OTTELUT 2017

Takaisin
Sinisille Keski-Suomen Derbyn herruus!!

Tiukoille meni, mutta lopulta ansaitun voiton pelannut kotijoukkue KuFu98 juhli aurinkoisella Savon Sanomat Areenalla. Voiton takuuna perjantai-iltana olivat erittäin tiivis koko joukkueen puolustus sekä onnistuminen erikoistilanteesta, jotka ovat olleet tällä kaudella haastavia molemmissa päädyissä kenttää. Nyt viime peleissään Siniset ovat osoittaneet kunnon kohentumista kaikissa pelin osa-alueissa, joten loppukesän pelien ja panosten koventuessa se lupaa toivottavasti hyvää loppukautta.

Pelin kulku oli perjantai-iltana varsin selvä ja hieman samankaltainen, kuin edellisenä päivänä pelatun Veikkausliigan KuPSn ja JJKn kohtaamisessa; kotijoukkue hallitsi peliä ja vierailijat sumputtivat ja pitivät linjojen välit tiiviinä, keskittyen nopeisiin vastaiskuihin. Kotijoukkue oli lukenut läksynsä ja niin Genc Kovaqi kuin Panu Väliahokin saatiin pidettyä poissa maalintekosektoreilta. Aivan ottelun lopussa pääsi Kovaqi kokeilemaan kulmapotkun jälkitilanteesta maalintekoa, mutta Peetu Pöyhösen takamus esti pallon etenemisen Sinisten maali-alueelle.

Ottelun avausjaksolla Siniset saivat luotua varsinkin Joonas Nissisen kautta muutaman maukkaan maalitilanteen. Tällä erää Patrik Alaharjula tai Eetu Pellikka eivät onnistuneet Villikettujen Tatu Österlundia ohittamaan. Kertaalleen pallo saatiin Villikettujen rysään, mutta Alaharjula oli harmikseen tilanteessa hieman paitsio-asemassa.

Toiselle jaksolle Jouni Jäntti herätteli joukkuettaan ja pelin tempo nousi selkeästi. Eetu Pellikka oli alituiseen Villikettujen puolustuksen harmina ja Eetu Inkeroinenkin sai omalla laidallaan luotua painetta jyväskyläläisten puolustukseen. Lopulta onnistuminen tuli, kun KuFu-kippari Joonas Väisäsen kierteinen laitavapaapotku löysi ottelun parhaan pelaajan, Reetu Räsäsen pään ja taidokas pusku painui vastustamattomasti Villikettujen nuottaan, 1-0 54 min. Maalin jälkeen Siniset saivat vielä muutaman maukkaan näköisen sommitelman lisämaaleihin, mutta Österlund Villikettujen maalilla poimi pallot hyppysiinsä. Villikettujen peli pyöri paljolti Ville Kirvesojan kautta, kun Väliaho ja Kovaqi saatiin pidettyä poissa pahanteosta. Kovin kaunista Sinisten pelaaminen ei aina ollut, mutta tällä erää tulokset painavat vaakakupissa enemmän, kuin aina niin kauniit sommitelmat. Villiketut kuuluvat nyt tulevien vastustajien PK-37n ja Herculeksen tavoin päävastustajiin, joten panoksellisia pelejä Sinisille on luvassa.

Sinisten puolustus ja keskikenttä olivat puolustussuuntaan tänään titaania. Reetu Räsäsen johdolla pallot purettiin tyylikkäästi ja voimakkaasti kauemmas omalta maalilta. Hyökkäyspään pelaaminen on haasteellista, mutta varsinkin toisen jakson yritteliäisyys ja yhteen pelaaminen lämmitti katsojien mieltä.

*** Reetu Räsänen
** Peetu Pöyhönen
*Joona Lautamaja

Seuraava koitos Sinisillä on Iisalmessa Torstaina 17.8. Vastaan saapuu viimeisen päälle itsensä likoon laittava kyläryhmä muutamilla kuopiolaisilla höystettynä ja joukkue tulee olemaan varmasti hankala vastustaja Sinisille. Viime pelissä PK vei voiton 0-1 Areenalta ex-KuFulaisten Erno Nissilän ja Joonas Ojantien johdolla, joten paljon on Sinisillä hampaan kolossa ja parannettavaa. Kotona pelataan LA 26.8 ja kylään saapuu Hercules Oulusta.

KuFu98; Miika Töyräs, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja(v), Peetu Pöyhönen(v), Patrik Alaharjula(v), Joonas Väisänen, Mikko Pitkänen, Eetu Inkeroinen(70 min Nuutti Tykkyläinen), Joonas Nissinen(86 min Santeri Saarenkunnas), Eetu Pellikka(70 min Ali Al-Musawi), Antti-Ville Räisänen.
Vaihtoon; Sami Juvonen, Roope Kuosmanen, Johannes Kytilä, Joona Hiltunen.

JJK-Villiketut; Tatu Österlund, Sami Nissinen, Panu Väliaho, Matti Kohonen(64 min Jarkko Heimonen(v)), Niko Högbacka(75 min Jeton Dangi), Ville Kirvesoja(v), Tuomas Koppelomäki, Genc Kovaqi, Jonne Porkka, Niko Kinnunen(79 min Samuli Hietamäki), Gentrit Kovaqi.
Vaihtoon; -

KuFu98 - JJK-Villiketut 1-0, (0-0).
54 min 1-0 Reetu Räsänen (Joonas Väisänen)