ehdottomasti voitettu mitali. Toki toivoa on, että KuPS nousisi vielä mukaan mitalikahinoihin, mutta vääjäämättä taitaa näyttää siltä, että Kufu on korkeimmalla sarjasijoituksella Liiton sarjojen peleissä Kuopion alueelta sarjataulukossaan.

Sarjanousijana ja muutamien profiilipelaajiemme kuten mm. Aatu Laatikaisen ja Urho Nissilän siirryttyä urallaan eteenpäin suurempiin rooleihin Liigaan tavoitteenamme ei voinut olla muuta kuin sarjapaikan varmistaminen hyvissä ajoin.

Kakkosen alkupelit olivat tunnustelua sarjatason tavoille pelityylin ja kovuuden muutoksina juniori- ja Kolmosen peleihin verraten. 11.6 alkanut peräti 9 tappiottoman (7 voittoa ja 2 tasapeliä) ottelun jakso sinetöi sen, että nuoret pelaajamme olivat oppineet sarjatason vaatimuksiin ja siihen, millä tavoin pelejä voitetaan ja kehitytään entistäkin kokonaisvaltaisemmiksi pelaajiksi. Kilpailua pelipaikoista oli harjoituksissa, joka taas ajoi jokaista pelaajaa eteenpäin parantaen suorituksiaan ja tekemisen laatuaan. Kenelläkään ei ollut erityisasemaa siinä, mikäli ei päässyt harjoituksiin, niin avauksen tai edes penkkimiehen paikka ei ollut varmaa. Ja vaihtoja kun saa tehdä pelissään vain ne 3 kpl.

Joukkueemme koostui ennen viimeistä peliä rungosta, johon kuului 11 kpl aikuista Kufun pelaajaa + 4 kpl KuPS:sta tullutta aikuista pelaajaa, 12 kpl A-juniori-ikäistä ja 3 kpl B-junioreita. "Omat" aikuiset pelaajamme ovat olleet erittäin tärkeässä, vähemmän palstatilaa saaneessa roolissa. He ovat näyttäneet harjoituksissa sen tason ja kovuuden, mitä Kakkonen ja kovemmat sarjatasot vaativat. Luonnollinen junioripelaajien kierrättäminen B-, A- ja Kufu-joukkueen kesken on ollut tänä vuonna, uskallan sanoa, tulevaisuuteen laitettua pääomaa.

Kolikon, sen lähimmän, kääntöpuolena olivat A-junioreiden 5.sija ja B-junioreiden 7.sijat SM-sarjoissaan, mutta näiden sijoitusten takana pitäisi nähdä yksilöiden kehittyminen. Joukkuepelaamista voidaan opetella muualla kuin B- tai A-junioreissa. Molempien juniorijoukkueiden valmennus on katsonut asiaa tulosten taakse kehitystyössään, sillä mitaleista olisi voinut pelata hyvinkin puolustusvoittoisella taktiikalla, mutta olisiko se vienyt näitä nyt junioreissa pelaavia yksilöitä eteenpäin? Toki, joillekin vuosikymmeniä taaksepäin sitten voitettu juniorimitali voi olla se uran paras saavutus, kun pelitaidot eivät enää riittäneet pelaamaan muualla, kuin siellä junioreissa ja tutuissa ympyröissä.

Pelaajat ovat saaneet omalle tasolleen sopivia pelejä sekä mahdollisuuden luonnolliseen siirtymään kovempiin harjoituksiin ja peleihin, kun taidot antavat myöten. Kaukana ovat ne ajat, jolloin piti miettiä, kuinka tai mitä uskaltaa sanoa tai tehdä harjoituksissa itseään vanhempien pelaajien kanssa, eivätkä kaikki pelaajat osanneet tai uskaltaneet käyttää niitä pelitaitojaan, mitä heillä olisi ollut. Näin ollen joukkueen voima, joka on varmasti vahva voimavara, kantoi useita juniorimestaruuksia tai mitaleita ilman, että mietimme, kuinka yksilö kehittyi siinä lomassa.

Joukkueemme toimii tärkeänä linkkinä myös niille "yli-ikäisille", jotka ovat jo jonkun matkaa yli 20-v ikävuoden, mutta eivät ole onnistuneet saamaan paikkaa isommissa ympyröissä, ainakaan vielä ja jäänyt pois juniori-toiminnasta yli-ikäisyyden vuoksi. Mikäli pelaajan taito- ja pelitaso ovat sitä luokkaa, hänen ollessa parempi kuin juniori-talentin niin valmentajan on erittäin vaikeaa ohittaa tätä aikuista pelaajaa pelivalinnoissaan. Tämä pistää junioria tekemään töitä entistäkin enemmän, sillä kukaan ei ole niin reilu kuin oma pelikaveri arvioidessaan kuka ansaitsee pelitaidoillaan (vai iällään) pelipaikan ja kuka ei, olkoonkin ikä mitä tahansa.

Nyt on tulevana lauantaina tämän sarjakauden viimeinen tilaisuus nähdä kotimaan kamaralla ja kotoisella Areenallaan Siniset pelissä. Lauantaina 1.10 klo 14.00 tärähtää kauden viimeinen kotipeli käyntiin ja joukkueessamme esiintyy satavarmasti kotikaupungin pojat kentällä!!!

Osin, joukkueemme tukeutuu pieneen budjettiin(60000 e), eikä se anna myöten pelaajahankinnoille, kuten kovin monessa muussa Kakkosen tai ylemmän sarjatason joukkueessa on tänäkin kesänä ollut tapana. Tosin, joukkueen perinteet ja arvot eivät myöskään salli ostopelaajia, jolloin joudumme hyvällä tavalla panostamaan oman kaupungin tuotantoon. Pelaajamme pelaavat aidosta halusta kehittyä ja intohimosta Sinisessä paidassa ja hieman Sinisten läpi sanottuna; se näkyy kentällä hienolla tavalla! Pelaajamme ovat ylpeitä Kufulaisia ja se on perinne, joka on jatkunut aina vuodesta 1998 lähtien. Aika usea ylemmälle sarjatasolle pyrkivä pelaaja on viime vuosien aikana kulkeutunut eteenpäin Kufun kautta!

Budjettimme koostuu ja rakentuu pelkästään toiminnan mahdollistamisen ympärille ja jokainen kotipeliin saapunut maksanut katsoja voi itse varmistaa sen, että Sinisten toiminta mahdollistuu terveellä pohjalla ensi kaudellakin!! Kufu sijoittuu Suomen rankingissa (Liiga, Ykkönen, Kakkonen) joko sijalle 27 tai 28. joten voinen sanoa joukkueen hinta-laatusuhteen olevan kohdallaan sekä yhteistyökumppanimme & kannattajamme olla ylpeitä joukkueestaan!

Ollaan ylpeitä mitä olemme saavuttaneet, jatketaan työntekoa, jotta voimme saavuttaa uusia unelmia! Mikään ei ole mahdotonta!!!

Suuret kiitokset pelaajillemme, valmentajillemme, huollolle, taustavoimille, yhteistyökumppaneille sekä tietenkin katsojillemme!! Upea sarjakausi 2016, hienoja kokemuksia!

Mikko Kolehmainen
Puheenjohtaja
Kufu98


28.3.2016 -

Pääsiäistaikoja


Reilu kuukausi sarjan alkuun ja pikkuhiljaa alkaa kutittelemaan pelien lähestyminen. Huikea tunne, vaikkakaan en ole itse enää vuosiin pelikenkiä jalkaan vetänyt. On kuitenkin palkitsevaa nähdä, kuinka pelimiehemme odottavat kuumeisesti tosipelien alkamista. Pelitahtimme on kesällä mukava, peli/viikko. Sarjakauden päätteeksi lokakuun puolivälissä Eurooppaan.

Talvikausi on mennyt joukkueeltamme kovaa treenatessa. Pelejä on ollut tämän kalenterivuoden puolelle 5 kpl, joista saldona 2 voittoa. 2 tasapeliä ja 1 tappio. Pelit kuitenkin kovenevat sarjakauden kynnyksellä, mutta niin joukkueemmekin iskukyky on kovempi. Jokaista peliä lähdemme ehdottomasti voittamaan ja pelaajiamme kehittämään. Pelaajistomme kilpailuhalukkuus tulee varmasti ilmi eri joukkueissa missä he esiintyvät; KuPS:n, Kufu98:n tai KuPS:n A- tai B-junioreiden nutussa.

On ollut ilo huomata myös yleisön ja median kiinnostus joukkuettamme kohtaan. Se on osoitus myös meille joukkueemme taustatekijöille ja toimijoille, että teemme joitakin asioita myös oikein. Osuvasti asian on kiteyttänyt Pallokissoista tuttu mies Vesa Kauppila omassa blogissaan; https://kuappila.wordpress.com/2016/03/13/missa-seuramme-rahat-ja-missa-tekija/

Meillä on näitä miehiä ja naisia useitakin ja mukavaa on ollut myös huomata, kuinka yhteistyökumppanimme, KuPS Ry on lähtenyt toimintaamme mukaan. Sieltä on löytynyt vetoapua mm. talkootöihin ja Mualiman Navalla (Kuopion Tori) järjestettyyn Torihankifutikseen. Suuret kiitokset!!!!

Paras kannustus pelaajillemme ja seurallemme on se, että saamme täytettyä Stadionia sarjan alkaessa. Hienona visiona olisi saada katsomot pullistelemaan ja saada siten palstatilaa- ja näkyvyyttä; "Kyllä mekin osataan"-periaatteella. Voimme tehdä oman työmme mahdollisimman hyvin, jotta pelimme ovat siten tarpeeksi kiinnostavia yleisölle tulla seuraamaan niitä jatkossakin ja kertoa siitä kavereille!

-Mela


11.2.2016 -

PALUU KAKKOSEEN, PYSYVÄSTI


Sinisten pelikausi 2016 on aloitettu jo lokakuun puolivälissä 2015! Pelaajat pitivät "lomaa" edellisen kauden jäljiltä peräti kaksi viikkoa, joten kovin pitkästä tauosta ei ole kyse. Miehet vieläpä halusivat itse aloittaa treenit lokakuun puolella, kun valmennuksella oli ajatus huilata koko kuukausi...

Tämä kertonee jotain joukkueemme asenteesta treenikentällä; jokainen haluaa kehittyä ja kehittää itsestään paremman pelaajan, olla parempi kuin edellisellä kaudella. Tähtäys on tulevaisuudessa ja nyt miehet ovat valmiit pistämään kaiken peliin. Tämä näkyy kieltämättä jokaisen kehittymisessä ja joukkueen otteissa.

Viime kauden pelaajistosta harmittavasti muutama miehemme lopetti peliuransa; Henri Jäderholm ja Joni Miettinen siirtyivät sivuun ja Helsinkiin muuttivat Juha-Antti Rissanen & Jose. Kaikki ovat huippumiehiä ja aina tervetulleita palamaan Sinisten riveihin! Kaikkea hyvää Heille! Onneksi sentään viime kauden miehistöstä Jaakko Natusen saimme pidettyä huoltotiimissämme; "Nasse" on sellainen mies, jota jokainen joukkue tarvitsee, ehdoton hengenluoja ja joukkuemies.

Tammikuussa joukkueemme esiintyi kahdesti pelikentillä; vastassa oli kaksi sarjaporrasta alempana esiintyvää joukkuetta; SaPa (9-1) ja JoPS (3-0) saivat tuta Sinisten paremmuuden. Nyt helmikuussa vastus luonnollisesti kovenee, kun Siniset kohtaavat saman lohkon FC Vaajakosken sekä Sudet Kouvolasta. Siirtymä on luonnollista, pelata kovempia pelejä. Tämä näyttää myös suuntaa pelaajillemme, missä mennään. Toki monille pelaajillemme Kakkonen on välietappi-taso, josta toivon mukaan mahdollisimman moni ponnistaa paljon kovempiin peleihin. Siltikin, jokaisen pitää pelata ja treenata peli/harjoitus kerrallaan. Jokainen on juuri niin hyvä, kuin edellinen treeni tai peli. Sen jokainen myös tietää, näytönhalu on totaalisen kova.

Olemme tarjoamassa tulevana kesänä sananmukaisesti OMAT POJAT PELAAVAT - joukkuetta. Meille on tarjottu paljon ulkomaalaisia, ehkäpä hyviäkin pelaajia, mutta luonnollisesti luotamme omaan juniorituotantoon ja kentällä yleisö näkee takuuvarmasti omien poikien esiintyvän. Jotta joukkueen esiintyminen varmistetaan myös jatkossa, tarvitsemme tueksemme yleisöä ja yhteistyökumppaneita, jotta taloudellinen turva säilyy joukkueella. Pelikausi Kakkosessa maksaa 60000 €, josta jokaisen euron Kufu etsii ja käyttää itse. KuPS:lla ja JunioriKuPS:lla on omat taloutensa, josta Kufu on oma erillinen yksikkönsä. Yhteinen tavoitteemme on kehittää hyviä pelaajia ja olla nostattamassa kuopiolaista sekä suomalaista jalkapalloa.

Olethan mukana toiminnassamme!


13.10.2015 -

Vuosi 2015


Olihan kausi! Toki vuotta on vielä jäljellä 2,5 kuukautta, mutta on sellainen fiilis, että tänä vuonna on tapahtunut todellakin paljon. Koko vuosi on opettanut jälleen kerran paljon, jotenkin vain on tunne että tänä vuonna normaalia enemmänkin. Sanonta, että "kaikkea ei voi saada" taitaa pitää kutinsa. Jalkapalloilullisesti vuotemme oli menestys. Saimme kasvatettua ja laitettua eteenpäin kauttamme sellaiset nimet mm. kuin Urho Nissilä(viidessä Kufu pelissä tehot 5 + 8), Aatu Laatikainen, Ali Al-Musawi, Antti-Ville Räisänen. Nämä nimet nostin siksi esille, koska kyseiset herrat eivät voineet edustaa meitä kauden päättäneessä Region's Cupin finaalissa Tehtaan kentällä Valkeakoskella. Toki, on meillä "reservissä" vieläpä sellaisia kavereita kuin Reetu Räsänen, Mikko Pitkänen, Joonas Pöntinen tai vaikkapa Joonas Ojantie, Niko Lehijoki ja Jani Mahanen. Kaikille on futisareenoilla mahdollista mikä tahansa, Liigaan ei tarvitse jäädä, mikäli ei halua.

Voitot tulivat niin sarjassa, kuin Region's Cupissakin. Joukkueemme, sen 14:sta tai 15:sta pelaajat, puhumattakaan jos joku on jäänyt penkille ilman peliminuutteja. Ilman Heitä, joukkueemme ei olisi menestynyt näin hyvin. Tarvitsimme kaikki pelaajamme, jotta saimme kaiken tämän. Jokainen pelaajamme on siten yhtä tärkeä. Toki Juuso Pöyhösen 12 sarjamaalia tai Joonas Pöntisen ratkaiseva rankkaritorjunta Region's Cupin välierässä Legirus Interiä vastaan 11 laukojan kohdalla ovat ikimuistettavia, mutta yhtä lailla tarvitsimme Aapeli Karjalaisen 1+1 tehoja Cupin 4.kierroksen pelissä SiPSä vastaan! Mies nousi esiin ja otti vastuunsa! Näin meidän miehet toimivat tänä kesänä, upeaa!!! Tällaisten tekojen siivittämänä olemme kaudella 2016 SUOMALAINEN EUROPELIJOUKKUE!!!!

Kuten jo aiemmin toinkin esille, niin tämän kauden menestyksen resepti on kylvetty jo talven ja aiempien vuosien harjoittelusta. Pelaajillamme on sisäinen halua harjoitella ja kehittyä aina vain paremmaksi pelaajaksi. Miehet tiesivät raa'an pelin; mikäli et treenaa, et pelaa. Tosin, tällaiset asiat olivat tämän kauden Kufussa itsestäänselvyyksiä, eikä näihin valmennuksen tarvinnut kuluttaa energiaansa. Ehkäpä joitakin piti rajoittaa liiallisista treeneistä....!

Kausi myös vei...Seura menetti kenttien laidalta tai ainakin joka viikkoisista keskusteluista yhden tukijan. Rakas isäni menehtyi pitkällisen sairauden uuvuttamana kesän sarjatauon aikana. Hän oli oma henkilökohtainen tukijani ja varma kausikorttilainen, vaikkakin viimeisimmästä käydystä pelistäkin oli kulunut jokunen kesä. Hän kuitenkin ymmärsi varsin hyvin lajin tärkeyden minulle tai ylipäätään kuopiolaisessa kulttuurissa tai maailmanlaajuisesti. Toivon, että saisimme isäni kaltaisia ihmisiä mukaamme lisää. Vaikka et aina pääsisikään paikalle, niin olisit tukemassa toimintaamme. Pienistä puroista ne pienet virratkin syntyvät ja siten mahdollistavat seuramme toiminnan myös tulevaisuudessa. Pienellä tilastofaktalla; 850 kpl myytyjä kausikortteja takaa, että toiminta jatkuu ensi kaudella. Olethan Sinäkin mukana!!!

Kiitos Vaari, tiedän että katselet ja hymyilet peleillemme jossain...! Annoit paljon ja nämä voitot ovat myös Sinulle!

- Mela


16.7.2015 -

Puolivälissä


Sarjassa olemme päässeet puoliväliin. Pelejä on takana sarjassa 10 kpl, joista saldo 8 voittoa ja 2 tasapeliä tyydyttää. Tulos ei ole kiitettävä, sillä kahdesta pelistä menetimme pisteitä. Tätä lähdemme parantamaan syyskierrokselle. Tiedossa on, että jokainen vastustaja lähtee haastamaan meitä ja pelaamaan "kuin viimeistä päivää", mutta niinhän se sama asia on muitakin vastustajia vastaan. Ei se tilannetta miksikään muuta tai tuo meille yhtään lisäpaineita. Jokainen peli, jokainen tilanne kehittää pelaajiamme, mikä olikin yksi "Jatkopolku"-hankkeen teemoistamme. Pelaajakehitys edustusjoukkueelle, eurokentille ja maajoukkueisiin. Ilokseni huomaan, että kevään peleissämme esiintyneet Saku Savolainen ja Urho Nissilä ovat päässeetkin pelaamaan Liigaa runsaasti. Lisäksi joukkueemme miehistä Jani Mahasella ja Joonas Ojantiellä on viime kaudelta Liigakokemusta, eivätkä miehet ole meidän mukanamme jäähdyttelemässä. Liigan penkillä ovat käyneet vuorollaan ilmapiiriä haistelemassa Reetu Räsänen, Peetu Pöyhönen, Aatu Laatikainen ja Joni Miettinen. Lisäksi pelaajistossamme on useita nälkäisiä miehiä, ketkä haluavat päästä näyttämään taitojaan Marko Rajamäelle. Kaikki pelaajat eivät ole valmiita vielä parikymppisinä. Haastetta meillä riittää ja peli kerrallaan edetään. Siinä hyvä mittari on myös Region's Cup, jossa olemme puolivälierä vaiheessa eli 8 parhaan joukossa. Sekään ei ole meille vielä saavutus, sillä tiedostamme, että peli kerrallaan voimme siinäkin saavuttaa jotain. Seuraavat pelit näyttävät meille suuntaa, kuinka pystymme kohtaamaan, haastaamaan ja voittamaan haasteemme peleissämme.

Futis on parasta paikan päällä ja ilokseni olen huomannut, kuinka yleisökin alkaa pikkuhiljaa joukkueemme löytämään=)! Sinne mukaan vain, kannustamaan Siniset voittoihin ja kohti uusia haasteita!

-Mela


5.5.2015 -

Sarjat korkattuina!


Näin vain pääsimme pitkän talven ylitse ja harkkapelit ovat takana päin. Kaikki pelit mitä nyt pelaamme, ovat merkityksellisiä sarjan tai cupin kannalta. Olemme juuri niin hyviä, kuin viimeinen pelimme kertoo. Valmentajamme osaavat analysoida asioita jo pidemmällekin ja meillä joukkueena on nimenomaan tehtävänä olla pelaajien kehittäjänä, oli tulos sarja- tai cup-peleissämme mikä tahansa. Kuulostaa "klisheeltä", mutta näin se vaan on. Pitää nähdä merta edemmäs. Mikäli meidän kauttamme tulleista pelaajista joku saa lyötyä itsensä läpi Veikkausliigassa, ulkomaan kentillä, maajoukkueissa niin tällöin voimme sanoa olevamme onnistujia. Positiivistahan se vielä olisi, jos KuPS Oy pystyisi tekemään voittoa pelaajistaan myymällä heitä..

Siltikin voin omasta ja varmastikin kaikkien Sinikoneen mukana olevien suulla sanoa, että kun olemme menestyksen ja muutaman kerran karvaan tappionkin kokeneet, niin menestystä haluaa vaan lisää ja uudestaan. Se on kuin huumetta, jota ei voi saada tarpeeksi. Kirjoittelin Italiassa v. 2012 ollessamme blogia, kuinka toivoisin mahdollisimman monen pääsevän kokemaan saman kuin me silloin. Totta toinen puoli, sillä se suurempi puoli oli oma halu päästä uudestaan reissuun! Kilpailunhalu on ehtymätön ja sitä voi ruokkia vain voittaminen ja voitot. Näin vain se menee.

Toki tiedossa on, että sarjassa tai cupissa meillä ei ole yhtään helppoa ottelua. Jokainen matsi alkaa 0-0:sta ja tiedämme olevamme "merkittyjä" jokaisessa pelissämme. Se on tiedostettu tila ja sitä ehkäpä haluammekin. Se kertoo, että olemme tehneet paljolti asioita oikeinkin, kun muut haluavat voittaa meidät. Helpolla se ei kuitenkaan kenellekään tule, niin kilpailuhenkinen porukkamme on. Tilanne kerrallaan, peli kerrallaan. Syksy näyttää mille tasolle pääsimme tänä vuonna ja kuinka moni pelaajistamme pelaa ensi kaudella ylemmillä tasoilla. Viime kaudesta "Eki" ja Tommi pääsivät ylöspäin. Ketkä ovat seuraavina vuorossa?

-Mela


12.4.2015 -

Sinikonetta tukemaan


Talvi on pikkuhiljaa takana päin ja pelikentät odottavat käyttäjiään. Pitkä valmistautumisjakso on käytetty Sinikoneen konehuoneessa varsin mallikkaasti. Olemme saaneet pitkälti haluamamme pelaajat, jotka ovat tehneet duunia lujaa koko talven. Kesällä pelien lopputulokset eivät tasan varmasti jää kiinni kunnon hiipumisesta! Pelurit ovat myöskin nälkäisiä, joille Kolmosen tai edes Kakkosen taso ei riitä tyydyttämään nälkää...tavoitteet ovat kehittyä mahdollisimman hyväksi futariksi! Viime kauden pelaajistostamme kaksi; maaliruisku Tommi Lankinen sekä kapteenimme Erno Nissilä siirtyivät pelaamaan viime kauden sarjaporrasta ylemmäs Mikkeliin, Ykköstä MP:n riveihin. Loistava siirto molemmilta! Tsemppiä jannut! Tämän vuoden pelaajistossamme on myös varmasti tulevien vuosien Ykkösen, Liigan sekä ulkomaankenttien pelureita, siitä olen varma.

Siltikin; tällä hetkellä keskittymisemme on pelkästään seuraavassa matsissa, joka on viikon kuluttua Kajaanissa. Emme voi elää tulevaisuutta, voimme ja meidän pitää haaveilla siitä. Elämme tässä ja nyt. Sarjakausi 2015 tuo omat haasteensa. Olemme yksi etukäteen sarjan ennakkosuosikeista, mutta yhtään pistettä se ei meille tuo. Sarjassa on 11 joukkuetta, jotka haluavat voittaa jokaisen pelin. Jokainen matsi alkaa 0-0:sta. Tässä faktaa, joka meidän pitää muistaa.

Talvella kirjoitin, kuinka joukkueemme yhtenä vahvuutena on sen tiiviys. Näin näen sen vieläkin. Talven aikana jätkät ovat kannustaneet toinen toisiaan treenaamaan, jokainen omilla vahvuuksillaan. Olen myös ilokseni huomannut, kuinka sosiaalisessa mediassa meidät aletaan pikkuhiljaa löytämään. Kausikortteja on myyty, jopa "tuntemattomillekin henkilöille". Tällä tarkoitan sitä, että edes minä, joka olen ollut seurassa vuodesta 1998 lähtien; en tunnekaan kaikkia=)! Tämä on hieno piirre=)! Jokainen voi pienellä omalla teollaan vaikuttaa siihen, että myös jatkossa näemme Sinikoneen hyvässä toiminnassa tarkoittaen sitä, että kausikortin ostamalla (35 € / 50 €) tuet toimintaamme. Olemme voittoa tuottamaton rekisteröity yhdistys, joka tarvitsee 35 000 € tälle kaudelle pyörittääkseen toimintaansa. Kausikortin ostamisella on vaikutusta siihen, että pienistä puroista alkaa virtaamaan suurempia jokia. Taloutemme on täysin itsenäinen, ei millään tavoin riippuvainen KuPS:sta.

Tämä "lumipallo-efekti" tullaan varmasti näkemään tulevana kesänä Savon Sanomat Areenalla Kufun sekä "isoveli" KuPS:n peleissä! Aistittavaissa on, että sarjakausien 2015 päättyessä molemmat joukkueet voivat olla varsin tyytyväisiä pelilliseen kauteensa. Nyt katsojilla ja kannattajilla on mahdollisuus olla vaikuttamassa, miten toiminta jatkuu tulevaisuudessa. Panostukset eivät ole suuria kausikorttia tai lippua ostaessa, mutta ostamalla voit vaikuttaa suuresti!

Kuten talvella eräässä foorumissa toin esille; "Nyt on aika toimia ja jättää puheet vähemmälle!" OLE MUKANA TOIMINNASSA!

-Mela


30.1.2015 -

Hikeä hikeä hikeä


Tammikuu on lopuillaan ja kesää kohden mennään. Joukkueemme on jaksanut varsin mukavasti hikoilla ja tehdä duunia. Huippua on ollut nähdä, kuinka pelaajamme huhkivat Keskuskentän karussa Kuplassa kerta toisensa jälkeen toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja. Kannustusta kuulee ja muutama viikko sitten vietetty saunailta on nivonut porukkaa yhteen...kokeneet ja junnarit yhdessä tiimissä.

Myös taustoilla olemme saaneet kertaalleen istua alas suurella porukalla, kaikki keitä tämä yhteinen Jatkopolku-projekti koskee ja takana ovat. Samanlaista henkeä oli kuultavissa ja aistittavissa sieltäkin, loistavaa!!! Uskon, että jalkapallokulttuuri Kuopiossa on taasen nousemaan päin. Nuoret miehet muutamia mainitakseni; Urho Nissilä, Aatu Laatikainen, Reetu Räsänen, Peetu Pöyhönen ja Ali Al-Musawi. Tosin yhtä hyvin tuohon joukkoon voisin lisätä "yli-ikäisten" Tommi Lankisen, Joonas Ojantien, Niko Lehijoen tai jonkun muun sopimuspelaajamme nimen. Ei ole kirkossa kuulutettua, että tietäisimme ketkä noista pelaajistamme esiintyvät Liigassa tulevana kesänä tai myöhemmin. Puhumattakaan ulkomaisista kentistä. Kaikilla pelaajillamme on siihen mahdollisuus! Lopulta kaikki on itsestä kiinni. Tuuri ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan oleminen, mutta niinhän se on, että tuurikin pitää ansaita. Ja tarpeeksi kun haluaa, niin usein sitä pääsee aika pitkälle=)!

Nyt joukkueessamme; pelaajistossa kuin taustalla, on sellaisia tekijämiehiä(myös muutamia naisia!), että mahdollisuudet ovat meistä itsestämme kiinni! Tarvitsemme mukaamme myös kannattajia! Niitä, ketkä ovat tukena ja joukkueen mukana elämisessä sekä kehittämisessä! Kohta saamme siirrettyä pelimme Kuopiohalliin, jossa pelien seuraaminen on mukavampaa, kuin pimeän koleassa Kuplassa. Kevään koittaessa pelit jatkuvat Stadionilla, missä pelaamme myös kesän pelit.
Kufu, kuopiolainen ja suomalainen jalkapallo nousuun!

-Mela


14.12.2014 -

Sometusta


Instagram, Twitter, Facebook. Nyt on Kufukin tullut nykyaikaan, kun seuraamme voidaan seurata reaaliajassa somessa. Tosin se, että ovatko kommentit juuri siinä hetkessä ajankohtaista, voi jokainen lukija päättää itse.

Jotkut asiat ovat ja pysyvät; sitä toivottavasti tulisi olemaan Jatkopolku, jonka saimme polkaistua käyntiin tänä syksynä. Projekti sai alkunsa jo muutama vuosi sitten, kun Rönkön Kallen kanssa pohdittiin asiaa Italian Trevisossa joku ilta parvekkeen terassilla aikaa viettäessämme. Kyllä, kyseessä ei ollut mikään lomamatka, vaan olimme tekemässä suomalaista jalkapallo-propagandaa Kufun kanssa ja otimme myöskin sen ainoan tällä hetkellä olevan suomalaisen joukkueen voiton Region's Cupin turnauksessa=)! Kuluneena syksynä kävi Vaasan Kiisto kokeilemassa taitojaan, mutta joutui tyytymään kolmessa pelissään yhtä moneen tappioon. Vaikkakin me olimme myös, varsinkin ensimmäisessä pelissä italiaanoja vastaan melkoisessa pyörityksessä, niin viimeistään "suurten kihojen" kanssa vietetty ilta ja yö-uinti sukkasillaan, toi sellaisen tunnelatauksen, että saimme puristettua sen yhden voiton Virosta selvinkin numeroin. Oliko turnaus meille liian lyhyt?

Nyt Jatkopolussa on treenattu kuukauden verran ja kuuleman mukaan kovaa on menty. Treenejä ovat vetäneet Jouni Jäntti ja Markus Räsänen, jotka ovat tunnettuja sellaisista treeneistä, että hikikarpaloita niissä ei säästellä. Osa aiempien kausien pelaajistamme ovat siirtyneet pelailemaan muihin maisemiin, mutta mikä on ollut mukavaa, niin jokaisen kanssa on pystytty keskustelemaan asiat rakentavasti ja löydetty syyt tällä erää teidän eroamiseen; järkisyinen eroaminen=) Siltikin, uskon että moni entisistä pelaajistamme nähdään tulevana kesänä katsomossamme Kufua kannustamassa ja entisiä aikoja muistelemassa. Olette olleet tekemässä Kufua siihen asemaan, missä seura nyt on; siitä haluan kiittää kaikkia pelaajia, valmentajia ja huoltajia, keitä seurassamme on vuosien varrella pelannut tai toiminut! Ilman teitä, seuramme ei olisi tässä asemassa. Kiitos!

Tämä kaikki on pysyvää, ei mitään somettelua. Arvostan suunnattomasti pysyvyyttä, vaikkakin ajan hengessä pitää pysyä! Seura on ja pysyy sekä kannattajat mukana.

-Mela


12.8.2014 -

Pitkä(kö) kesä


Näin olemme päässeet sarjassa jo viimeiselle kolmannekselle. Tässä yksi päivä mietimme, kuinka sarjan aloitus on jo kohta ovella ja kuinka nopeasti se onkaan mennyt! Viisi ja puoli kuukautta kestävä sarja on todella intensiivinen, sillä meillä ei ole ollut yhtään vapaata viikkoa peleistä koko aikana. Tämä koskee myös siis viikonloppuja, sillä pitkät välimatkat pakottavat meidät pelaamaan pelit pääsääntöisesti tällöin. Nostankin hattua pelimiehillemme, että he ovat jaksaneet käyttää ja täyttää viikonloput pelireissuille Helsinkiin, Porvooseen, Järvenpäähän, Lahteen ja lyhyen matkan Joutsenoon ja Mikkeliin! Sama toki pätee taustatiimiimme Jörriin, Jarkkiin ja Nokuun. Osin uskonkin, että amatööripohjalla olevalle joukkueellemme tullut pieni notkahdus heinäkuun helteiden aikaan oli tänä vuonna väistämätöntä, mutta jatkossa se ei toki ole suotavaa. Tulemme ensi kaudella tekemään hommia vielä enemmänkin ammattimaisemmin, vaatimaan taustoiltamme enemmän, mutta myös pelimiehiltämme. Sitä kautta voimme kehittyä ja viedä Suomi-futista omalla toiminnallamme eteenpäin.

Mielenkiintoista olisi myös ensi kaudella nähdä lisää paikallispelejä. Tällä tarkoitan Iisalmen säilymistä Kakkosen kartalla, siirtyen jouhevasti samaan lohkoon kanssamme sekä FCV:n nousua Kakkoseen Jyskälän suunnalta. Toki toivomme MP:lle kaikkea hyvää ja rutistusta loppukauden peleihin, mutta mikäli nousua ei tälle kaudelle tule, niin paikallispeleissämme nähdään!!! Itä-rajan suunnalla JIPPO taistelee kynsin hampain sarjapaikastaan; tsemppiä kovasti myös sinne, hilaa Diego porukat kuiville ja näytä jälleen kerran pitkät nenät vedonlyöjille=)! Talous- ja pelaajien kehityksen kannalta on tärkeää, että täältä alueelta löytyy myös Ykkösen seura!

Parisen viikkoa sitten eräs Urheilu-Sanomien veikkausguru, jota olemme "vainonneet" pitkin kesää uutisoi Kufua näin; "Ihan tosi painajainen. Pelaamme ilman mitään logiikkaa." Toivomme, että pystymme siirtämään toimintamme myös entistä enemmän vastustajiin tuon kyseisen "painajaisen"-tunteen. Savolaisella kieroudella ja viekkaudella.

-Mela


16.6.2014 -

Kunnian miehet


Näillä sanoilla sen voisi ilmaista. Sarjaa on pelattuna vasta 1/3 ja sijoitus keskikastissa; aika hyvin sarjanousijalta. Tosin, pakko itse myöntää, että en osannut odottaa millä sijoituksilla olisimme sarjan tässä vaiheessa. Se oli kuitenkin varmaa, että tottahan me voittamaan lähdemme joka peliä, olisi vastassa vaikka suuri HJK. Miksi pelata tappiosta?

Viime aikoina on julkisuudessa kirjoitettu myös sopupeleistä. Kevään korvalla, sarjakauden lähestyessä tuli myös minulle suuri joukko puheluja Iso-Britanniasta ja Saksasta sekä sähköpostia Afrikan maista, Espanjasta ja milloin mistäkin päin maailmaa. Pelaajia, toki varmasti hyviäkin, mutta yhtä varmuudella myös rahalla (muiden) ostettuja tuotteita, jotka olisivat järjestäneet pelin haluamallaan tavalla, peli"kavereiden" tietämättä. En vaan voi sulattaa sellaista, mutta hieman maailmaa nähneenä olisin lapsellinen väittäessäni muuta, että rahalla ei saisi valtaa, vaikka järjestää suuremmille tahoille mitättömiä Kakkosen pelejä. Itse voin kertoa, että nämä pelit eivät todellakaan ole mitättömiä, eivät missään määrin. Myös se ilmapiiri, mikä Sinisten pukukopissa on ennen peliä tai pelin jälkeen tai se, miten porukka on yhdessä myös vapaa-ajallaan. Se on jotain sellaista, mitä ei voi rahalla ostaa. Jokainen Sinistä paitaa kantava omistaa suuren Sinisen sydämen, jota on ilo katsella ja seurata kentän laidalla, väliin pukukoppi-ilmapiiriä haistellen.

Mitäpä olette mieltä intohimosta, että Siniset miehet, jotka tekevät haalarihommia kentällä tai väliin käy kantelemassa 7 tuntia kaappeja talkootyönä, jotta päästään viettämään aurinkoista ja helteistä kesäsunnuntai-päivää bussissa Porvooseen Kakkosen matsia pelaamaan? Uskoisin, että näiden Sinisten miesten moraali on aikalailla kunnossa.

Tällaista moraalia näen myös joukkueemme näyttävän kentällä, taistelevan jokaisesta pallosta ja tehden parhaansa. Paremminhan asioita ei voi tehdä, eikä kukaan voi enempää vaatiakaan. Siinä sivussa tulee oppimista, jotta voidaan olla vieläkin parempia.

-Mela


12.4.2014 -

Nyt se alkaa!!!!


Koko talven odotettu sarjakausi on kynnyksellä! On tätä jo odotettu viime syksystä saakka. Duunia on tehty pari viimeistä vuotta järjestelmällisesti, iso osa joukkueesta on ollut mukana ja osin pientä vaihtuvuuttakin on ollut. Mukaan on tullut nuoria, nälkäisiä, urallaan eteenpäin meneviä miehiä, jotka ovat omalla esimerkillään potkineet kokeneita, "vanhoja" miehiämme eteenpäin. Tosin joukkueemme keski-iän ollessa 23,5 vuotta en sanoisi vanhojakaan pelaajiamme kovin vanhoiksi. Basso ja Pilu ovat 30-v ikäpresidenttejämme=) Talven aikana on ollut mukavaa huomata, kuinka joukkueemme on kasvanut joukkueeksi. Pohja oli jo hyvä ja uudet miehemme ovat ottaneet soljuvasti omat paikkansa joukkueessamme. Myös pelaamisemme on muuntunut hieman aiemmista vuosista. Kallen lanseerama lyhytsyöttöpeli on muokkautunut vieläkin enemmän "tiki taka" tyyppiseksi. Nyt kelpaa kuopiolaisten katsojien tulla Savon Sanomat Areenalle katselemaan "vanhan hyvän ajan lyhytsyöttöpeliä". Virheitä ajoittain tulee kentällä, mutta kaikista näkyvimpää on se, että niiden tekemistä ei pelätä ja osin odoteta. Jokaista syöttöä pyritään saamaan aina paremmaksi ja peliä eteenpäin vieväksi. Tosin, vastustajille tiedoksi; osaa ne pojat välillä pelata suoraviivaisen pitkääkin palloa turhia omassa päässä palloa hieromatta. Tällaisesta pelistä kuopiolaisuus on tullut ammoisina vuosina tutuksi; "Koskaan ei tiedä mitä ne kierot savolaiset aikovat!"

Toivonkin yleisöltä pitkäjänteisyyttä peleissämme, sen kuitenkin takaan, että taistelemaan lähdemme jokaista vastustajaamme vastaan ilman pelkoa tai menetettävää. Pelityylimme saa puolelleen varmasti paljon ystäviä, myös pääkaupunkiseudulla! Nuoret soturimme ovat valmiita 2014!!!!

-Mela


9.3.2014 -

Kevättä ilmassa


Näin on pahin talvi saatu taitettua. Joukkueemme alkaa muotoutumaan ja pitkälti olemme saaneet sen ryhmän mitä olemme halunneetkin. Pelaajamme ovat valmiita taistelemaan pisteistä Kufu-paidan puolesta kaikkensa loppuun asti pistäen. Yhtään pistettä emme tule etelän joukkueille ilmaiseksi antamaan ja varmasti Savon Sanomat Areenalle on ilkeätä vastustajan tulla pelaamaan. Futis on siitä kiva laji, että aina ei tarvitse olla taitavin, mutta kun on liike, kunto ja asenne kunnossa, niin sillä pärjäämme varmasti ja teemme vastustajan olon ikäväksi kentällä olemalla iholla joka tilanteessa. Nöyristelemään emme varmasti lähde, mutta nöyränä pelaamme jokaisen tilanteen loppuun saakka. Uskon, että sillä tavoin palkitsemme myös vaativan savolaisen futisfanaatikon sydämen puolellemme saaden tärkeän 12:sta pelaajan katsomosta. Tuleva viikko ja kaksi matsia näyttävät pitkälti suuntaa, mitä olemme saaneet talvella tehtyä treeneissä. Vastustajat; JIPPO & Kultsu ovat varmasti monta pykälää kovempia, mitä olemme talven aikana saaneet vastaan kokea. Nämä ovat tärkeitä mittareita nuorelle porukallemme, mihin tulemme valmistautua kesän peleissämme viikosta toiseen. Vaatimustason on pysyttävä korkealla, sitä kautta kehittymistäkin tapahtuu. Jarkki ja Jörri ovat saaneet jatkettua Kallen aloittamalla tiellä. Joukkueessamme pelaa niitä miehiä, ketkä siellä haluavat pelata. Jokainen tietää, mitä menestyminen Kakkosessa vaatii. Viimeinen treenikuukausi on aikaa tehdä duunia, josta sitten pääsemme nauttimaan Pe 18.4 alkavalla kotimatsilla.

-Mela


5.2.2014 -

Asennetta


Näin ollaan kuukausi menty "Jörrin" ja "Matikan" ohjauksessa. Treeneissä on ollut mukava meno päällä ja pelaajistossakin on nähty mielenkiintoisia persoonia ja pelimanneja. Parit harkkamatsitkin on ennätetty vääntää KuPS:n A-junioreita sekä uutta nousua tekevää Warkaus JK:ta vastaan Kuplan hiekalla. Toivoa sopii, että hiekkapelit olisi tältä talvelta nähty. Pelien koventuessa sekä kilpailun lisääntyessä pelipaikoista, rupeaa Kufu-joukkuekin muotoutumaan tulevaa kautta silmällä pitäen. Varmastikin näemme pitkälti samoja tuttuja kasvoja, mitä kannattajamme ovat tottuneet parin viime kauden aikana Sinisessä pelipaidassa näkemäänkin. Sen voin luvata, että joukkuehenki, millä olemme saaneet lukuisia pisteitä voitettua tiukoista matseistamme, säilyy ja tiivistyy. Sen merkitystä ei voi ostaa hyvällä pelaajalla; yksittäinen peluri voi voittaa yhden, kaksi peliä, mutta pitkällä sarjakaudella voitetaan enemmän joukkueen yhteen hiileen puhaltamisella, kuin yksittäisillä pelureilla. Toinen asia on sitten se, että kun tämä hyvä peluri on sitoutunut joukkueeseensa henkisesti + tekee taikojaan kentällä joukkueensa hyväksi ja eduksi; silloin puhutaan kärkisijoituksista! Vaatiikin valmentajilta ja joukkueenjohdolta taitoa sekä pelisilmää erottaa joukosta ne joukkueelle tärkeimmät jätkät ja jampat. Aina ei tarvitse olla pelipaikkansa paras, jos kykenee paikkaamaan puutteensa muilla keinoin, suomalaisittain kylmästi sanottuna sijoittumisella, asenteella ja kunnolla. Lieneekö edes turhaa mainita, kuinka meiltä eräät J.Mahanen & J.Ojantie kävivät kuittaamassa voiton KuPS:n mukana Lahdesta, yhdestä Veikkausliigan tulevan kesän mitalikanditaatista. Nämä kaksi herraa palloilivat vielä parisen kautta sitten Nelosta Toivalan paidassa....

Se lienee oma toiveeni, kun tulevan kauden joukkuetta kasataan. Asenne; taikasana. Se ei välttämättä tarkoita, että jokaisella jätkällä tarvitsee olla kentällä perse mudassa, vaan että oma joukkue ja joukkueen menestyminen on tärkeintä. Se kaikki lähtee kuinka treenaat, kuinka kohtelet joukkuekavereita ja seuran ihmisiä. Miten sitoudut touhuun mukaan. Vai oletko syöpäläinen, jos et saa toivomaasi peliaikaa tai roolia juuri sillä hetkellä. Sillä hetkelläkin Sinun pitää pystyä olemaan kavereiden tukena, omaa kovaa duunia tehden, että pääset haluamaasi rooliin. Pelejä nimittäin riittää, 27 kpl, pelikauden ollessa puoli vuotta. Tämä on oma toiveeni, kun joukkueemme julkistetaan Helmikuun puolivälin jälkeen.


14.1.2014 -

Kovan työn tulosta


6.1 se alkoi. Joukkueen 2014 ensimmäiset viralliset treenit. Vauhtia riitti, mukana myös muutama uusi "vanha" tuttavuus. Sarjakauden alkuun enää/vielä, kuinka sen nyt ajattelee, 3,5 kuukautta. Kovasti on töitä tehty, että tähän tilanteeseen on tultu. Noustu Kakkoseen 2014. Perkele jätkät, me ollaan kovia!

Turha tässä on meidän haihatella, kovaa duunia on tehty kentällä pari vuotta, joukkue on kasvanut todellakin joukkueeksi. Muutamia on jäänyt pois vuosittain, mutta mukaan on saatu joka vuosi upeita miehiä. Pois jääneetkin ovat jatkaneet olemalla "seuran miehiä", pelejä seuraamalla ja kuulumisia vaihtaen. Olen ylpeästi voinut jokaiselle seuraamme edustaneelle puristaa kättä kiitoksen merkiksi, kun hän on jättäytynyt pois, kuka mistäkin syystä. Viimeiseksi haluan kiittää vielä Kallea, kovasti vaatinutta koutsiamme kahdelta vuodelta. Hemmetti, uskomattomia kokemuksia saimme kokea. Aivan uskomatonta sellaista, mitä ei voi rahalla saada, ostaa.

Ensimmäinen kausi, 2012, uuden tulemisen kautta, oli oppimista, joukkueen kasaamista. Saatiin luotua pohjaa, sijoitus sarjassa oli 4, mutta kauden kruunasi Region's Cupin voitto ja matka Italiaan 4-10.10.2012. Huikea matka, unohtumattomia kokemuksia. Se ei kuitenkaan riittänyt joukkueelle. Jaksettiin tehdä duunia, tiedettiin pystyvämme mihin vaan. Viime kaudella sarjavoitto 5 pisteen kaulalla sarjakakkoseen. Loppukaudesta ei osattu muuta kuin voittaa...niin se vaan on; me tiedettiin, että voidaan voittaa kenet vain! Yksi pikkuinen tahra kuitenkin jäi, Region's Cupin finaalitappio rankkareiden jälkeen. Se otti koville.... Mutta; eräs viisas on sanonut. Kun joutuu joskus ottamaan askeleen taaksepäin, niin tämän jälkeen on valmis harppaamaan kaksi eteenpäin! Näin se vain menee.

Nyt olemme jälleen valmiita tekemään uusia saavutuksia. Region's Cupia emme tänä vuonna enää pelaa. Olemme mukana Liiton peleissä, missä nyt muualla pelaavat pelurit ovat puoli-ammattilaisia. Siinä meille riittääkin haastetta, mutta yhtään huonompia emme todellakaan aio kesällä olla. Parempia, totta helvetissä! Meillä on 3,5 kk:tta aikaa treenata itsemme sellaiseen "apinanraivo"-kuntoon, että oksat pois. Kotikenttänä on "lentokenttä-Stadion", jossa tilaa kyllä riittää, kesällä saammekin vieraaksemme useamman "Hesalaisten porukan", sijoitettiinhan meidät Itä-lohkoon Mikkelin, Järvenpään, Lahden, Porvoon ja sitten viiden Helsingin joukkueen jatkoksi. Mahtavat Etelässä riemuita tänne pohjoiseen matkailua....tervetuloa vaan!!!

Treenipelitkin pikkuhiljaa pyörähtävät käyntiin viikon kuluttua. Varmasti useampikin matsi menee vielä kuvioita opetellessa, mutta talven pelit ovatkin nimenomaan kokeiluja varten. Tervetuloa seuramaan matseja lähietäisyydeltä ja muista hommata itsellesi KAUSARI kesän pelejä varten!! Ole mukana kuopiolaisten ikiomassa Kakkosen seurassa!

-Mela