OTTELUT 2017

Takaisin
Tiukka kärkimatsi aurinkoisella Areenalla päättyi Kajaanin voittoon

Perjantaina nähtiin varsin laadukas Kakkosen C-lohkon kamppailu aurinkoisella Savon Sanomat Areenalla. Kovasti kampoihin pistänyt ja urheasti taistellut nuori Sinisten joukkue ei lopulta pystynyt estämään avausjakson kahta Kajaanin maalia, joiden turvin taitava rykelmä sai hallittua toista pelijaksoa. Molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista, samaisen miehen lapikkaasta. Kapteeni Alberto Ramirez näytti esimerkkiä suorituksillaan. Ottelun viimeinen maali oli osin kosmetiikkaa, kun hurjasti hyökkäyksiin panostanut KuFu98 ei saanut purettua palloa pois omalta maalilinjaltaan ja pallo kimposi Kajaanin onneksi Ali Hajizadehista verkon perukoille.

Ensimmäinen maali oli komea yksilösuoritus, kun Ramirez pisti kuudentoista kulmasta todella kovan ja kierteisen vaparin etu-yläkulmaan jättäen Jussi Vlasovin voimattomaksi, 0-1 25 min. Juuri ennen puoliaikaa tuli sittemmin maalia edeltäneen vapaapotkunkin aiheuttaneelle KuPS:n pitkältä loukkaantumistauoltaan palanneelle Hamed Coulibalylle ikävä kömmähdys. Turha rike vaarattomassa tilanteessa aivan päätyrajalla ja pallo pilkulle, josta Ramirez kuittasi 0-2 samaiseen yläkulmaan suuntautuneella rankkarillaan.

Toki Kajaani oli varsinkin avausjaksolla Sinisiä pelillisesti edellä, mutta nämä kaksi harmitonta rikettä nousivat suureen näkymään valotaululla. Sinisten peli näytti avauspuolikkaalla vastustajaa kunnioittavalta, mutta toiselle jaksolle siitäkin päästiin eroon ja joukkue pystyi luomaan tarvittavat paikat maalin tekoon. Myan Dootin ja varsin pirteällä jalalla esiintynyt Ali Al-Musawi pääsivät todelliseen herkkupaikkaan, mutta Sinisten paidan Kajaanin pystyraitoihin vaihtaneen Mika-Matti Ruuskasen johtama Kajaani-puolustus ennätti blokkaamaan tilanteen viime hetkillä. Santeri Saarenkunnas pääsi puskemaan herkkupaikasta kulmapotkun jälkitilanteesta pallon painautuen 15 cm tolpan väärälle puolelle sivuverkkoon. Kertaalleen oli rangaistuspotkun ainekset, kun Eetu Inkeroista ja Joel Vartiaista rikottiin sääntöjen rajamailla Kajaanin boksissa, mutta tilanne nähtiin kentän tasolla toisinpäin.

Jouni Jäntti KuFusta; "Taistelimme ja toiselle jaksolle pelimme parani avauspuolikasta verraten. Vastustaja oli todella laadukas ja sieltä erottuivat muutamat yksilöt, joiden ympärille peli rakentui. Kovuus tilanteissa oli Kajaanilla miehekäs, tosin meidän kavereiden ei tarvitse nöyristellä jatkossakaan, miehekkäästi yritimme, mutta tällä erää se ei riittänyt pisteisiin. Hieman onnea maalipaikoissa, niin loppu olisi voinut olla mitä tahansa. Tiukan taistelun peleissä pienet asiat usein ratkaisevat, kuten tänään kävi. Yleisö eli hyvin mukanamme, siitä suuri kiitos. Tiukkoja pelejä on tiedossa jatkossakin ja seuraavaksi lähdemme haastamaan perinteistä GBKta. Hyvä haaste miehillemme."

Ennalta sarjan suurin suosikki piti pintansa 0-3 voitolla. Maalien lisäksi Kajaani ei onnistunut luomaan mitään erityisen vaarallisia maalipaikkoja, joskin Alberto Ramirezin vasen jalka kestäisi vertailun ylemmissäkin sarjoissa. Kärjen Michael Ibiyomi on vahva jässikkä, joka pystyy suojaamaan palloa ja hän laukoi hanakasti.

Sinisten peli pysyi hyvin paketissa ja toiselle jaksolle peli parani. Puolustuksesta Reetu Räsänen ja Ilkka Iivonen pysyivät fyysisesti Kajaanilaisten mukana. Yritystä oli, mutta tällä erää se ei tuonut pisteitä Sinisten laariin. 13.5 joukkue matkustaa Kakkosen perinteisen seuran GBK:n vieraaksi ja viikkoa myöhemmin, Su 21.5 Kuopioon saapuu Närpes Kraft.

*** Reetu Räsänen
** Ilkka Iivonen
* Ali Al-Musawi

KuFu 98; Jussi Vlasov, Hamed Coulibaly(46 min Joel Vartiainen), Reetu Räsänen, Nuutti Tykkyläinen, Peetu Pöyhönen, Joonas Väisänen, Ilkka Iivonen, Eetu Inkeroinen(75 min Myan Doot), Santeri Saarenkunnas, Joona Hiltunen.
Vaihtoon; Sami Juvonen, Miska Mwegerano.

AC Kajaani; Elias Tuomarila, Jamal Arago, Mika-Matti Ruuskanen, Jordi Lahnalakso(79 min Miika Vainikainen), Miika Niem(v)(68 min Diosdado Mbele), Alberto Ramirez, Ali Hajizadeh, Risto Kahelin(68 min Arttu Nuutinen), Jurgen Castaneda, Michael Ibiyomi, Venicio Ferreira.
Vaihtoon; Juuso Kevari, Pacifigue Muhamiriza.

KuFu 98 - AC Kajaani 0-3, (0-2).
25 min 0-1 Alberto Ramirez
40 min 0-2 Ramirez rp.
84 min 0-3 Ali Hajizadeh