OTTELUT 2017

Takaisin
KuFu98 matkustaa sunnuntaina kauden viimeiseen vieraspeliinsä, Vaasan Elisa Stadionille ViFK:n vieraaksi. Viime sunnuntain KuPS:n ryöstöretkeltä Elisa Stadionilta ja upeasta 1-3 voitto-ottelusta VPS:stä voimaa hakeneet Siniset ovat valmiita pistämään kaikkensa peliin, jotta kausi saadaan päätettyä iloisiin tunnelmiin kotikentällä viikkoa myöhemmin.

VIFK romahti viime kierroksella yllättäen Herculeksen vieraana peräti 6-1 lukemin ja menetti samalla lopullisesti mahdollisuutensa taistella lohkon 2. sijasta ja karsijan paikkaan oikeuttavasta paikasta. Jäljellä olevissa peleissä ViFK pelaakin sarjasta putoamista vastaan pelaavia KuFu98 ja KajHaa vastaan, joten ViFK:llä on oma kiusaajan roolinsa. Ainakin kasvojaan joukkue lähtee pesemään lopuissa peleissään, se lienee varmaa. Kotikentällään Vaasalaistan saldona on ollut 6 voittoa -- 4 tasapeliä ilman yhtään tappiota. joten kotikentällään ViFK on ollut vahva. Mikäpä olisikaan makeampaa, kuin rikkoa kotipelitaika ja tuottaa se kauden ainoa tappio kuopiolaisten toimesta.

ViFK:lla on riveissään kokeneita miehiä; mm. Casper Källberg (20 peliä/14 maalia) tuotti jo kesällä Sinisille vaikeuksia jolle taustatukea tuottavat Aleksi Pöntinen (7 maalia), Jonas Pitkäkangas (5 maalia) sekä Liigaa useita kausia pelannut keskikentän taitava Tony Björk (7 maalia).

Sinisten joukkue on hahmottunut viikon aikana ja pelikiellosta vapautuu mm. Mikko Pitkänen sekä kärkeen saadaan tervehtynyt Eetu Pellikka. Viime pelissä Sinisten ottelun loppu oli ikävä, sillä vierailija OTP nousi loppuhetkien 0-1 tappio-asemasta 2-1 voittoon. Nyt joukkue on käynyt OTP-pelin lävitse ja sen tuomalla kokemuksella + hyvin tiivistetyllä energialla lähdetään Vaasasta hakemaan hyvää tulosta. ViFK on kaadettavissa hyvällä joukkuepelillä ja huolellisuudella. Avausjaksolla Siniset olivat OTPtä vastaan varsin hyvällä jalalla, mutta toisella jaksolle liike ja kovuus jäivät pukukoppiin ja maalipaikkojen hyödyntäminen on koko kaudella ollut kehnolla tasolla. Nyt olisi kaksi peliä aikaa näyttää se oikea osaaminen, jota Sinisten paidassa todistettavasti löytyy.

Kovalla asenteella tulosta hyvää tulosta hakemaan!!! Taitoa ja kyvykkyyttä Sinisiltä kyllä löytyy!!