OTTELUT 2017

Takaisin
Siniset kaatuivat pelikengät jalassa

Kenttäpelissä hallitsevampana osapuolena ja maalipaikkoja varsinkin toisella jaksolla liukuhihnalla tuottaneet kufulaiset joutuivat tunnustamaan kotijoukkueen voittoa maalein 3-1.

Ottelun avauskymppiäkin hallinnut vierailija KuFu sai luotua muutaman varsin maukkaan keskityshässäkän Kraftin maalille, mutta kokenut Karl-Filip Eriksson selvitti tilanteen kunniakkaasti. Näiden jälkeen iski kuin kirkkaalta taivaalta kotijoukkue Kraft. Daniel O'Brienin pitkä pallo KuFun vasempaan laitaan, josta Kraftin röyhkeä Semsudin Mujkic haastoi Sharp Räsästä päätyrajalle saakka. Päätyrajalta lähtenyt laukaus kimposi KuFu-kassari Miika Töyräksestä ylärimaan, siitä takaisin kentälle saaden kierteen verkon perukoille, 1-0. Ja parisen minuuttia myöhemmin jo avausmaalissa mukana ollut O'Brien pisti avausmaalin kaltaisen pallon jälleen samaiseen tyhjään Sinisten oikeaan laitaan, josta Muhamed Omic jatkoi taitavasti keskelle Kraft-ikoni Jonas Granforsille ja mies niittasi rangaistuspilkun kohdalta 2-0. Maali oli Granforsin Kraft-uran 102, joten turhasta maalintekijästä ei ole kyse. Tällä kaudellakin osumia on syntynyt 9 kappaletta, kuten avausmaalin tekijällä Mujkicillakin.

Siniset toipuivat kahdesta pikamaalista saaden pikkuhiljaa kenttätasapainonsa kuntoon. Eetut Inkeroinen & Pellikka hätyyttelivät vuoronperään Kraft-maalia, joskin palloa ei saatu verkon perukoille edes todellisista laatupaikoista. Kavennus sentään tuli puolen tunnin kohdalla, kun Pellikan syötön tavoitti laidallaan noussut Sharp Räsänen, jonka keskityksen painoi voimalla sisään Patrik Alaharjula, 2-1 30 min.

Jakson lopulla Siniset saivat luotua mylläkkää vielä laitavapaapotkuista sekä kulmapotkuista, mutta näistäkään ei saatu luotua maalia. Koko pelissä Siniset saivat peräti 10 kpl kulmapotkuja, joten paine oli Kraftin maalilla koko pelin ajan.

Toiselle jaksolle Siniset lisäsivät höyryä. 55 minuutilla Inkeroisen keskitykseen Alaharjula nousi korkeimmalle, mutta pallo oikeaan pystypuuhun ja jatkopallosta Siniset sohivat ohi pallosta. Pellikka ja Inkeroinen pääsivät kokeilemaan kuudentoista rajalta laukauksiaan, mutta osoite ei ollut tänään maalipuiden välissä.

Kraft sai kulmapotkun 77 min kohdalla, joka kuvasi osuvasti pelin kulkua. Ensimmäisessä pallossa oli kolme KuFulaista, mutta paluupallo ajautui vapaalle Kraft pelaajalle, jonka laukaus upposi ohi Töyräksen, vaikkakin pallon edelle uhrautui useampi kufulainen ja taululle 3-1.

Siniset eivät lannistuneet, mutta Alaharjulan tarjoileman laatupaikan Pellikka sai vielä harmikseen puskettua samaiseen oikeaan pystypuuhun, jotka ilmeisesti olivat Erikssonin parhaat kaverit. Yritystä ja puolittaisia paikkoja Siniset saivat tuotettua Kraftin maalille vielä kyseisen tilanteen jälkeenkin, mutta onni oli jättäytynyt Sinisten kyydistä pois.

Jouni Jäntti; "Kenttäpelissämme ei ollut mitään hävettävää tänäänkään. Loimme riittävän määrän maalipaikkoja, mutta ei ollut onni tai taito mukanamme. Yritystä jätkiltämme löytyy kiitettävästi ja se tuo kyllä tulosta jatkossa. Siihen pitää luottaa ja uskoa. Kunto tai taito on puolellamme, pienet henkiset jutut vain kohdalleen, niin pallot alkavat löytää vastustajan maalinkin. Peli olisi voinut päättyä tänään tilanteiden valossa vaikkapa 3-6, mutta nyt kävi näin. Vaikea on todeta, mutta tulosta täytyy kunnioittaa."

Sinisten pelaaminen oli yritteliästä, mutta hyökkäyspäähän toivoisi lisää tehoja mitä tilanteiden määrään vertaa. Maaleja olisi pitänyt ehdottomasti saada nyt yhtä tehtyä enemmän.

*** Patrik Alaharjula
** Reetu Räsänen
*Eetu Inkeroinen

Siniset esiintyvät tulevana perjantaina 11.8 klo 18.30 kotoisella Areenallaan ja vastaan saapuu vieraita Jyväskylästä, JJKn farmijoukkue Villiketut. Ottelu lukeutuu sopivasti Keski-Suomen Derbyyn, sillä edellisenä päivänä Areenalla mittelevät paremmuudestaan KuPS ja JJK.

Kraft; Karl-Filip Eriksson, Samsonia Kakhaber, Tony Lund(60 min Jacob Åbonde), Semsudin Mujkic, Jonas Granfors, Muhamed Omic(v), Daniel O'Brien(89 min Oskar Ivars), Lavinius Marca, Becic Sifet(74 min Bekir Kadic), Mikael Johansson, Filip Lapveteläinen(v).
Vaihtoon; Jakob Lund, Mario Rac, Jacob Lapveteläinen, Nicholas Westerholm.

KuFu98; Miika Töyräs, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen(65 min Mikko Pitkänen), Eetu Pellikka, Peetu Pöyhönen(v)(74 min Santeri Saarenkunnas(v)), Patrik Alaharjula, Eetu Inkeroinen(v), Sharp Räsänen, Antti-Ville Räisänen, Johannes Kytilä.
Vaihtoon; Sami Juvonen.

Kraft - KuFu98 3-1, (2-0).
12 min 1-0 Semsudin Mujkic
18 min 2-0 Jonas Granfors
30 min 2-1 Patrik Alaharjula (Sharp Räsänen)
77 min 3-1 Muhamed Omic