OTTELUT 2017

Takaisin
Siniset tappiolla tauolle

Viikon kesätauolle jäänyt KuFu98 ei saanut pistettäkään urheasta taistelustaan huolimatta, vaan kaikilla pelin osa-alueilla vahvaa Kakkosen tasoa ollut Vaasa IFK vei pisteet 0-2 lukemin.

Molempien jaksojen alussa laatutontit saanut kotijoukkueen Patrik Alaharjula ei meinaa saada tällä haavaa palloa mistään maalikehikoiden väliin. Nyt tilanteissa pallot tarjoiltiin viiteen metriin ViFK-maalista, mutta ohjaukset viuhuivat molemmilla kerroilla vieraiden maalin ohitse. Kovaa yritystä ei tällä erää palkita maalien muodossa, joka koskee koko KuFu-joukkuetta tällä hetkellä. Pistepussi onkin jäänyt odotettua vaisummaksi kauden avauspuolikkaalla juurikin tehottomuuden ja maalipaikkojen vähäisen luomisen johdosta. Nyt muutamia paikkoja tuli, joskaan ViFK:n maalille ei saatu kovinkaan suurta liikennettä ja painetta ViFK-puolustukseen.

Avausmaali tuli sittemmin juuri ennen taukoa vieraiden toimesta. Todellisen "pukukoppi-maalin" iski jo ennalta tehokkaaksi ja vaaralliseksi tiedetty Casper Källberg. Vahvasti isketty puskumaali Aleksi Pöntisen tarjoilemasta kulmasta päätti avausjakson vieden vieraat johtoon. Kulmapotku oli hieman kehnosti kotijoukkueelta puolustettu, sillä ViFK:n erikoistilanteet tiedettiin vaikeiksi ja tilanteesta pallo olisi voitu pelata muualle kuin päätyrajasta ylitse. Nämä ovat mm. "niitä pieniä seikkoja", jollaisia Sinisille on ensimmäiselle 10 pelillä tullut lähestulkoon jokaisessa pelissä antaen vastustajalle ainekset maalien tekemiseen. Peruspelaamisessa Siniset ovat olleet vahvoja halliten pelejä, mutta miesten peleissä näissä tilanteissa annetaan vastustajalle mahdollisuudet pelien voittamiseen, kuten kävi tänäänkin.

Toinen jakso oli ensimmäisen tapaan kenttätapahtumien osalta hyvinkin tasaista, lähimmäksi pääsi huikealla laukauksella 25 metristä tykittänyt ViFK:n Jonas Pitkäkangas, jonka kuti painui oikeaan pystypuuhun kimmoten siitä takaisin kentälle pelattavaksi. Kotijoukkue pyrki saamaan painetta ViFK-päätyyn, joskin erittäin kurinalaisesti puolustaneet vieraat pitivät Siniset poissa pahanteosta. Lopullinen ratkaisu syntyi, kun Källberg löysi erinomaisella syötöllään toisesta aallosta nousseen Jeremiah Strengin ja miehen koripalloharhautus tehosi miestä vartioineeseen Antti-Ville Räisäseen Strengin pistäessä pallon vastustamattomasti vasempaan alakulmaan ohi hyvin pelanneen Jussi Vlasovin.

Jouni Jäntti; "Ei me oltu huonoja, vaan vastustaja oli tänään erinomaisen hyvä ja lopputulos taululla oli oikeutettu. Kyllä jätkät yrittivät, mutta maalien tekemisessä meillä on tällä hetkellä suuria vaikeuksia. Onneksi tässä on nyt pieni lepo, jonka jälkeen on aikaa treenata ongelmakohtia. Tämä on osanen prosessia ja välillä tulee heikompia hetkiä. Nämä pitää pystyä kääntämään voitoksi, niin olemme entistäkin vahvempia. Pelejä on kaudesta jäljellä vielä yli puolet."

Siniset jäävät viikon pituiselle kesälomalle, jonka jälkeen on tiedossa kaksi vieraspeliä. 15.7 matkataan Pietarsaareen JBKn vieraaksi (Jaron farmijoukkue) ja 22.7 on vastassa sarjakärki AC Kajaani Kajaanissa.

Pohjoislohkossa vastustajat ovat olleet fyysisesti Sinisiä vahvempia, erikoistilanteissa on jääty ratkaisevasti alakynteen, eikä peli ole virrannut viime kauden tapaan, kuten etelälohkossa useinkin peleissä kävi. Pelit opettavat Sinisiä ja 15.7 on uusi mahdollisuus kääntää kurssia voitokkaaksi.

*** Jussi Vlasov
** Reetu Räsänen
*Joona Lautamaja

KuFu98; Jussi Vlasov, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen(60 min Eetu Inkeroinen(v)), Eetu Pellikka, Peetu Pöyhönen, Patrik Alaharjula, Ali Al-Musawi, Ilkka Iivonen, Mikko Pitkänen(v), Joona Hiltunen(60 min Antti-Ville Räisänen).
Vaihtoon; Sami Juvonen, Sharp Räsänen, Joonas Väisänen, Roope Kuosmanen, Santeri Saarenkunnas.

ViFK; Rasmus Aspholm, Ilari Antila, Jonas Pitkäkangas, Christian Ingo(v), Kristian Kokko(75 min Merhawi Birhane(v)), Aleksi Pöntinen, Casper Källberg(78 min Tuomas Rintamäki), Samuli Virtanen, Tony Björk, Nicolas Sievers Laine, Ian Garrett(61 min Jeremiah Streng).
Vaihtoon; Nikko Ruokangas, Samga Sillah.

KuFu98 - ViFK 0-2, (0-1).
45+1 min 0-1 Casper Källberg
68 min 0-2 Jeremiah Streng