OTTELUT 2017

Takaisin
Sinisille upea kauden päätös!!

Viimeisessä pelissään parastaan kotiyleisölleen esittäneet Siniset olivat suorastaan toisen jakson esityksen jälkeen murskaavia JBK:ta kohtaan jätättäen huolet sarjasopimuksen uusimisesta sikseen. Ottelun alussa JBK pääse säikäyttämään KuFun puolustusta muutamalla erittäin hankalalla erikoistilanteella, mutta Miika Töyräs KuFu-maalilla näytti omaa osaamistaan venymällä pallojen tielle juuri silloin kun pitikin. Töyräs kasvoi pelikauden aikana suurempiin saappaisiin ja nuorukainen teki hyvää työtä Sinisten maalilla läpi kauden. Sinisten hyökkäykset olivat tänään teräviä ja peliä oli suoraviivaistettu selkeästi kauden edetessä, eikä peliä enää niin paljoa pyöritelty omalla alueella, vaan joukkueella oli selkeä pyrkimys iskeä vastustajan selustaan tuoden painetta JBK:n puolustukselle.

Lopulta ottelun ratkaisu syntyi erikoistilanteesta, kun Nuutti Tykkyläisen kulmapotku nousi maalille nousseen Reetu Räsäsen, 1-0. Räsänen kuului koko kauden Sinisten ehdottomaan parhaimmistoon ja Kakkosen pelit ovat nuorukaiselle kyllä jatkoa ajatellen liian heppoisia, sillä kykyjä olisi pelata ylemmilläkin tasoilla. Nyt kuitenkin tuli toinen tärkeä Kakkosen kausi peräkkäin ja kokemusta kovista peleistä.

Sinisillä oli avaimet ratkaista ottelu jo avausjaksolla, sillä niin Eetu Pellikalla, Patrik Alaharjulalla kuin Joonas Nissiselläkin oli omat laatutonttinsa pistää peli ratkenneeksi, mutta vielä ei ratkaisua saatu aikaiseksi.

Toiselle jaksolle Siniset pistivät sitten heti alkuun oppia isän kädestä JBK:lle. Esiin nousi vihdoinkin hyökkäyskaksikko Alaharjula--Pellikka, jotka pistivät verkot tötterölle. Alaharjula pisti Joonas Väisäsen keskityksestä tulleen irtokaran verkon perukoille ja peliä lopullisesti helpottaneen 2-0 maalin kotijoukkueelle. Sitten iskivät peräjälkeen kaksikko Pellikka -- Joona Lautamaja. Lautamaja tarjoili laidasta Eetu Pellikalle, jonka viimeistely oli maailmanluokkaa, 3-0 Sitten iski ylös noussut Joona Lautamaja Nuutti Tykkyläisen keskityksestä komeasti oikeaan yläkulmaan ja pelin selväksi 4-0.

Loppunumerot iski Patrik Alaharjula, joka pisti kaksi puolustajaa vipuun ja viimeistellen voimalla läheltä maalin kattoon 5-0. Paikkoja oli pistää taululle jopa kaksinumeroiset lukemat, mutta 5-0 luvut jättivät kyllä selkeän kuvan Sinisten maalintekovoima-potentiaalista, jota ei nyttemmin saatu käytetty kaikkea potentiaalia kuluvan kauden aikana.

Kausi oli henkisesti raskas, sillä joukkue pärjäsi kenttäpelissään varsin hyvin hallitenkin valta-osaa peleistään, mutta maalien tekeminen oli hankalaa. Sanonta "vaikeuksien kautta voittoon", kuvasti hyvin joukkueen kautta, eikä kirvestä lyöty kaivoon missään vaiheessa, vaan töitä tehtiin lujasti koko kauden ajan. Kausi oli erityisen opettavainen niin pelaajistollekin, kuin seurajohdoillekin + valmennuksillekin. Yleisö oli löytänyt Siniset varsin hyvin kauden aikana ja peleissä nähtiinkin yleisöä varsin mukavasti kotikaupungin pelaajia kannustamassa.

Tästä on hyvä jatkaa Pelaajapolun rakentamista junioreista reservijoukkueeseen ja sieltä Liiga- + eurokentille saakka. Nyt on hetki aikaa levätä, ladata akkuja ja olla kannustamassa KuPS:n keltamustat värit mitaleille ja eurokentille ensi kaudeksi! Banzai ja kuopiolainen jalkapallo laadukkaalle tasolle!!

Siniset haluavat kiittää kaikkia talkoolaisia, yleisöä sekä yhteistyökumppaneitaan pelikaudesta 2017!! Ensi kaudella jatketaan uusin voimin!!

*** Eetu Pellikka
** Reetu Räsänen
*Joona Lautamaja

KuFu98; Miika Töyräs, Reetu Räsänen, Joona Lautamaja, Nuutti Tykkyläinen(v), Mikko Pitkänen, Joona Hiltunen, Joonas Väisänen(66 min Santeri Saarenkunnas), Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen, Eetu Pellikka, Patrik Alaharjula(81 min Ali Al-Musawi) .
Vaihtoon; Sami Juvonen, Juuso Pöyhönen, Miska Mwegerano, Roope Kuosmanen, Myan Doot.

JBK; Anders Brunell, Gusten Sundqvist, Linus Kass, Obinna Nzeh, Joakim Häggblom(v), Alex Ramsay(46 min Valtteri Palosaari), Antti Palohuhta(59 min Jeremias Klemets) , Viktor Strömbäck, Rasmus Korkea-Aho(61 min Anton Kass), Anton Sandlin, Jim Myrevik(v).
Vaihtoon; -

KuFu98 - JBK 5-0, (1-0).
24 min 1-0 Reetu Räsänen (Nuutti Tykkyläinen)
47 min 2-0 Patrik Alaharjula (Joonas Väisänen)
53 min 3-0 Eetu Pellikka (Joona Lautamaja)
56 min 4-0 Joona Lautamaja (Nuutti Tykkyläinen)
69 min 5-0 Alaharjula