OTTELUT 2017

Takaisin
Farmijoukkueet tasapeliin Pietarsaaressa

Ykkösen Jaron ja Veikkausliigan KuPSn farmijoukkueet kohtasivat toisensa lauantaina Pietarsaaren Länsikentällä. Lopulta ottelu päättyi 2-2 tasapeliin lukuisten vaiheiden jälkeen. Ottelu sai Sinisten kannalta ikävän alun, kun Rasmus Korkea-Ahon kuudentoista rajalta lähtenyt kierteinen laukaus yllätti KuFu-muurin ja maalilla torjuneen Jussi Vlasovin täysin pallon kimmoten yllättäen KuFu-maalin perukoille, 1-0 17 min. Ja lisää kylmää vettä Sinisten niskaan kaatoi Viktor Strömbäck todistettavasti pelikauden 2017 Länsikentän hienoimmalla laukauksella aivan oikeaan yläkulmaan, 2-0 21 min. Ottelu oli siis kotijoukkueen 2-0 johdossa aivan yllättäen reilun 20min jälkeen ja millaisen murheellisten aikaisempien peliensä jälkeen Siniset ovat viime peleissä kokeneet. Näiden maaliensa jälkeen Siniset saivat paikan kavennukseen avausjakson lopulla, kun pelikuntoon pikkuhiljaa kuntoutuva Jere Hiltunen kieputti omaa vartioijaansa rikkeen arvoisesti rangaistusalueella. Pallo pilkulle, mutta kotijoukkueen maalivahti Patrik Hägblom venyi torjuntaan Joonas Väisäsen laukauksen edessä ja tauolle siirryttiin 2-0 lukemissa.

Lieneekö onnistunut tankkaus vai pienimuotoinen puhuttelu kopissa herättänyt Siniset lopullisesti peliin, sillä toisella jaksolla JBK tippui lopulta kyyditettävän asemaan. Antti-Ville Räisäsen peli-ote oli myös positiivinen piirre, sillä mies Jere Hiltusen kanssa pisti melkoiset ripaskat JBK-puolustukselle. Kaksikko puhkoi ja teki mitä halusi väsyneen vastustajan kustannuksella ja Hiltunen kaadettiin toistamiseen rangaistusalueella. Tällä erää mies asteli itse pallon taakse toimittaen sen varmasti verkon perukoille, 2-1 56 min. Hulabaloot jatkuivat maalin jälkeen JBKn puolustusalueella ja tasoitus tuli tällä erää Hiltusen päänupista. Pieni ohjaus Joonas Väisäsen tarjoilemaan sivuvapariin ja peli tasoihin, 2-2 81 min.

Voittoon ja kolmeen pisteeseen saakka ei Sinisten bensa takaa-ajosta riittänyt, joskin toivottavaa on, että lopullinen herätys Kakkosen peleihin kaudelle 2017 on nyt tapahtunut. Sarjaa on pelattu puolet ja kaikki asetelmat ovat avoimet. Mahdollisuuksia on 11 pelin verran.

*** Jere Hiltunen
** Antti-Ville Räisänen
* Peetu Pöyhönen

KuFu98n matka jatkuu tulevana lauantaina lohkon ykkösen AC Kajaanin vieraaksi. Sarjakauden koti-avauksessa ACK oli 0-3 lukemin parempi Alberto Ramirezin(2) johdolla. Ramirez ja Michael Ibyomi ovat kantaneet suuren vastuun ACKn hyökkäyspelistä kuluneella kaudella, joten erityisen tarkkoina kuopiolaiset saavat pelissä olla.

JBK; Patrik Hägblom, Johan Brunell, William Holti, Alex Ramsay(72 min Robin Kronqvist), Antti Palohuhta, Viktor Strömbäck, Anton Kass, Rasmus Korkea-Aho(75 min Severi Kähkönen), Antonio Hotta(v), Jim Myrevik, Jonas Granholm(67 min Jusa Ihalainen).
Vaihtoon; Linus Kass, Anton Sandlin, Joakim Lönnqvist.

KuFu98; Jussi Vlasov, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen(69 min Eetu Inkeroinen), Eetu Pellikka, Peetu Pöyhönen(v), Joonas Väisänen, Ali Al-Musawi(46 min Antti-Ville Räisänen), Mikko Pitkänen(v), Jere Hiltunen, Santeri Saarenkunnas.

JBK - KuFu98 2-2, (2-0).
17 min Rasmus Korkea-Aho
21 min Viktor Strömbäck
56 min 2-1 Jere Hiltunen rp.
82 min 2-2 Je.Hiltunen (Joonas Väisänen)