OTTELUT 2017

Takaisin
KajHan loppuhetkien maalit veivät voiton Sinisiltä

Pirteällä jalalla Kajaanin hyväkuntoisella Liikuntapuiston kentällä esiintynyt vierailija KuFu98 pyrki iskemään jauhot suuhun isännilleen ja tekemään pesäeroa putoamisviivaan, mutta päätösvihellyksen soidessa taululla komeilivat 2-2 lukemat. Pelissä täysin kuskin paikalla olleet vierailijat tekivät kotijoukkueen maalivahti Olli Karppisesta kotijoukkueen parhaan sen lisäksi, että laatutonteilta ei pystytty pistämään kahta maalia enempää Kajaanilaisten reppuun. Toki molemmat vieraiden maalit tulivat komeiden yksilösuoritusten jäljiltä ja mikä iloisinta, Ilmari Niskanen onnistui vihdoinkin onnistumaan KuFu98 paidassaan pelatessaan. Toivottavasti nuoren miehen vire jatkuu huomisessa matsissa Veikkausliigassakin.

Siniset saivat avausjakson lopulla kylmää kyytiä niskaansa, kun illan ottelussa perisyntinä olleet puolustuspään erikoistilanteet pettivät ja KajHan maalitykki Leevi Kemppainen pääsi iskemään todellisen pukukoppimaalin, 1-0 44 min. Näissä lukemissa tauolle.

Toiselle jaksolle päästettiin vihdoinkin Ilmari Niskanen irti ja mies pisti vauhtia peliin omalle laidalleen. Hieman jo väsynyt KajHan puolustus joutui lujille, samoin kuin toisen laidankin Joonas Nissisen tuoden painetta sinne. Sinisten laitapelaamisessa oli tänään iloista ilmettä ja vauhtia, joten tehdyt 2 maalia olivat sitenkin pieni pettymys. Tasoituksen pisti pussiin upean yksilösuorituksen jälkeen, kentän paras pelaaja Antti-Ville Räisänen. Mies dominoi keskikenttää talven ottelujen tapaan ja 1-1 maalissa nähtiin, kuinka mies karisti häntä estämään pyrkineet Kajaanilaiset kannoiltaan. Upea sijoitus kuudentoista rajalta takakulmaan ja maaliputki jatkui viime pelistä.

Siniset jatkoivat painettaan hakien vimmatusti johtomaalia, joka tuli sittemmin Ilmari Niskasen oivan yksilösuorituksen päätteeksi. Laidalta röyhkeä nousu, leikkaus keskustaan, josta sitten tulinen laukaus KajHan maalin perukoille, 1-2. Samaisella suorituksella olisivat verkot heiluneet ylemmissäkin sarjoissa, joten toivoa sopii, että "Immi" onnistuu loppukaudella Liigassakin!!

Mutta kylmän viileä vettä kaadettiin Sinisten niskaan ottelun lopulla, jälleen kulmapotkusta. Tällä erää KajHan toinen maaliseppo, Lucky Nwanneka oli vapaana Sinisten maalilla ja peli päättyi sittemmin noihin 2-2 numeroihin.

Tero Taipale Sinisistä; "Olimme pirteällä jalalla liikkeellä ja pelillisesti pelimme oli todella hyvä. Loppulukemat eivät tee oikeutta tuloksen kanssa, mutta sen kanssa pitää elää ja seuraavassa pelissä kuitata lukemat meille edullisemmiksi. TP-47 - ja KajHa-pelit ovat olleet eteenpäin meneviä tapahtumia, jotka kehittävät varmasti pelaajiamme. Pelaajamme pistivät kaiken likoon, joten enempää ei voida vaatia. Hyvällä draivilla tässä mennään. Meillä ei ole mitään hätää, kun keskitymme omaan tekemiseemme, suuntaus on hyvä. Nyt vain porukkaa kannustamaan Areenalle reilun viikon päästä."

Sinisten pelaaminen oli virkeää tänään. Lopputulos olisi voinut ehdottomasti olla suotuisampi, mutta tasapeli oli minimivaatimus tänään. Sarjasopimuksen uusiminen on edelleenkin Sinisten omissa jaloissa ja kolmesta jäljellä olevasta pelistä saadaan pelata 2 peliä kotikentällä. Seuraavaksi KuFu98 kohtaa perinteikkään seuran, OTP:n Oulusta. Helppoja matseja ei Kakkosessa tänä päivänä enää pelata, joten täyden päivätyön Siniset saavat reilun viikon kuluttua tehdä, mikäli pisteet aiotaan Kuopioon jättää. Siitä lähdetään kuitenkin taistelemaan!!

*** Antti-Ville Räisänen
** Santeri Saarenkunnas
*Nuutti Tykkyläinen

KajHa; Olli Karppinen, Lucky Nwanneka, Boliguibya Quattara, Leevi Kemppainen(v), Aleksi Fomin, Jesse Kemppainen(72 min Tommi Lukkari), Joonas Tikkanen(v), Naoufel Mabrouk, Juuso Rissanen, Arsi Kähkönen(57 min Joona Heiskanen), Vitor de Souza Borges.
Vaihtoon; Severi Manninen, Timo Väisänen, Patrik Ahola.

KuFu98; Miika Töyräs, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen, Patrik Alaharjula, Joonas Väisänen(46 min Ilmari Niskanen), Mikko Pitkänen(v), Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen(v), Santeri Saarenkunnas, Joonas Hiltunen(60 min Eetu Pellikka).
Vaihtoon; Sami Juvonen, Roope Kuosmanen, Myan Doot, Johannes Kytilä.

KajHa - KuFu98 2-2, (1-0).
44 min 1-0 Leevi Kemppainen
59 min 1-1 Antti-Ville Räisänen (Reetu Räsänen)
73 min 1-2 Ilmari Niskanen
86 min 2-2 Lucky Nwanneka