OTTELUT 2017

Takaisin
Tiukka taistelu ei tuottanut tulosta

Pienellä ringillä KuPS:n pelikieltojen, muutamien harmittavien loukkaantumisten, sairastelujen sekä huomenna pelattavan KuPS-HJK Liigapelin myötä Tornioon matkannut KuFu98 taisteli miehekkäästi Pohjan Stadionilla Tornion Pallo-47 vastaan. Ottelu pelattiin nostalgisissa tunnelmissa Pohjan Stadionilla, jonka pinta takasi taistelufutiksen ystäville loistavan katsannan pelistä. Valkoisissa esiintyneet Siniset pärjäsivät varsin hyvin kokeneemmalle kotijoukkueelle, eikä mm. Liigassa Kemin paidassa esiintynyt Ryan Gilligan noussut mitenkään erityisesti esille ottelussa.

Ottelun ensimmäinen todellinen tilanne avautui kotijoukkueen Jaakko Pyynylle, jonka ohjuri suuntautui KuFulaisten onneksi ristikkoon kimmoten siitä takaisin kentälle. Ottelun edetessä pääsivät vieraat peliin sisälle paremmin luoden muutamia varsin maukkaita paikkoja kotijoukkueen Tatu Kujanpään vartioimalle maalille. Viimeiset, juuri niin usein "ne ratkaisevat" syötöt eivät kuitenkaan menneet omille, joten liukkaiden KuFu-kärkien juoksuvoimaa ei pystytty täysin käyttämään hyväksi avausjaksolla, jolloin vierailla oli saumat mennä menojaan.

Kertaalleen pallo painui Kujanpään ohitse ja maali oli varsin komea. Santeri Saarenkunnaan nopean sivurajaheiton jälkeen pallo ajautui 18 metriin Joel Vartiaisen ulottuville, josta Vartiaisen oikean jalan "suonenveto" johti hillittömään tykitykseen vasempaan alakulmaan tolpan kautta, 0-1.

Toinen jakso alkoi sitten juuri siten, miten sen ei pitänyt alkaa. Oikealta laidalta tullut vaarattoman näköinen keskitys jäi puolustuksen keskelle pomppimaan, josta Jaakko Pyyny kävi KuFu-puolustuksen ihmetellessä paukauttamassa pallon KuFu-pömpeliin, 1-1. Peli tasaantui maalin jälkeen, eikä TP-47 saanut kaipaamaansa myllytystä päälle. Siniset saivat luotua muutaman oivan hyökkäyksen tällä erää pelin keskikaistaltakin, joskin Kujanpää TP-47 maalilla venyi muutamaan hienoon paraatitorjuntaan. Samoin virkaveli KuFu-maalilla, Jussi Vlasov esitti "kauden pyttytorjunnan" Iiro Vanhan kudin eteen.

Lopulta voittomaaliksi jäänyt Thomas Koroman sijoitus lähietäisyydeltä oli hieman halpa ratkaisu KuFun sisukkaan taistelun päätyttyä. Pallo ohitti koko puolustuslinjan silmien edestä päätyen Koroman lapikkaaseen ja miehellä oli suhteellisen helppo paikka pistää pallo vasempaan alakulmaan, 2-1.

KuFulaiset yrittivät ja taistelivat, mutta tänään ei taistelua pisteillä palkittu. Joona Hiltunen esitti keskikentällä periksi antamattomia otteita, samoin Joel Vartiainen oli pelipäällä maalinsa lisäksi. Puolustus taisteli ja raatoi, mutta TP-47 hyökkääjät haistoivat ne muutamat paikat, josta maalit tulivat.

Markus Räsänen KuFusta; "Kyllähän meidän jätkät antoivat kaikkensa ja taistelu oli sisukasta. Nyt vastustajalla oli muutamia sen verran kokeneita jätkiä, jotka saivat esimerkillään pinnat käännettyä kotijoukkueen vaakaan. Emme olleet kenttäpelissä millään tavoin huonoja, vaikka meillä oli vähän jätkiä mukana. Siihen emme kaatuneet millään tavoin. Pienet erot ratkaisevat ja niin meillä on käynyt viime peleissä. Nyt käännetään kelkkaa uusille urille, niin alkaa pinnojakin satamaan meidän laariin. Peli kerrallaan mennään, eikä tässä mitään paniikkinappuloita painella. Jokainen peli kehittää meitä ja on uusi mahdollisuus."

*** Joona Hiltunen
** Joel Vartiainen
* Jussi Vlasov

Sinisten viime pelit ovat jääneet tuloksellisesti laihoiksi, joskin peli-ilme on näyttänyt varsin hyvältä ja tuleva kotipelijakso tulee hyvään saumaan. Tuttu alusta ja kentän suurempi koko ovat varmasti eduksi nuorille KuFulaisille. Pelit ovat olleet hyviä mittareita nuorille pelaajille, kuinka vastustajat, jotka eivät välttämättä ole olleet teknillisesti yhtä hyviä, pystyvät siltikin pistämään kampoihin ja olemaan tuloksellisesti parempia. Kaudesta on pelattuna reilu kolmannes, joten hyviä pelejä on vielä edessä ja kaikki vastustajat ovat hyviä haasteita ja voitettavissa.

TP-47; Tatu Kujanpää, Samuli Lätti, Jaakko Pyyny, Olli-Pekka Niskanen(v), Samuel Mahlamäki-Camacho(46 min Thomas Koroma), Sami Huhtiniemi(v), Iiro Vanha, Juho-Teppo Berg, Jaakko Paavilainen(67 min Aleksi Isomäki), Ryan Gilligan.
Vaihtoon; Tuomo Könönen, Arttu Kainulainen, Joni Lehosmaa.

KuFu98; Jussi Vlasov, Nuutti Tykkyläinen, Ilkka Iivonen, Peetu Pöyhönen, Joonas Väisänen, Santeri Saarenkunnas, Joona Hiltunen, Antti-Ville Räisänen, Joel Vartiainen, Ali Al-Musawi, Eetu Inkeroinen.
Vaihtoon; Sami Juvonen

TP-47 - KuFu98 2-1, (0-1).
29 min 0-1 Joel Vartiainen (Santeri Saarenkunnas)
48 min 1-1 Jaakko Pyyny
81 min 2-1 Thomas Koroma