OTTELUT 2017

Takaisin
Jalkapallo on peli, jossa se voittaa joka tekee enemmän maaleja

Aurinkoisella Elisa Stadionilla pelatussa Kakkosen ottelussa upealla peli-ilmeellä saapunut vierailija KuFu98 näytti osaamistaan, mistä on kyllä nähty viitteitä jo kauden aikana, joskin pisteet ovat karttaneet joukkuetta. Avausjaksolla kuopiolaiset tulivat ryminällä peliin. Peli-ilme ja tekeminen kentällä olivat todella ryhdikästä, joten surullinen OTP-pelin loppu oli pyyhitty wc-pytystä menemään. Pelitempo, syötöt ja pelaamisen laatu olivat molemmilla joukkueilla hyvällä Kakkosen tasolla. Siniset vyöryivät hyökyaallon lailla painostaen ViFK-puolustusta. Joskin Vaasalaisilla oli taitoa pelata muutamin kerroin Sinisten prässi rikki saaden itsekin muutaman maukkaan tilanteen poikasen Sinisten puolustukseen. Avausjaksolla kuopiolaisten puolustus oli rautaa pistäen itsensä likoon perinpohjaisesti. Jakson lopulla aukesi vieraille tuhannen taalan tilaisuus, kun kärkikaksikko Eetu Pellikka -- Patrik Alaharjula pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen. Pellikan laukauksen Aspholm torjui eteensä ja apuun tullut puolustus ennätti sen verran häiritsemään, että Alaharjulan rebound suuntautui suoraan päin hyvin torjunutta Rasmus Aspholmia, joten tauolle mentiin maalittomasti.

Toiselle jaksolle Siniset jatkoivat painostustaan ja maali roikkui ilmassa vieraiden toimesta. Patrik Alaharjula ja Eetu Pellikka saivat itselleen laatutontit, mutta laukaukset suuntautuivat päätypenkeille tai kohden Aspholmia. Samainen kesäinen ongelma tai oikeastaan koko vuotta vaivannut eli maalinteon vaikeus on haitannut Sinisten peliä koko kauden. Ilman tehtyjä maaleja on vaikea voittaa pelejä.

Sitten tuli todella kylmä suihku niin aurinkoiselta taivaalta. Vasemmalta puolen kentän tuntumasta lähtenyt vaarattoman näköinen keskitys suuntautui KuFu-puolustuksen keskustaan, jossa oikealta laidalta nousi puoliajalle kentälle tullut Samba Sillah ja nuoren miehen roikkupusku meni yli vastaan tulleen Miika Töyräksen, 1-0. Töyräs oli KuFun maalilla tänään mies paikallaan torjuen vähäiset tilanteet luotettavasti. Maali oli osoitus, kuinka joukkue jonka peli on koko kauden ollut maalien tekemisen osalta pusertamista, se samainen ongelma jatkui tänäänkin. Peli oli KuFun osalta todella mallikasta ja sarjakolmonen ViFK oli koko pelin ajan kyyditettävän paikalla, mutta se maalien tekeminen....jonkun pitäisi niitäkin tehdä.

Laukaukset pelissä olivat vieraiden 4-6 ja kulmapotkut 2-10, joten pelissä oli oikea painopiste. Nyt on Sinisillä kauden viimeisessä pelissään mahdollisuus näyttää osaamisensa myös maalien tekemisessä ja aukaista ketsuppi-purkki oikein kunnolla.

KuFu98 - JBK LA 30.9 klo 14.00 Savon Sanomat Areenalla.

*** Joona Hiltunen
** Reetu Räsänen
*Joonas Nissinen

Pelinä Siniset olivat tänään oivalla pelipäällä lukuun ottamatta osiota "maalien tekeminen". Muutoin peli kulki mallikkaasti ja tilanteita saatiin luotua niin laidoilta kuin keskeltäkin. Paine oli ViFK:n kenttäpäädyssä, joskin peli opetti nuorukaisille sen, että mikäli et saa tehtyä maalia, niin peliä ei saa mennä häviämäänkään. Nämä ovat tärkeitä oppeja tulevaisuuden kannalta, joskin ikäviä oppirahoja tällaisella pelikaudella, kun maalien tekeminen on ollut yhtä tuskaa. Toivoa ei ole menetetty, eikä sitä menetetä, vaan viimeisessä pelissä näytetään kotiyleisölle, kuinka KuFulaiset ovat ansainneet Kakkosen paikkansa.

ViFK; Rasmus Aspholm, Jonas Pitkäkangas, Christian Ingo, Aleksi Pöntinen, Markus Nordman, Benjamin Hiekkanen, Samuli Virtanen(78 min Ilari Antila), Jeremiah Streng, Nikko Ruokangas(46 min Kristian Kokko), Adisu Holmström(46 min Samba Sillah), Nicolas Sievers-Laine.
Vaihtoon; Jussi Virkajärvi, Hane Birhane, Eetu Pullola, Christian Österlund.

KuFu98; Miika Töyräs, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen, Mikko Pitkänen, Joona Hiltunen, Antti-Ville Räisänen(v), Joonas Väisänen(78 min Juuso Pöyhönen), Joonas Nissinen, Eetu Pellikka, Patrik Alaharjula(63 min Ali Al-Musawi).
Vaihtoon; Sami Juvonen, Miska Mwegerano, Eetu Inkeroinen, Roope Kuosmanen, Myan Doot.

ViFK - KuFu98 1-0, (0-0).
69 min 1-0 Samba Sillah