OTTELUT 2017

Takaisin
Siniset lohkoykkösen, AC Kajaanin vieraaksi!!

Tänään KuFu98 matkustaa lohkoykkösen, kovasti kauteen rahallisesti satsanneen (360 000 e) AC Kajaanin vieraaksi. Ottelu käynnistää samalla Kakkosen C-lohkon syyskierroksen, joten puolivälin krouvissa ollaan parhaillaan. Sarjatilanne on kiheriäinen, sillä niin sarjan yläkerrassa viihtyvä ACK:n kuin alakerrassa oleva KuFu98 tarvitsevat molemmat kipeästi pisteitä laariinsa. ACK:n kannassa on tiukasti nousua tavoitteleva ViFK ja taas KuFu98:lle kaikki tarjottavat pisteet olisivat tärkeitä sarjapaikasta pelaamisen kannalta.

Kevätkierroksella ACK oli Sinisiä lukemin 0-3 parempi. Tällöin Alberto Ramirez oli kentän suurin tähti 2 maalillaan. Lisäksi kärjen Michael Ibiyomi oli alati vaarallinen kärjessä. ACK oli erikoistilanteissaan erityisen vaarallinen, joten näiden kanssa Siniset saavat olla tarkkoina. Ramirezin kauden maalisaldo näyttää 10 ja Ibiyomin 8 maalia. Tuttuna miehenä ACK:ssä esintyy KuPS:n juniorikoulun kasvatti, viime kaudella KuFun mukana esiintynyt Mika-Matti Ruuskanen.

ACK:n saldo kuluvana vuonna on ollut kova; 9 voittoa -- 1 tasapeli -- 1 tappio, maalisuhde 30-7.

Sinisten pelaajistoa rokottaa hieman yhtäaikainen peli KuPSn kanssa. KuPS kohtaa tänään kotoisella Areenallaan FC Lahden, joten osa pelaajistosta on väistämättä siellä mukana. Nyt olisikin KuFun mukana olevilla pelaajilla erityisen oiva sauma näyttää osaamistaan Ykkösen tasoiselle vastustajalle ja antaa siten näyttöjä KuPSn suuntaan.

Lähtökohdat otteluun ovat kuin konsanaan sadusta "Daavid vs. Goljat", mutta ottelu alkaa tilanteesta 0-0, eikä ottelusta ole etukäteen mitään hävittynä. Sinisten kausi on ollut pisteiden valossa pettymys; 2 voittoa -- 4 tasapeliä -- 5 tappiota; maalisuhde 13-14. Muutamalla voitolla sarjasijoitus kohenisi kummasti ja toisi kaivattua itseluottamusta pelaajistolle. Viime aikaisten peli-esitysten valossa voitto ottelusta ei olisi kovinkaan suuri yllätys, jota Siniset lähtevät ehdottomasti tavoittelemaan pelistä "Goljatia" vastaan. Viimeisimmässä pelissään JBK:ta vastaan KuFu98 oli kuskin paikalla, jääden pettymyksekseen 2-2 tasapeliin huolimattomuuksiensa vuoksi.

Veikkaus tai muut asiantuntijat eivät paljoakaan Sinisten puolesta puhu, joten nyt on Sinisten aika näyttää omaa osaamistaan kentällä. Tehdyt ja päästetyt maalit ratkaisevat.

Pystyykö KuFu98(Daavid) kellistämään ACKn(Goljat)? Se selviää klo 17.00 alkavassa Kakkosen C-lohkon ottelussa!

Sinisten kokoonpano tänään; Sami Juvonen, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen, Eetu Pellikka, Joonas Väisänen, Ali Al-Musawi, Ilkka Iivonen, Mikko Pitkänen, Eetu Inkeroinen, Roope Kuosmanen, Jere Hiltunen, Antti-Ville Räisänen ja Santeri Saarenkunnas.

Poissaolijoita Sinisillä ovat tänään; Peetu Pöyhönen (korttitilin täyttyminen), Joel Vartiainen ja Jussi Vlasov (jalkavammat).