UUTISET- 5.2.2018
Sinisten seuraava harjoituspeli pelataan helmi- maaliskuun vaihteessa. Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä selvillä Savon Sanomat Areenan avauduttua ja selvitettyä, kuinka KuPS ja KuPS A-juniorit pelaavat. Nykyisellään pelaajisto on saanut tärkeitä minuutteja kyseisissä joukkueissa ja viimeisimmäksi A-junioreiden mukana olivat pelaamassa Miika Töyräs, Myan Doot, Eetu Pellikka, Jere Hiltunen, Joona Hiltunen, Mikko Pitkänen, Nuutti Tykkyläinen ja Sharp Räsänen.

Viime kauden joukkueesta uraansa Ykkösessä jatkavat Reetu Räsänen (Haka), Patrik Alaharjula (JJK), Joonas Nissinen (KPV) sekä Antti-Ville Räisänen (AC Kajaani). Lisäksi Joona Lautamaja siirtyi kotiseudulleen Seinäjoelle SJK:n leiriin. Jokaisella pelaajalla ovat tavoitteet varmasti Ykköstä ylempänä, joskin askellus on hyvään suuntaan ja kertoo omalta osaltaan siitä, kuinka pelaajien kehittyminen on aikataulussaan Kuopiossa.


- 5.2.2018
Pinnoitus-Pekat Oy ja KuFu98 jatkavat jo 20-v kestänyttä Yhteistyökumppanuuttaan pelikaudella 2018! Pinnoitus-Pekkojen alkuperäisistä yrittäjistä Pekka Toivanen on ollut perustamassa KuFu98 seuraa ja Pekka Halonen on ollut muutoin tärkeänä tukijana Sinisten toiminnassa. Nykyiset Pekkojen yrittäjät Janne Lentz & Teemu Kumpulainen jatkavat Pekkojen viitoittamalla tiellä ollen erittäin tärkeänä mahdollistajana kuopiolaisen junioriurheilun tukemisessa.

- 23.1.2018
Siniset aloittivat harjoituspelikautensa 1-0 voitolla saman sarjatason JIPPOsta. Pelissä tekivät ensiesiintymisensä kuopiolaiselle yleisölle myös KuPS:n sopimuspelaajat Luis Morillo ja Tabi Manga sekä testissä oleva nigerialainen 19-v Franklin. Kolmikko esiintyi edukseen ja jätti hyvän kuvan itsestään. Muu joukkue oli pitkälti viime kesältä tuttua nuorisokaartia, joka on nyttemmin vuoden verran vanhempaa ja kokeneempaa. Vanhin suomalaispelaaja kehissä oli 23-v Santeri Saarenkunnas, joten nuorella ryhmällä Siniset esiintyvät tulevan kauden peleissä.

Seuraavaa harjoituspeliä ei ole vielä tarkemmin sovittu, sen ajankohta lienee helmi- maaliskuun vaihteessa.


- 9.1.2018
Siniset aloittivat harjoituspelikautensa 3.1. Samalla joukkue piti avauspalaveria, jossa soviteltiin tulevan kauden rakennelmaa. Joukkue on erittäin nälkäinen hieman alakanttiin menneen viime kauden jäljiltä ja jokainen pelaaja tiedostaa työnteon kovuuden aikuisten sarjoihin siirryttäessä.

Pelaajistossa on pientä liikehdintää. Joukkue menettää Seinäjoelle luottopuolustajansa Joona Lautamajan, joka siirtyy SJK:n organisaatioon. Viime kaudella paljolti Sinisiä edustaneet Patrik Alaharjula (JJK) ja Joonas Nissinen (KPV) näyttävät suuntaa pelaajien kehittymiselle KuPS:n ja KuFu98:n yhteisestä organisaatioista.

Tulopuolella ovat PK-37:stä palaavat KuFu-ikoniksi noussut Joonas Ojantie sekä uutena tuttavuutena huippulahjakas Arttu Heinonen. Paluun KuPS:n organisaatioon tekevät myös puolustajat Otso Korhonen (v.2017 Miki) ja Elias Palpatzis (v.2017 JIPPO). Joel Vartiainen (synt. 1994) raapusti nimensä paperiin ja mies tekee lopullisen paluun Amerikan mantereelta toukokuun alussa pelaten koko kesän Sinisten riveissä.

Harjoituspeleistä on varmuudella tiedossa kahden viikon kuluttua peli JIPPOa vastaan, sittemmin helmikuun lopulla pelataan seuraavan kerran Savon Sanomat Areenan avauduttua.


- 20.12.2017
Kuopion Palloseura ja KuFu-98 allekirjoittivat uuden farmisopimuksen

Osapuolten välinen läheinen yhteistyö jatkuu pelikaudella 2018

Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran ja kakkosessa pelaavan kuopiolaisen KuFu-98:n välinen yhteistyö jatkuu tiiviinä ensi kaudellakin. Osapuolet ovat allekirjoittaneet uuden farmiyhteistyösopimuksen pelikautta 2018 varten.

Kuopiolaisseurat ovat tehneet hyvää farmiyhteistyötä sarjakausien 2015-2017 aikana ja nyt alkaa jo neljäs yhteistyövuosi. Yhteistyö on toiminut hienosti kaikkia osapuolia hyödyttäen ja uuteen jatkosopimukseen oli siten helppo päästä. Farmiyhteistyö tarjoaa lahjakkaille kuopiolaispelaajille nousujohteisen etenemisväylän aina terävimmälle liigatasolle saakka.

Kuopion Palloseura saavutti päättyneellä sarjakaudella SM-hopeaa ja KuFu-98 säilytti oman sarjapaikkansa kakkosessa.

Alkuperäinen artikkeli KuPSin sivuilta: http://www.kups.fi/fi/uutiset/kuopion-palloseura-ja-kufu-98-allekirjoittivat-uuden-farmisopimuksen-1?start=2


- 20.12.2017

Siniset aloittivat harjoituspelikautensa 2-0 voitolla KuPS A-juniorijoukkueesta. Toki pitkälti A-junioripitoisella joukkueella esiintyneet Siniset saivat hyvän vastuksen junioreista, joten molempien joukkueiden tilanne näyttää varsin hyvältä tässä vaiheessa vuotta. Seuraavan kerran Siniset pelaavat La 20.1 Kuopio-hallissa ja vastaan saapuu tällöin sarjanousun Kakkoseen syksyllä tehnyt JIPPO Joensuusta. Ottelu alkaa klo 16.45 ja peliin on vapaa pääsy.

Naisten joukkue varmisti jatkavansa Sinisten alaisuudessa myös kaudella 2018. Joukkue kärsi kirvelevän tippumisen Ykkösestä viimeisellä kierroksella, josta lähdetään kiivaasti tavoittelemaan hyvitystä kaudella 2018. Joukkueen otteita voi seurata kätevästi verkon kautta; https://www.facebook.com/kufunaiset/


- 2.12.2017

Sinisten aloittelevat harjoituspelikauttaan joulukuun alussa, kun joukkue kohtaa KuPS:n A-nuoret Savon Sanomat Areenalla. Tammikuussa A-nuorten SM-sarjakarsintaan valmistautuvat KuPSn juniorit antavat oivan vastuksen vajaan kuukauden verran harjoitelleelle Sinisten joukkueelle.

- 21.11.2017

Sinisten pelaaja-arviot pelikaudelta 2017!


●Miika Töyräs; nuorukainen kantoi päävastuun torjuntatöistä kuluneena kautena. Teki upeita "game savereita", joskin väliin yli-pelasi itsensä tilanteista pois. Lähitorjunnat hyvällä mallilla, eniten kehitettävää keskityspalloissa. Tulevaisuudessa kykyjä vaikka mihin saakka, peli-aika tärkeää. KuPS:ssa.
Seuramies 2017
14 ottelua / 9 tähteä / 5 nollapeliä / 1 maalisyöttö

●Jussi Vlasov; eipä Jussiakaan ole iällä pilattu, 20-v mittarissa. Kaudesta puolet meni piloille pitkittyneen jalkavamman vuoksi, sitä ennen vuorotteli maalilla Töyräksen kanssa. Puitteet olla erityisen hyvä maalivahti, nyt tulevat vuodet näyttävät, kuinka kovasti mies haluaa itse sitä. Jatko?
7 ottelua / 5 tähteä / 1 nollapeli

●Sami Juvonen; alkukausi meni jälleen kerran piloille käsivaivojen vuoksi. Senpä vuoksi mies nähtiin väliin harjoituksissa kenttäpelaajankin roolissa. Pelattuja pelejä ei ole juurikaan kertynyt vyölle kolmen KuFu-kauden aikana, mutta harjoituksissa mies on ollut tinkimättömän laadukas. Erittäin hieno joukkuepelaaja. Ei jatka.
1 ottelu

●Felix Ferahyan; mies joutui ikävään rooliin, sillä hän oli vaihtopenkillä niin KuPS:ssa kuin KuFussakin. Pelejä kertyi onneksi A-junioreissa, mutta divarikausi pilasi osin senkin ja kovat pelit jäivät vähiin. Ei saanut peliminuutteja miesten peleissä, joita pitää ensi kaudella ehdottomasti saada. Raameja ja kykyjä on vaikka mihin, tulevaisuus? Jatko?
Ei pelattuja otteluita

●Sharp Räsänen; alkukausi KuPS:ssa, sitten muutama peli KuFu-paidassa, josta matka jatkui Ykkösen AC Ouluun. Hyökkäyssuuntaan orientoitunut puolustaja, jolla on kaikki eväät lyödä läpi isoillakin areenoilla. Tulevat kaudet näyttävät suuntaa, missä pelaa kaudella 2018? Jatko?
5 ottelua / 1 tähti / 2 maalisyöttöä / 1 varoitus

●Hamed Coulibaly; nuorukainen kävi hakemassa pelituntumaa kauden alkajaisiksi Sinisten paidassa, jossa esitykset olivat vaihtelevia ja pelituntuman puute näkyi torille saakka. Kova työ palkittiin lopulta ja mies taisteli itsensä Veikkausliigan tähdistöön, joten latu on auki isommillekin areenoille. KuPS:ssa.
5 ottelua / 2 varoitusta

●Reetu Räsänen; "Man of the Season". Nuori toppari pelasi toisen täyden kautensa Kakkosessa esiintyen erittäin vahvasti ja lupaavasti. Oli Sinisten kivijalka puolustuksessa ja kävi tekemässä jälleen kerran muutaman tärkeän maalin vastustajan päädyssäkin ollen 4 maalillaan yksi Sinisten parhaita maalintekijöitä. Tuleva kausi näyttää suuntaa, minne nuorukainen tähyää. Onko Kakkosen pelit jo nähtyjä ja lähteekö mies kovempien haasteiden perään? Jatko?
Lepan Pytty 2017
Tähtipörssi 2017
19 ottelua / 25 tähteä / 4 maalia / 2 maalisyöttöä / 1 varoitus

●Joona Lautamaja; viime kaudella itsensä KuPS:ssa läpilyönyt Lautamaja keskittyi talven aikana opiskeluihin ja pelaaminen jäi opintojen sekä pitkittyneen viime syksyisen jalkavamman jäljiltä talvella vähemmälle, joten mies joutui kauteen takamatkalta. Esiintyi edukseen Sinisten paidassa ja oli yksi joukkueen luottopelaajista läpi kauden. Vahva fysiikka ja mies pystyisi pelaamaan Liigaa minä päivänä tahansa. Erittäin tärkeä lenkki joukkueessa. Jatkaa.
14 ottelua / 7 tähteä / 1 maali / 1 maalisyöttö / 2 varoitusta

●Nuutti Tykkyläinen; LehmonPallon kasvatti pisti tuulemaan vasemmalla laidallaan. Kauden avaukseen tehot 1+1 ja ennakkoluulotonta menoa pitkin pelikautta. Fysiikka vielä vaillinainen, mutta se on sivuseikka, sillä tämä mies osaa ja ennen kaikkea uskaltaa pelata. Tulevaisuudessa voidaan tästä miehestä kuulla vielä mitä tahansa suurta. Fiksu suhtautuminen asioihin. Jatkaa, mahdollisesti KuPS:ssa.
Nuori Pelaaja 2017
21 ottelua / 9 tähteä / 1 maali / 3 syöttöä / 1 varoitus

●Juuso Pöyhönen; miehen pelikausi oli loukkaantumisten sävyttämä. Kauden kenraalissa pelin viime hetkillä "Pöhöllä" loukkaantui ranne, joka sitten vaivasi pitkälle kesän loppuun saakka. Loppukaudesta tuli vielä toinenkin käsivamma, joten miehen kaudesta ei jäänyt erityistä sanottavaa, joskin potentiaalia "Pöhöllä" olisi riittänyt. Harmittava kausi. Kykyjä on pelata ylemmilläkin tasoilla, jos mies itse jaksaa tehdä töitä. Ei jatka.
2 ottelua / 1 varoitus

●Joni Mäkelä; Valkeak9osken Hakasta KuPS:n riveihin siirtynyt "Mäksä" kävi pelaamassa kahdessa ottelussa Sinisten paidassa käsittämättömän hurjilla tehoilla; 4+2, joten mies vei noilla tehoilla itselleen tehopelaajan palkinnon! Erityisen hieno asenne pelaamissaan peleissä, joten jatko KuPS:ssakin 2018 on selviö. Roolipelaaja, jonka oivalluksista tuli useita tärkeitä pisteitä KuPS:llekin!
Tehopelaaja 2017
2 ottelua / 5 tähteä / 4 maalia / 2 maalisyöttöä

●Peetu Pöyhönen; keskikentän taistelun ruumiillistuma. "Peda" oli varsinkin alkukaudella erityisen tärkeä liima keskikentän ja puolustuksen välissä. Kärsi vaihtuvista pelikavereistaan ja kesällä alkaneet työt verottivat uupumattoman keskikenttämiehen voimia. Erittäin tärkeä pelaaja joukkueelleen. Ei jatka.
14 ottelua / 5 tähteä / 6 varoitusta

●Patrik Alaharjula; edellisen vuoden maalintekijätittelin voittaja kärsi koko pelikauden "toisen kauden syndroomasta", eli pallot eivät meinanneet mennä millään vastustajan verkon perukoille. Hurja työmoraali, eikä mies antanut periksi missään vaiheessa. Pelituntumaa tuli silti paljonkin Kakkosessa, sekä alkukaudesta Liigassakin. Kykyjä on olla maalintekijä ja tämän kauden kokemukset auttavat varmasti tulevaisuudessa. KuPS:ssa.
15 ottelua / 4 tähteä / 4 maalia / 1 varoitus

●Joonas Väisänen; joukkueen "vanhus", 27-v Väiski edusti joukkueessa kokemusta. Oli tärkeä mies henkisesti joukkueelleen ja pelasi lopulta mukavat minuutit kaudelta. Urheilullinen ja hyvin joukkuettaan edustava, tärkeä pelaaja. Jatkaa.
Seuramies 2017
19 ottelua / 1 maali / 4 maalisyöttöä

●Ali Al-Musawi; edellisten kausien pörrääjältä oli hieman tältä kaudelta puhti poissa. Sinällään hyviä esityksiä varjosti epätasaisuus. Kykyjä olisi pelata ylemmilläkin tasoilla, jahka itse sitoutuu tekemiseensä. Joutui osin vaihtomiehen rooliin, eikä oikein sopeutunut siihen. Tyhjä korttisarake puhututtaa Alin kohdalla paljon...Ei jatka.
17 ottelua / 1 tähti

●Ilkka Iivonen; mies aloitti kauden ennakkoluulottomasti topparina varsin erinomaisilla otteilla. Kesällä tullut vamma pilasi osan kautta ja loppukaudesta kutsui koulu Helsingissä, joka sitten päätti kauden ennen aikojaan. Lujalla asenteella esiintynyt duunaripakki oli tärkeä palanen pelatessaan. Ei jatka.
8 ottelua / 4 tähteä

●Mikko Pitkänen; nuori mies sai tärkeitä Kakkosen pelejä alle, joten miesten pelit on korkattuna oikein kunnolla. Fysiikaltaan ja taidoiltaan kykenee pelaamaan korkeilla sarjatasoilla, mutta onko valmis pistämään itsensä likoon sen edestä? Valoisa tulevaisuus niin halutessaan. Jatko?
17 ottelua / 6 tähteä / 4 varoitusta

●Eetu Inkeroinen; "Inkeltä" sai mitä tilasi hänet kentälle päästäessään eli yritystä viimeisen päälle. Muutama kaunis osuma ja oveluutta hyökkäyspelaamisessa. Miehellä on kykyjä pelata vähintäänkin hyvällä Kakkosen tasolla, jopa ylempänäkin. Joutui hieman rotaatiomiehen rooliin, joka vei tehoja. Ei jatka.
16 ottelua / 3 tähteä / 2 maalia / 2 maalisyöttöä / 5 varoitusta

●Joonas Nissinen; laidan viilettäjä oli totutun vaarallinen ja avasipa hän maalitilinsä Liigassakin. Pitkälti pelejä Sinisten paidassa, jossa laatu riitti erittäin hyvin. Miehellä on kykyjä pelata ylemmilläkin tasoilla ja jatkaako enää Kakkosen tasolla? Jatko?
13 ottelua / 10 tähteä / 2 maalia / 1 maalisyöttö / 1 varoitus

●Roope Kuosmanen; laadukas ja tärkeä pelaaja, joka joutui paljolti vaihtomiehen rooliin viettäen koko alkukauden armeijassa. Mies osaa pelata jalkapalloa ja oivaltaa pelissä sellaisia asioita, joita vikkelämmät eivät välttämättä ymmärrä. Joukkuepelaaja. Ei jatka.
3 ottelua / 1 tähti

●Jere Hiltunen; nuori lupaus Lehmosta pelasi 3 ottelua tehden yhtä monta maalia, joten maalitahti oli hurja. Ainoa ikävä puoli on pelien vähäinen määrä jo toisena vuotena peräkkäin. Lahjoja miehellä on mihin vain, joten jospa löydettäisiin konstit ja sellainen fysiikka, jotta mies pysyisi ehjänä. Todellinen hyökkäyspään pelote oivalluksineen. Jatko?
3 ottelua / 6 tähteä / 3 maalia / 1 varoitus

●Jiri Nissinen; mies aloitti Sinisten paidassa, josta siirtyi alkukauden jälkeen KuPS:n riveihin, eikä sieltä miestä enää päästetty takaisin. Upea asenne, nöyrä mutta ei nöyristelevä. Kykyjä pelata millä tasolla tahansa ja näyttää omana itsenään esimerkkiä muille KuFulaisille, että Pelaajapolku toimii!
4 ottelua / 1 varoitus

●Eetu Pellikka; nuori mies tuli ja otti paikkansa pelaavasta kokoonpanosta esityksillään. Alkukaudesta vielä isommat topparit siirsivät "Pelen" syrjään maalipaikoista, mutta kauden edetessä "Pele" keksi konstit isompiaan vastaan ja tehot alkoivat löytymään. On erityislaatuinen pelaaja, jonka fysiikka on iänkin puolesta vielä keskeneräinen, mutta mies osaa pelata, joten huolet pois! Kykyjä minne tahansa. Haisteli jo pelituntumaa Liigassakin. KuPS:ssa.
16 ottelua / 6 tähteä / 2 maalia / 2 maalisyöttöä / 2 varoitusta

●Antti-Ville Räisänen; keskikentän taikuri kärsi alkukauden loukkaantumisista, joten hyvin mennyt talvi koki ikävän käänteen. Pääsi loppukaudesta hyvään pelivireeseen ja oli tärkeä palanen Sinisten pelaamista. Kykyjä ja taitoa miehellä on pelata vaikka kuinka korkealla tasolla, joten miehestä kuullaan vielä. KuPS:ssa.
16 ottelua / 7 tähteä / 2 maalia / 2 varoitusta

●Joel Vartiainen; Amerikan apu tuli jälleen Sinisten mukaan keskikesän peleihin. Ikävä loukkaantuminen vei puolet peleistä, joten tehot jäivät siten vaillinaisiksi. On pyyteetön tekemään lujasti duunia ja pelaa talven korkeinta Yli-opistosarjaa. Palaa Suomeen pysyvästi keväällä ja jatkaa.
3 ottelua / 4 tähteä / 1 maali

●Johannes Kytilä; Helsingistä saapuneen nuoren lupauksen pelikausi oli loukkaantumisten sävyttämä, joten pelit jäivät vähiin. Kykyjä ja ominaisuuksia on vaikka mihin saakka, jahka miehen fysiikka saadaan kestävämmäksi. KuPS:ssa.
2 ottelua

●Santeri Saarenkunnas; mies aloitti opiskelut Joensuussa vuosi sitten, joten talviharjoittelukausi oli katkonainen. Kesän edetessä otteet kohenivat ja oli tärkeä palanen joukkuetta. Ei loista, mutta ei petäkään ja tekee lujasti duunia. Erityisen hyvä joukkuepelaaja. Jatko?
16 ottelua / 6 tähteä / 2 maalia / 4 maalisyöttöä / 2 varoitusta

●Joona Hiltunen; Jeren kaksoisveli, jonka paikat pysyivät kasassa kauden aikana. Puolustavampi versio veljestään, pieni koko vielä rajaa voittoja kaksinkamppailuissa, joskin luonne ei anna periksi ja voittojakin alkaa niistä taisteluista tippumaan. Kova raataja, jonka perusominaisuudet ovat hyvällä tasolla. Seuraavalle tasolle ensi kaudella. KuPS:ssa.
13 ottelua / 7 tähteä / 1 maali

●Ilmari Niskanen; Kävi kertaalleen auttamassa Sinisiä tärkeässä KajHa-pelissä puoliajan verran ollen ilmiliekeissä tekaisten maalin ja ollen järjestelemässä toista. Maali oli miehen avausosuma Sinisten paidassa, joka toivottavasti siivittää Suomen nopeimman ja hymyilevimmän laiturin Euroopan suurille kentille! KuPS:ssa.
1 ottelu / 1 maali

●Igor Cheminava; Pietarista KuPS:n vahvuuteen siirto-ajan lopulla saapunut toppari haki pelituntumaa Sinisten riveissä yhdessä ottelussa. KuPS:ssa?
1 ottelu

●Myan Doot; erilainen nuori, erilainen kärkimies. Pistää itseään pyyteettömästi likoon ja kävi haistelemassa Kakkosen pelejä muutaman pelin verran. Ensi kaudella läpilyönti? Jatkaa.
3 ottelua

●Miska Mwegerano; nuorukainen kävi Sinisten mukana talven muutamissa harjoituspeleissä edukseen esiintyen, mutta sarja-avausta ei vielä nähty. KuPS:ssa.
Ei pelattuja otteluita.


- 17.11.2017

Juuso Pöyhönen, Ali Al-Musawi, Peetu Pöyhönen, Ilkka Iivonen, Roope Kuosmanen ja Eetu Inkeroinen eivät jatka toistaiseksi Sinisten pelipaidassa kaudella 2018. Kuusikko ennätti edustamaan Sinisiä 3 pelikauden ajan ollen tärkeissä rooleissa Sinisten nousussa Kakkosen tasoiseksi seuraksi.
KuFu98 haluaa kiittää ja kumartaa kaikkia pelaajia upeista esityksistä ja toivottaa hienoja elämyksiä edelleenkin kuningas-jalkapallon parissa! Miesten tehot KuFu-kausilla sarjapeleissä olivat seuraavat;

-Ali Al-Musawi 50 ottelua / 9 maalia / 10 keltaista
-Peetu Pöyhönen 41 ottelua / 2 maalia / 11 keltaista
-Juuso Pöyhönen 35 ottelua / 14 maalia / 1 keltainen
-Eetu Inkeroinen 19 ottelua / 5 maalia / 6 keltaista
-Ilkka Iivonen 18 ottelua / - / -
-Roope Kuosmanen 4 ottelua / - / -


- 24.9.2017

Sinisten kausi alkaa olemaan loppusuoralla kilpailullisista peleistä, sillä jäljellä on enää kauden päättävä kotipeli JBK:ta vastaan.

Juuso Pöyhönen oli kokoonpanossa mukana Vaasassa, joskin miehen pelikausi on ollut todella epäonnekas. Hienosti sujunut pre-season päättyi sarjan alla Sudet-harjoituspelissä tulleeseen harvinaiseen käsivammaan, jonka kuntouttaminen meni aivan loppukesään saakka. Nyt parisen viikkoa sitten mies loukkasi toisenkin kätensä(!), joten lupaavan kärkimiehen kaudesta on tullut periaatteessa välivuosi.

Peetu Pöyhösen, Jere Hiltusen & Jussi Vlasovin jalkavammat pitävät miehet sivussa kauden loppuun saakka.


- 17.9.2017

Mikko Pitkänen huilasi korttitilin täyttymisen vuoksi OTP-pelin. Santeri Saarenkunnas on sivussa OTP- ja ViFK-pelit matkan vuoksi. Ilkka Iivosen loppukausi on arvoitus, sillä mies aloitti kadettikoulu-opinnot, joten loppukauden pelit ovat vaarassa jäädä sivuun. Jere Hiltunen, Juuso Pöyhönen, Peetu Pöyhönen ja Jussi Vlasovin loppukausi menevät sivuun loukkaantumisten vuoksi.

- 8.9.2017

Mikko Pitkänen huilaa OTP-pelin korttitilin täyttymisen vuoksi. Eetu Inkeroinen sen sijaan vapautuu pannastaan. Sinisten joukkue alkaa pikkuhiljaa palautumaan loukkaantumisistaan.

- 4.9.2017

Peetu Pöyhönen, Jussi Vlasov ja Jere Hiltunen ovat toistaiseksi sivussa jalkavammojensa ja Juuso Pöyhönen käsivammansa vuoksi. Eetu Pellikka ja Johannes Kytilä ovat sivussa TP-47 & KajHa-peleistä nuorten maajoukkuekomennustensa johdosta. Hiltusen jalkavamma pitänee miehen sivussa loppukauden ajan, Pöyhösten ja Vlasovin tilannetta katsellaan viikko kerrallaan.

Eetu Inkeroinen puuttuu KajHa-pelistä korttitilin täyttymisen vuoksi.


- 16.8.2017

Sinisten kausi kääntyy viimeiselle kolmannekselle ja tulevat vastustajat ovat todella mielenkiintoisia. Vastassa on samoista sijoista (7-12) taistelevat PK-37, Hercules, KajHa ja OTP. Luvassa onkin todella mielenkiintoisia ja herkullisia taisteluja Kakkosen sarjapaikasta.

Johannes Kytilä (synt. 2000) teki ensi esiintymisensä Sinisten paidassa Närpiössä Kraft - KuFu98 ottelussa. Mies on kärsinyt kyseisellä kaudella paljolti loukkaantumisista ja kevät- ja kesäkausi on mennyt paikkoja kuntoon laittaessa. Kytilä esiintyi kertaalleen KuPSn A-junioreiden Ykkösen pelissä ja Kakkosen pelissä hänelle tuli täydet minuutit. Nuorukainen on kuitenkin erittäin lahjakas ja eteenpäin suuntautunut, joten kovalla työllä kaikki on mahdollista.


- 7.8.2017

Juuso Pöyhönen tekee paluuta pelikentille hankalan, juuri kauden kenraaliharjoituksessa tapahtuneen käsivammansa jäljiltä. Mies on harjoitellut viime viikot normaalisti ja hän on käytettävissä Villiketut-pelissä.

- 28.7.2017

Joel Vartiaisen jalkavamma ei hellittänyt, joten mies joutuu huilaamaan aina syyskuulle saakka. Täten miehen pelit Sinisten paidassa ovat ohitse kesällä 2017, joskin ensi kaudeksi mies on jälleen lupautunut pelaamaan Sinisten mukana! Talven hän viettää Floridan lämmössä pelaten MLS:n Ykköstä.

- 14.7.2017

Loistavia otteita läpi viime kauden esittänyt ja kuluvan kauden Sinisten paidassa aloittanut Jiri Nissinen(synt. 1997) on lyönyt itsensä läpi viime peleissään Veikkausliigan KuPS:ssa. Samoin toinenkin Nissinen, Joonas on päässyt esiintymään jo useammankin kerran KuPS:ssa viimeistellen yhden maalinkin 1-1 tasapelissä Interin vieraana.

Molempia Nissisiä (eivät sukulaisia) yhdistää periksi antamattomuus, yritteliäisyys ja usko omiin kykyihin. He näyttävät oivallista suuntaa muille KuFun paidassa kehittyville pelaajille, että mahdollisuudet uralla etenemiseen ovat vain itsestä kiinni.

Joel Vartiainen huilaa ainakin JBK-pelin ikävän jalkavammansa vuoksi. Mies ennätti esiintymään varsin pirteästi, joten loukkaantuminen oli ikävä takaisku.

Joona Lautamaja sen sijaan on ollut pelaamissaan peleissään johtavia pelaajia kärkkyen pelipaikkaa mahdollisuuksien mukaan ylempääkin. Esitykset ovat olleet vahvoja.

Jere Hiltunen sekä Antti-Ville Räisänen ovat kuntoutumassa tuoden pallollista osaamista Sinisten hyökkäyspeliin, joka toden totta tarvitsee terveenä olevaa kaksikkoa.


- 3.7.2017

Sinisten Joel Vartiainen on huilannut kaksi viimeistä peliä jalkavamman jäljiltä. Mies on kuitenkin todennäköisesti käytettävissä tauon jälkeen.

- 28.5.2017

Ilkka Iivonen puuttuu Villiketut pelistä Kraft-pelissä tulleen jalkavamman vuoksi. Joona Lautamaja sai luvan kevyeen harjoitteluun kuluneen viikon alussa, pelikuntoon pääsemisessä kestää vielä kuukauden päivät. Sharp Räsänen ja Patrik Alaharjula puuttuvat Villiketut-pelistä opiskelukiireiden vuoksi. KuPS:n kuntoutuva Hamed Coulibaly on sivussa ensi viikon peleistä pelikieltonsa johdosta.

- 19.5.2017

Sinisten joukkueessa kiertänyt flunssa-aalto on helpottamaan päin. Samoin näyttöjä Italiassa antamassa ollut Eetu Pellikka on palannut kotimaisemiin ja mies on käytettävissä Kraft-pelissä. Loukkaantumisista kärsinyt Jiri Nissinen palasi pelikentille.

- 14.5.2017

Jiri Nissinen on kuntoutunut jalkavammastaan ja mies oli Sinisten mukana Kokkolan pelissä. Flunssa-aalto on kiertänyt KuPS:n ja KuFun joukkueita, joskin tilanne on nyt parantumaan päin.

- 5.5.2017

Kuopion Korttipiste, Joupet.com ja KuFu jatkavat yhteistyötään pelikaudelle 2017! Joupet.com painattaa Sinisten peliasut ja on tukemassa Sinisten kasvatus- ja nuorisotoimintaa Pronssikumppanina!! Joupet.comin kummipelaajana toimii LehmonPallon kasvatti, viime vuodet KuPS:n junioreissa pelannut nuori lupaus, Joona Hiltunen.

- 29.4.2017

Juuso Pöyhösen kausi on vaarassa jäädä kokonaan välistä, sillä miehen oikea ranne loukkaantui ikävästi viimeisessä harjoituspelissä ennen pelikauden aloitusta. Kyseessä on todella harvinaisesti tullut loukkaantuminen, joka vaatii malttia kuntoutukseen. Sivussa ovat edelleenkin Jiri Nissinen(jalkavamma) sekä AV Räisänen(käsivamma), mutta miesten kuntoutumista seurataan viikko viikolta.

- 23.4.2017

Juuso Pöyhönen loukkasi ranteensa eilisessä Sudet-pelissä ja on toistaiseksi poissa kokoonpanosta pienen operaation johdosta. Alkavalla viikolla selviää tarkemmin miehen poissaolon pituus. Joona Lautamajan jalan tilannetta katsastetaan viikko kerrallaan, joskin hänen paluunsa pelikentille lienee kesäkuun tietämillä.

Jääskeläisen Auto Oy jatkaa KuFun tukijana pelikaudella 2017! Sami Juvonen toimii Jääskeläisen Auton kummipelaajana.

Joel Vartiainen saapuu Kuopioon kahden viikon kuluttua ja mies edustaa kolmen kuukauden ajan Sinisiä! Liikuntakeskus Kunnonsali jatkaa myös yhteistyötään KuFun kanssa ollen Pronssikumppanina! Joel Vartiainen toimii Kunnonsalin kummipelaajana!


- 13.4.2017

Niko Lehijoki ei harmittavasti jatkanut toistaiseksi peli-uraansa KuFu-paidassa, vaan mies päätti siirtyä yhtä sarjaporrasta alemmas Kurkimäen Kisan riveihin. "Oranjella" on varsin kova nippu Kolmosen tasolle, joten nuoremman Lehijoen siirtyminen joukkueeseen nostaa joukkueen tasoa entisestäänkin. Niko ennätti edustaa tällä erää KuFua 56 sarjapelissä tehden niissä keskikenttäpelaajalle komeat 10 maalia. Lisäksi mies edusti Sinisiä kahteen otteeseen Region's Cupissa, v. 2013 sekä 2015 edeten molemmilla kerroilla Suomen Finaaleihin. V.2015 voitokkaan finaalin jälkeen Niko edusti KuFua Unkarin Nyiregihazassa esiintyen kahdessa Euro-ottelussa edukseen. Nyt hän lähtee jahtaamaan kuluvalla kaudella "Oranjen" kanssa toista Region's Cupin voittoaan ja reissua Eurooppaan. Siniset kiittävät Nikoa suuresti palveluksistaan ja toivottavat Hänet takaisin joukkueeseen koska tahansa!

Sinisten Pääsiäinen on pelivapaa ja viimeinen harjoituspeli ennen kauden alkua pelataan La 22.4 Susia vastaan Kouvolassa. Viimeisimmässä harjoitusottelussa debyyttinsä teki v. 2000 syntynyt Eetu Pellikka onnistuen vieläpä tekemään ottelun ainokaisen maalin. Harjoitusottelut kulkivat mukavassa nosteessa kevättä kohden, tosin joukkue on ollut hieman "koostunut", sillä osa pelaajistosta on esiintynyt talven aikana KuPS:n Liigajoukkueen ja osa KuPS:n A-junioreiden peleissä.

Sarjakausi alkaa 30.4 mielenkiintoisella ottelulla sarjanousija FC OTP:ta vastaan vieraspelillä. Koti-avauksessa 5.5 vastaan asettuu viime kausina Kakkosen C-lohkoa dominoinut AC Kajaani. Kutkuttavia ja upeita pelejä odotellessa!

Liikuntakeskus Kunnonsali & KuFu98 jatkavat yhteistyötään ja toistensa liikuttamista pelikaudella 2017!! Pronssikumppani Kunnonsali on hyvän mielen, iloisten ja kuntoilusta tykkäävien ihmisten kohtauspaikka lähellä Kuopion keskustaa, IsoCeen alakerrassa! Kunnonsali näkee tärkeänä asiana olla mukana tukemassa nuorten jalkapalloilijoiden kehittymistä niin urheilijoina kuin arkielämän taidoissakin. Seurassa toimiminen on parasta oppia tulevaisuuteen kaikenlaisiin tilanteisiin. Kunnonsalin asiakkaana saat tuntuvia etuja Kufun peleihin. Huippua!!!


- 12.3.2017

Sinisten talvilomaviikko on sujunut mukavasti. Joukkueen harjoituspeli-ohjelma muokkaantui, sillä 8.4 kohdataan Kultsun sijaan rakas vastustaja, MP Mikkelistä. Täten kevään harjoituspeleissä kohdataan lähialueen joukkueista Kajaanin Haka, PK-37, AC Kajaani sekä MP. Kenraaliharjoituksena ennen sarjan alkua matkataan Kouvolaan Susien luolaan.

Tulevissa peleissä Sinisten riveissä nähdään varmasti enemmänkin joukkueen mukana kauden aloittavia pelaajia.


- 28.2.2017

Sinisten kauden alkuun enää 2 kuukautta! Ensi viikolla Siniset viettävät ansaittua hiihtolomaviikkoa. Osa pelaajistosta esiintyy viikonloppuna KuPS A-junioreiden tärkeässä pelissä Hakaa vastaan. Nähtäväksi jää, ketkä saavat näytönpaikkaa ensi viikon tiistaina KuPS:n Suomen Cupin ottelussa Tampereen Ilvestä vastaan. KuPS ja Ilves ovat varmistaneet jatkopaikkansa Cupin jatkopeleihin, joten peli olisi oiva paikka antaa näyttöjä. Se on toki selvää, että paikat eivät aukea ilmaiseksi.

- 16.2.2017

Kufu98 teki yhteistyösopimuksen Naisten Liigan Pallokissojen kanssa, sillä Pallokissojen 2-joukkueen saadessa mahdollisuuden nousta Naisten Ykköseen, siirtyi Pallokissat 2-joukkue pelaamaan Kufun alaisuuteen, koska saman seuran Liigaa ja Ykköstä pelaavat joukkueet eivät voi solmia farmisopimusta. Näin ollen Pallokissat saavat toteuttaa omaa pelaajien kehityspolkuaan suhteellisen pienin vaivoin (uuden seuran perustamisesta aiheutuvat kulut yms). "Kufu-Kissojen" joukkueen tiedot löytyvät täältä; http://www.pallokissat.fi/pallokissat-n2/

Varmistuneet pelaajasiirrot Kufu-paidasta kauden 2016 jälkeen;

Lähteneet;

Joona Ojantie -> PK-37
Erno Nissilä -> PK-37
Mika-Matti Ruuskanen -> AC Kajaani
Joonas Partanen -> Kuki
Tommi Lankinen -> Warkaus JK
Jani Mahanen -> Tou
Pasi Ryynänen -> lop.
Jere Tuovinen -> lop
Aapeli Karjalainen-> lop.
Jeremias Kettunen -> lop.

Saapuneet;
Felix Ferahyan (KuPS A)
Nuutti Tykkyläinen (KuPS A)


- 10.2.2017

Kufu98 ja Pinnoitus Pekat tekevät historiaa solmimalla Kulta-Yhteistyökumppanuuden pelikaudelle 2017! Pinnoitus Pekat ovat toimineet yhtäjaksoisesti Kufu98:n mukana aina seuran perustamisvuodesta, 1998 lähtien ollen todellinen kulmakivi Savolaiselle juniorityölle jalkapalloilussa! Yritys on mahdollistanut nuorten lupausten kehittymisen ja tämä saa jatkumoa kuluvana vuonna!

Kufu98 kiittää ja tekee parhaansa harjoitus- ja pelikentillä!

Kufu98 ja Neste Oil Sorsasalo ovat jatkaneet Yhteistyötään pelikaudella 2017! Sorsasalon Neste tunnetaan asiakasystävällisyydestään, palvelualttiudestaan sekä erinomaisesta ruuastaan!

Laakase Naatitaan haastattelussa Kufun Joonas Väisänen. Katso video tästä; https://www.youtube.com/watch?v=yaLHdEOxFUo


- 3.2.2017

KuPS Ryn Laakase Naatitaan haastattelussa Kufun Puheenjohtaja Mikko Kolehmainen
https://www.youtube.com/watch?v=0ydp3k3vxHQ

- 31.1.2017

Kufu98 ja Ravintola Ullan Krouvi ovat jatkaneet Yhteistyötään pelikaudelle 2017. Ullan Krouvi toimii Kufun Kultakumppanina toimittaen mm. ruuat kotipeleihin sekä palkiten Kufun nälkäisimmän pelaajan.

Kufun peliasut vaatettaa vuodelle 2017 PUMA.


- 21.1.2017

YPA (Ylivieska) joutui luopumaan Kakkosen C-lohkosta ja hakemaan itsensä konkurssiin. Velkaa joukkueella oli useita kymmeniä tuhansia euroja, jotka johtuivat pitkälti suureellisista pelaajapalkkioista, joita joukkue maksoi varsinkin ulkomailta pelaamaan tulleille pelaajilleen. Tämä on jälleen surullisen kuuluisa osoitus siitä, kuinka haastavaa toimivan jalkapalloseuran pyörittäminen on. Lisäksi ulkomaalaisten vahvistusten hankkiminen, siitä kuinka järkevää se oikein on ja miten se kehittää suomalaista jalkapalloilua?

- 4.1.2017

YLE:n sarjassa nuorisourheilu puntarissa


YLE esittää mielenkiintoisen kahdeksanosaisen sarjan, jossa käsitellään nuorisourheilua. Yle Areenan kautta jo esitettyjä ”Nuorisourheilu puntarissa” -jaksoja voi katsoa aina 30 päivää jakson esittämisen jälkeen. Vaikka kyseessä kahdeksanosainen ruotsalainen sarja, monet ohjelmassa käsiteltävistä aiheista ovat akuutteja myös Suomessa. Alkuperäisnimeltään Idrottens himmel och helvete eli vapaasti suomennettuna Urheilun taivas ja helvetti on katseltavissa myös ruotsiksi ohjelman omilta kotisivuita. Tarkkasilmäisimmät voivat samalla huomata että sarjaan on saatu myös toinen, kahdeksanosainen tuotantokausi. Mikäli kielen kanssa ei ole ongelmia, sieltä riittää katseltavaa useaksi tunniksi mielenkiintoisesta aiheesta, yksi jakso kestää hieman alle puoli tuntia.

Sarja tarjoaa ajankohtaisia näkökulmia nuorisourheiluun ja antaa varmasti ajattelemisen aihetta ihan jokaiselle jotka näiden asioiden kanssa on tekemisissä. Kaksi ensimmäisen kauden jaksoista on jo nähtävissä Areenan kautta ja kolmas jakso nähdään YLE2 kanavalla tiistaina 10.1. kello 11:30 alkaen, jonka jälkeen se on katsottavissa myös YLE Areenan puolella. Loput jaksot nähdään tästä aina viikon välein.

Tuoreinta jaksoa odotellessa voit käydä katsastamassa vaikkapa veikkausvinkit, joiden avulla voit pelata voitollisempaa vedonlyöntiä ja tukea omalta osaltasi.


- 31.12.2016

Sinisten kanssa sopimuksen pelikaudesta 2017 ovat allekirjoittaneet(7 kpl); Sami Juvonen(mv), Ilkka Iivonen(p), Eetu Inkeroinen(kk), Peetu Pöyhönen(kk), Juuso Pöyhönen(h), Ali Al-Musawi(h) sekä "Amerikan Savolainen", mies joka saapuu sarja-avaukseen kuopiolaisten mukaan. Sinisten ryhmässä edustavat pitkälti myös nuoriso-kolmikko Joona Hiltunen(kk), Nuutti Tykkyläinen(kk) sekä Eetu Pellikka(h).

Sopimuspelaajien määrä on täten ilmoitettua suurempi JunioriKuPS:n pelaajien täydentäessä pelaajistoa.

Sinisten harjoituspeli listaan tuli mielenkiintoinen lisäys, kun pelit alkavat Kakkosen tasolla kaikista kovimmalla mittarilla; Ykkösestä tippunutta KTP:tä vastaan. KTP:n luotsina toimii alkavalla kaudella mainetta pelikentillä ja valmentaja kerännyt Jari "Jallu" Rantanen.


- 22.12.2016

Siniset jäivät muutaman päivän mittaiselle joulutauolle ohjatuista harjoituksista. Harjoitukset jatkuvat 27.12 täydellä ryminällä ja ensimmäinen harjoituspeli pelataan 22.1 Kajaanin Hakan vieraana. Sopimusnimiä ilmestyy vuodenvaihteeseen mennessä lisää.

Tämän kauden joukkueesta varmoja lähtijöitä ovat Joonas Ojantie (PK-37), Jani Mahanen (KuPS A valmennus & Tou), Henri Jäderholm (lop.), Joonas Partanen (?), ja Pasi Ryynänen (välivuosi). Santeri Saarenkunnas aloittaa opiskelut Joensuussa, joten hänen pelaamistaan määrittää kesän työtilanne ja mahdollisuus harjoitella talvikaudella.

Kufu98 ja Kuopion Palloseura allekirjoittivat jatkoa farmisopimukselle;

Osapuolten välinen läheinen yhteistyö jatkuu pelikaudella 2017 Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran ja kakkosessa pelaavan kuopiolaisen KuFu-98:n välinen yhteistyö jatkuu tiiviinä ensi kaudellakin. Osapuolet ovat allekirjoittaneet uuden farmiyhteistyösopimuksen pelikautta 2017 varten. Jo kolmas yhteistyövuosi alkaa Kuopiolaisseurat ovat tehneet hyvää farmiyhteistyötä sarjakausien 2015 ja 2016 aikana. Nyt alkaa jo kolmas yhteistyövuosi. Yhteistyö on toiminut hienosti kaikkia osapuolia hyödyttäen ja uuteen jatkosopimukseen oli siten helppo päästä. Farmiyhteistyö tarjoaa lahjakkaille kuopiolaispelaajille nousujohteisen etenemisväylän aina terävimmälle liigatasolle saakka


- 15.12.2016

Sinisten talven 2017 harjoituspeliohjelma hahmottuu pikkuhiljaa. Pelit suuntautuvat Lohko A:n joukkueita vastaan sekä muutamilla otteluilla Kajaanin joukkueita sekä PK-37ää vastaan. Viikonlopun aikana pelaajasopimuksia julkistetaan, joista lisää ensi viikolla.

Kufu-kausikortit pelikaudelle 2016 ovat tulleet myyntiin! Ole tukemassa Jatkopolkua, varmistamassa pelaajien kehittymisen laadukkaassa valmennuksessa sekä tule katsomaan paikan päälle laatufutista!!!

Charles River Finland & Kufu98 solmivat jatkoa yhteistyösopimukselle v. 2017!!! CRL on suurena tukijana mahdollistamassa Kufun junioreiden kehittymistä ja ehkäisemässä syrjäytymistä sekä eri-arvoisuutta omalla toiminnallaan.


- 2.12.2016

Kakkosen Lohko C:ssä (Pohjoislohko) pelikaudella 2017 osallistuvan Kufun valmennuksesta vastaavat kaksi edellistäkin kautta valmentanut kaksikko Jouni Jäntti & Markus Räsänen. Kyseinen kaksikko on meritoitunut nuorten pelaajien kehittäjinä ja siinä samassa joukkuemenestys on seurannut miehiä. Kaksikko on päässyt jalostamaan JunioriKuPS:n helmiä edustusjoukkuetasolle ja olemaan siirtymävaiheessa mukana, jolloin siirrytään junioripeleistä aikuisten maailmaan ja kilpailullisempaan ympäristöön.

Jouni Jäntti ja Markus Räsänen Kufussa v. 2015 ->

2015 Kolmosen mestari

2015 Region's Cupin voitto

2016 Kakkosen Lohko A 2.sija

2016 Region's Cupin Unkarin turnauksen 3.sija

Viime kauden pelaajarungossa on tulossa hieman muutoksia, joskin joulukuun aikana osa Kufun pelaajistosta on KuPS:n Liigajoukkueen mukana. Tämä avaa KuPS:n A- ja B-junioreille saumaa näyttää kykyjään Kufun mukana.


- 8.11.2016

Kufu98 kiittää kaikkia kannattajiaan ja yhteistyökumppaneita upeasta pelikaudesta 2016! Joukkue saavutti Kakkosen A-lohkon 2.sijan sekä Region's Cupin Unkarin turnauksen 3.sijan. Lisäksi Kufu98 onnistui jalostamaan JunioriKuPS:n junioreita sekä jo aikuisikään ehtineitä pelaajia siten, että Heistä tullaan varmasti kuulemaan tulevina vuosina Liiga- ja ulkomaan kentiltä. Kovat Kakkosen sekä varsinkin Unkarin turnauksen pelit näyttivät pelaajille kovuutta, mitä tullaan enenevässä määrin tarvitsemaan suuremmilla pelikentillä.

Joukkue viettää pelikauden päättäjäisiään La 12.11 ja harjoitukset jatkuvat Ma 28.11 alkaen. Joukkue yhteenvetoa La 12.11 päättäjäisten jälkeen.


- 18.10.2016

Sinisten sarjakausi oli upea. Joukkue sijoittui parhaimpaan sarjasijoitukseensa historiansa aikana, ollen Kakkosen 2. Lohkon kovuudesta kertoo jotain, että sarjavoittaja helsinkiläinen Gnistan nousi karsintojen kautta Ykköseen peittoamalla porilaisen Musan. Kesällä Siniset taipuivat Gnistanille kahdesti niukasti; 0-1 Rauhalahdessa sekä 2-1 Oulunkylässä.

Joukkue valmistautuu Unkarin Nyeregihazassa pelattavaan Region's Cupin turnaukseen 23-29.10. Muut osallistujamaat ovat Unkari, Kroatia sekä Azerbaidzan. Turnauksen voittaja pääsee lopputurnaukseen 2017 kesällä, jonne selviää jokaisen 8 lohkon voittajat.


- 26.9.2016

Kufu98 on varmistanut sarjassa toisen sijan, joka on Sinisten historian paras saavutus sarjassa. Upea kausi päättyy lauantaina 1.10 Savon Sanomat Areenalla.


- 24.9.2016

Erno Nissilä palasi pitkän loukkaantumisensa jälkeen kokoonpanoon KäPa-ottelussa pelaten 30 min lopusta. Myös Joonas Partanen on täydessä pelikunnossa ja valmiina esiintymään Sinisten maalilla.


- 2.9.2016

Kotimainen siirtoikkuna sulkeutuu tänä päivänä. Aikuiset pelaajat eivät saa enää edustaa kuin sitä seuraa, jonne heidät on kirjattu tälle päivämäärälle. Tämä tarkoittaa sitä, että KuFulaisista aikuisista pelaajista kaikki jatkavat Sinisten mukana loppukauden ajan. Juniori-ikäiset pelaajat saavat siirtyä loppukauden ajan reservijoukkuen ja edustusjoukkueen välillä (KuFu98 & KuPS).


- 27.8.2016

Sinisten joukkueesta Pasi Ryynänen, Reetu Räsänen, Jussi Vlasov, Jonne Uronen, Ilkka Iivonen, Eetu Inkeroinen, Ali Al-Musawi, Jere Tuovinen ja Joonas Nissinen kävivät pokkaamassa hopeiset mitalit varuskuntien SM-jalkapalloturnauksessa Karjalan Lennoston riveissä. Finaalissa tuli kirvelevä tappio, mutta kokonaisuutena viikko oli erittäin onnistunut. Turnauksen maalitykiksi viimeisteli itsensä Reetu Räsänen ja turnauksen parhaan maalivahdin palkinnon pokkasi Jussi Vlasov.

Ali Al-Musawi huilasi JäPS-pelin korttitilin täyttymisen vuoksi. Poissa pelistä olivat myös Jani Mahanen(matka) ja loukkaantuneet Joonas Ojantie(jalka), Erno Nissilä(jalka) ja Joonas Partanen(jalka). Kyseisestä nelikosta Mahanen on käytettävissä MPS-pelissä ja loukkaantunut kolmikko alkaa pikkuhiljaa palailemaan pelikuntoon.


- 14.8.2016

Nyt on ainutkertainen tilaisuus päästä Kufu98 mukana fanimatkalle Unkariin! Siniset matkustavat Region's Cupin turnaukseensa Unkariin lokakuussa ja joukkue järjestää rajatun määrän matkoja faneilleen ja mahdollisuuden olla mukana kannustamassa Siniset menestykseen Euroopan kentillä aina v. 2017 kesäkuussa pelattavaan lopputurnaukseen saakka!

TARJOUS ON VOIMASSA VAIN 21.8.2016 SAAKKA JA AVOIMIA PAIKKOJA ON JÄLJELLÄ ENÄÄ 8 KPL:tta!!!

Reissu-ohjelma + hinnat; YHT. VAIN 360 e/hlö!

(sis. linja-autokuljetukset 22.10 Kuopio - Helsinki ja 29.10 Helsinki - Kuopio sekä Unkarissa 23.10 Budapest - Kisvarda ja 29.10 Kisvarda - Budapest)

sekä lennot 23.10 Helsinki - Budapest ja 29.10 Budapest - Helsinki)


Lähtö;
La 22.10 klo 24.00 (bussikyyti Kuopio - Helsinki)

23.10.16 Finnair AY 753 Helsinki - Budapest 0930-1050


Paluu;
29.10.16 Finnair AY 756 Budapest - Helsinki 1900-2220

Linja-autokuljetus Kuopioon joukkueen omalla linja-autolla heti Helsinkiin laskeutumisen jälkeen. Kotona Kuopiossa 30.10 n. klo 05.00.


OLE NOPEA JA VARAA PAIKKASI HETI TÄLLE AINUTKERTAISELLE REISSULLE!!!

VARAUKSET ja TIEDUSTELUT; mela@sckufu.net / 050-5677453


- 13.8.2016

Kufulaisten tappiottomien pelien jakso on 8 pelin mittainen. Saavutus on sikälikin kova huomioon ottaen sarjatason olevan Kakkonen. Noste on jatkunut 4.6 saakka, tällöin Gnistan vei pisteet Rauhalahden nurmelta 0-1 lukemin.

Niko Lehijoen korttitili täyttyi MP-pelissä, joten mies huilaa MPS-pelin. Viime pelissä mukana olleet KuPS:n Liigamiesten Patrick Poutiaisen & Atte Hoivalan tilanne katsastetaan lauantain harjoitusten jälkeen.


- 9.8.2016

Joel Vartiainen jättää Suomen kentät ja palaa Atlantin taakse jatkamaan opiskelujaan. Mies ennätti esiintyä Sinisten paidassa 7 ottelussa tehden niissä 2 maalia. KuFu98 kiittää Jopea palveluksistaan ja toivottaa opiskelu-intoa ja tervetulleeksi jälleen ensi keväänä!

Sinisillä on mielenkiintoinen kahden pelin viikko. Torstaina kohdataan Savolaisten hegemoniakamppailussa MP Mikkelistä. MP hakee tiukasti sarjanousua ollen taulukossa sijalla 2. vain 2 pistettä johtavaa Gnistania perässä. Savolaisten keskinäisissä otteluissa MP on ollut viime vuosina niskan päällä; keväällä Urskissa pelatussa ottelussa MP vei pisteet 3-1 lukemin, vaikkakin vieraat painoivat peliä MP-päätyyn hurjasti. Futis on kuitenkin tilasto- ja ennen kaikkea maalientekopeli, jossa MP oli etevämpi. Areenalle odotetaan Sinisten uutta katsojaennätystä, jokohan 500 katsojaa menisi rikki?! Ole Sinäkin torstaina 11.8 paikalla todistamassa Kakkosen huippufutista ja varmuudella "Kaapunnin omien poekien pelloomista"!


- 29.7.2016

Jeremias Kettusen työ- ja opiskelukiireet pakottavat miehen pitämään välivuotta Kakkosen peleistä. Vielä talvella varsin mukavasti joukkueeseen sisään päässyt lahjakkuus näytti potentiaaliaan ja opetteli uudelleen kovan harjoittelukulttuurin, mutta opiskelupaikan myötä tullut mahdollisuus työpaikkaan estää nyt täysipainoisen harjoittelun Kakkosen joukkueessa. Toivottavasti mies nähtäneen kuitenkin jatkossa Kufu-paidassa, kun kiireet hellittävät!

Henri Jäderholm solmi loppukautta koskevan sopimuksen Sinisten kanssa. Mies oli viime kaudella nostamassa joukkuetta Kakkoseen ja lukeutui sarjan valovoimaisimpiin tähtiin. PK-37 kasvatilla on upean samettinen pallokosketus ja silmiä hivelevä pelisilmä, josta pelikaverit nauttivat. Mies tuo laajuutta loppukauden pelaajarinkiin ja kokemusta nuoren joukkueen arkipäiväiseen harjoitteluun.


- 22.7.2016

Erno Nissilä (jalkavamma, 1-2 kuukautta), Joel Vartiainen (jalkavamma, 1-4 viikkoa) ja Joonas Partanen (jalkavamma, 2-4 viikkoa) ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Myös kaksikko Jere Hiltunen -- Miika Töyräs ovat Sudet-pelin poissa nuorten maajoukkueleirin vuoksi. Mukana sen sijaan on armeijamiehistö.


- 18.7.2016

Kufu98 nousi sarjataulukossa sijalle 3. 10 sarjakierroksen jälkeen. Pelit jatkuvat seuraavat viikot 1 peli/viikko tahdilla. Loukkaantuneina sivussa ovat toistaiseksi Joel Vartiainen ja Erno Nissilä. Molempien pelikuntoa katsastetaan viikottain. Armeijamiehet pääsevät kuluvasta viikosta lähtien harjoituksiin, joka pitää Sinisten iskukyvyn kuosissa. Varusmiespalveluksessa on peräti 8 Kufulaista.


- 16.7.2016

Erno Nissilä ja Joel Vartiainen ovat loukkaantumisten vuoksi poissa Futura pelistä. Miesten pelikuntoa katsastetaan päivittäin. Armeijan aloittaneista Reetu Räsänen ja Joonas Nissinen pääsivät mukaan Futura-peliin.


- 12.7.2016

Kufulaisten viikon kestänyt treenitauko loppui 11.7. Tämä viikko on keskitytty jälleen tutusti treenaamiseen ja viikko päättyy Futura-matsiin sunnuntaina. Armeija-miehet ovat päässeet aloittamaan oman palveluksensa ja kuluva viikko näyttää, miten viisikko pääsee Futura-peliin mukaan. Ottelu on myös Vakio 1:n kohde nro 12. Otteluennakkoa tulee lauantaina, kun treeniviikko on ohitse ja nähdään joukkueen & KuPS:n terveystilanne, että keitä pelaa missäkin joukkueessa. Alkukausi Kufulaisilla on ollut hieman kotipelipainotteinen viidellä kotipelillä. Toki yhden kerran Siniset kävivät turhalla reissullaan MPS:n vieraana; joka toistetaan toivottavasti pelin muodossa 14.8. Nyt edessä on kaksi vieraspeliä; Su 17.7 Porvoossa Futuran ja La 23.7 Kouvolassa Susien luolassa. Kotoisella Areenallaan Siniset esiintyvät seuraavan kerran La 30.7 klo 16.00, jolloin Kultsu Lappeenrannasta saapuu kylään.


- 4.7.2016

Sinisten joukkueesta varusmiespalveluksensa aloittavat 4.7; Jussi Vlasov, Ali Al-Musawi, Jere Tuovinen, Reetu Räsänen, Aapeli Karjalainen ja Joonas Nissinen.


- 29.6.2016

Pe 12.8 Kufu98 - MP peli siirtyy pelattavaksi To 11.8 klo 18.30. Samalla 18.6 alun perin pelattavaksi tarkoitettu MPS - Kufu98 peli pelataan Su 14.8 klo 15.00 Tapanilan nurmella. Kufu98:lle jäänee päätöksen jälkeen 18.6 pelireissun kulut(1600 e) omaksi maksettavaksi, vaikkakin pelikentän kunto oli surkuhupaisaa. Asiasta käydään vielä neuvotteluja MPS:n ja Helsingin kaupungin kanssa. Nyt jäävällä tuomiolla Kufulaisia rangaistaisiin 1300 e:lla siitä(uuden reissun hinta, kun siitä lasketaan Kufun kilometrit + MPS:n tuomarikulut(ne jaetaan tasan), Kufun bussimaksu + ruokailut), että MPS ja Helsingin kaupunki olisivat laistaneet pelikentän kunnosta, eivätkä olleet informoineet asiasta Kuopiolaisia.


- 19.6.2016

Kakkosen matsi MPS-Kufu98 peruttiin Helsingin heikon kenttätilanteen vuoksi. Asia ei sinällään olisi ollut ongelma, jos se olisi todettu aikaisemmin kuin vajaata tuntia ennen pelin alkamista. Paikallinen kenttämestari yritti "korjata kenttää" nauloilla, tuloksetta. Uutta, varakenttää ei tähän hätään löytynyt, joten Sinisten matka Helsinkiin meni turistireissuksi Tapulin tekonurmelle ja takaisin. Markus Räsänen Kufusta: "Onhan tämä käsittämätöntä, että tänne saakka pitää tulla tällainen tilanne katsastamaan. Kenttä oli kuuleman mukaan jo viime syksynä heikossa kunnossa ja kotijoukkue luuli tilanteen olleen korjattu. Asiasta voi miettiä, että missä syy on. Tuomarikin tuli Kotkasta tilanteen katsomaan, joten mitä lienevät paikalliset tuomarit ja kenttämestarit miettineet?"


- 16.6.2016

Sinisten pelaajistosta osa vapautuu armeijan palveluksesta tänä päivänä. Nämä palveluksen suorittaneet ovat Juuso Pöyhönen & Sami Juvonen. Heinäkuussa palveluksen aloittavat ainakin Reetu Räsänen, Ali Al-Musawi ja Aapeli Karjalainen.


- 9.6.2016

Kufu98 ja Liikuntakeskus Kunnonsali yhdistävät voimansa tiistaina 28.6 Väinölänniemellä! Kunnonsalin kanta-asiakkaat ovat oikeutettuja vapaaseen sisäänpääsyyn Kakkosen ottelussa Kufu98 - PEPO ja lisäksi ottelua ennen pelataan esiotteluna eri lajien urheilijoiden futismatsi, josta lisää tiedotetaan myöhemmin. Tarkoituksena on saada ottelussa Kufun yleisöennätys kirkkaasti rikki, vanha ennätys on viime syksyltä Kufu98 - PK-37 pelissä, jolloin Stadionilla oli katsojia 350 hlöä. Nyt tavoitteena on saada yleisöä paikalle Kufun Face-tykkääjien verran, eli 914! Toki tavoite kasvaa tykkääjien lisääntyessä!


Ottelussa on erilaisia tarjouksia ja myynnissä on mm. yhdistelmälippu Kufun viikon kahteen kotipeliin; Ti 28.6 Kufu98 - PEPO & Su 3.7 Kufu98 - LahtiAkatemia. Yhdistelmälipun hinta on kaikille sama; 8 e!!! (normaalisti yhden pelin lippu 8 e / 5 e, joten etu on tuntuva!)


- 5.6.2016

Siniset taipuivat kirvelevästi 0-1 tappioon Gnistania vastaan. Pelit jatkuvat seuraavaksi kahdella vieraspelillä; 11.6 JäPS:n ja 18.6 MPS:n vieraaksi. Kotona pelataan seuraavan kerran Ti 28.6 Väinölänniemen Stadionilla! Tällöin vastaan saapuu Petteri Rönkön vahvistama PePo Lappeenrannasta.


- 2.6.2016

Viime pelin huilannut Ali Al-Musawi on jälleen täydessä pelikunnossa ja mies on valmis avaamaan kauden maalitilinsä. Alkukaudesta vähälle peliajalle jäänyt Aapeli Karjalainen hakee tärkeää peliaikaa Kolmosen Kingsista. Mies saa näin ollen tärkeitä peliminuutteja ja on valmis syksyllä pelattavaan Region's Cupiin.


- 25.5.2016

Kausikorttiarvonnan voittaja on Janne Metsäkylä, onnittelut! Facessa jo 904 tykkääjää! Seuraava Kufun kausikortti arvotaan 950 tykkääjän jälkeen!

Ali Al-Musawi on poissa torstain pelistä pienen jalkavamman vuoksi. Miehen pelikuntoa katsastetaan viikko kerrallaan, mutta loppuviikon mies huilaa treeneistä. Pidemmästä huilista ei liene nyt kuitenkaan kyse.


- 19.5.2016

Joona Lautamaja ja KuPS ovat tehneet kesän mittaisen sopimuksen, joten Jatkopolku näyttää onnistumistaan ja osaamistaan myös hieman "vanhempien pelaajien kohdalla." Lautamaja(synt. 1995) muutti syksyllä Kuopioon, hyvät ja ennen kaikkea tervepäiset pelit ja treenit ovat olleet viitoittamassa miehen kehityskulkua eteenpäin! Kufu98 onnittelee Joonaa ja tsemppaa tekemään lisää duunia!


- 13.5.2016

Sinisten Äitienpäivä-kotiavaus päättyi ikävästi tappioon. Ottelun olisi pitänyt päättyä ilman karkeita tuomarivirheitä ainakin tasapeliin, ehkäpä myös kotivoittoon, mutta tulosta täytyy kunnioittaa. Nyt Sinisillä on halua näyttää osaamistaan Joutsenossa, mutta Kultsu on erityisen kova kotikentällään.

Seuraava kotimatsi, To 19.5 on nimetty opiskelija-peliksi; sisäänpääsy on opiskelijoille -50 % ja hintaa lipulle tulee vain 2,5 e!!!


- 9.5.2016

Savon Fysioterapia & Kufu98 ovat solmineet pelikautta 2016 kattavan yhteistyön. Savon Fysioterapian Kalle Rönkkö on ollut aiemmin vahvasti vaikuttamassa Sinisten toimintaan valmentaen joukkuetta kaudet 2012-2013. Tällöin saavutuksina olivat Region's Cupin voitto + Italian reissu (v. 2012) sekä Kolmosen mestaruus + nousu Kakkoseen (v. 2013).


- 4.5.2016

Kerabit Pro on Sinisten uusin yhteistyökumppani! Kerabit Pro on kattovalmistuksen asiantuntija ja yritys on jo neljättä vuotta Sinisten tukijana! Kerabit Pron kummipelaajana toimii tulevana kesänä Kufu98:n varakapteeni Jani Mahanen.


- 30.4.2016

Sinisten sarjakausi 2016 käynnistyy kahden pelin viikolla. Torstaina matkustetaan sarjan yhden ennakkosuosikin vieraaksi, KäpylänPallo ei paljoa esittelyitä kaipaa. Viime kauden Etelälohkon kolmonen lähtee parantamaan sijoitustaan ja rosterissa on paljolti Kakkosta sekä ylempiä sarjatasoja pelanneita pelureita. Miikka Häkkinen veräjänsuulla on kovaa valuuttaa ja hyökkäyspäähän on palkattu amerikkalainen Neal Hetzel. Muita kovia nimiä joukkueessa ovat Aleksander Akbar sekä Faraz Ahadi, mutta joukkue luottaa myös loistavaan juniorituotantoonsa.

Viikko päättyy äitienpäivänä kotipeliin, Savon Sanomat Areenalle saapuu kaksi kertaa talven harjoituspeleissä kohdattu Sudet Kouvolasta.

Sinisten joukkue muotoutuu viikon ajalla, sillä KuPS pelaa keskiviikkona ja lauantaina, niin pelaajien kierrätysmahdollisuutta katsastetaan pelien mukaisesti.


- 25.4.2016

Suomen Akut Oy on Kufu98 uusin yhteistyökumppani! Voit olla tapaamassa Kufu98:n pelaajia torstaina 28.4, kun Suomen Akut Oy järjestävät akkupäivän Tasavallankadun myymälässä Kuopiossa! Kufu98 miehet paistelevat asiakkaille makkaroita, kertovat viimeisimmät kuulumiset joukkueen toiminnasta ja fiiliksestä ennen sarjakauden avausta! Mukana paikalla klo 10.00-12.30 Roope Kuosmanen & Joona Lautamaja ja klo 12.30-15.00 kapteeni Joonas Ojantie & Suomen Akkujen kummipelaaja Aapeli Karjalainen! Tervetuloa!


- 25.4.2016

Kufu98 valitsi viikonloppuna kapteenistonsa. Kapteeniksi valittiin Joonas Ojantie, varakapteeniston muodostavat Jani Mahanen & Erno Nissilä.


- 19.4.2016

Kuopion Kortti-Piste Ky eli Joupet toimii kuluvana kautena Mika-Matti Ruuskasen kummiyrityksenä! Joupet painattaa pelikaudella 2016 Kufun peli- ja treeniasusteet sekä kausikortit + pääsyliput.

Kufun Facebook sivuilla yli 850 tykkääjää! Kausikorttiarvonnan voittaja on Pauliina Myöhänen! Onnea Pauliinalle!


- 16.4.2016

Paul Onobi (KuPS) kävi hakemassa tärkeää peliaikaa itselleen Kufun harjoitusottelusta Kouvolan Susia vastaan. Onobi on odotellut pelilupaansa ja KuPS odottelee kuumeisesti keskikenttämiehen pääsyä tosipeleihin. Sarjakauden avaukseen on enää reilut 2,5 viikkoa ja Siniset kohtaavat viimeisessä harjoituspelissään jälleen hurjasti vahvistunen AC Kajaanin (23.4), joten sieltä saadaan hieman kuvaa lohkojen voimasuhteista.


- 9.4.2016

Sinisten kokoonpanosta uupuivat Kultsu-pelistä flunssaiset Joonakset Ojantie ja Nissinen, Jani Mahanen (työeste), Joona Lautamaja & Patrik Alaharjula (KuPS:n Liigapelissä) sekä Peetu Pöyhönen, Ilkka Iivonen, Jonne Uronen, Eetu Inkeroinen (armeija). Sami Juvosen olkapää lienee valitettavasti siinä kunnossa, että tämän kauden maalivahtityöskentely on mennyttä.


- 8.4.2016

KuPS Ry ja Kufu98 ovat solmineet yhteistyösopimukselle jatkoa pelikaudeksi 2016! KuPS Ry toimii pelaajapolku-yhteistyössä maalivahti Jussi Vlasovin kummina! "Vlasov soveltuu ominaisuuksiensa puolesta oivasti ideologiaamme. Hän on nöyrä, lujasti töitä tekevä nuori mies, jonka kummina haluamme ehdottomasti toimia." jatkaa KuPS Ry:n Puheenjohtaja Mika Kajan.

KuPS:n Liigakausi alkaa La 9.4 klo 16.00 Keskuskentällä! Nyt kaikki kannustamaan KuPS avauspisteille!!!


- 4.4.2016

Sinisten huhtikuu alkoi 1-8 voitolla JoPS:sta. Tehomiehinä pelissä toimivat hattutemppuilijat Jere Tuovinen & Ali Al-Musawi. La 9.4 vieraaksi saapuu Kultsu Lappeenrannasta. Pelissä toimii myös kahvio, josta tarjolla kahvia, mehua ja pullaa.


- 21.3.2016

Sinisten harjoitusottelu ohjelmaa on päivitetty. Sinisten vieraaksi saapuvat vielä huhtikuun aikana kaksi saman lohkon joukkuetta Kaakkois-Suomesta, kun viikon välein Areenalla kyläilevät Kultsu (Lappeenranta) ja Sudet (Kouvola).


- 21.3.2016

Sinisten pelaajistosta miehet esiintyivät kolmessa eri seurassa viikonlopun aikana;
KuPS:n mukana Suomen Cupissa esiintyivät Joona Lautamaja (90 min), Patrik Alaharjula sekä Jani Mahanen. Alaharjula (48min --> 0-1) ja Mahanen (75min --> 0-2) maalintekijöinä 0-3 voitossa! Kolmannen maalin teki 78 minuutin kohdalla Azubuike Egwuekwe.

A-junioreiden mukana olivat Roope Kuosmanen, Mika-Matti Ruuskanen (2 maalia) sekä Antti-Ville Räisänen.

Tommi Lankinen siirtyy pelaamaan kesän ajaksi Warkaus JK:n riveihin, koska mies sai kesätöitä Varkaudesta. Siniset toivottavat "Lankulle" paljon maaleja ja tervetuloa takaisin syksylle!


- 3.3.2016

Kufu98 ja Erno Nissilä solmivat kuluvan pelikauden kattavan pelaajasopimuksen. Nissilä on tuttu mies Sinisille, sillä hän toimi joukkueen kapteenina v. 2014. Viime kauden mies kävi pelaamassa Ykköstä Mikkelin Palloilijoiden riveissä.


- 3.3.2016

AC Kajaani joutui perumaan loukkaantumisiinsa vedoten tulevan lauantain harjoitusottelun, eivätkä Siniset saaneet hälytettyä näin lyhyellä varoitusajalla enää toista vastustajaa, joten lauantain pyhitetään treenaamiseen. Seuraavan kerran Siniset esiintyvät harjoituspelissä La 19.3 klo 11 Joensuun JIPPOa vastaan Areenalla.

Viikko 10 joukkue pitää hiihtolomaa harjoituksista. Joukkueen pelaajiston näkee La 12.3 Kuopion Torilla järjestettävässä Torihankiturnauksessa. Siellä Kufulaiset toimivat erotuomareina ja jalkautuvat kannattajien keskuuteen.


- 28.2.2016

Siniset ja Piirla Oy (Piirturi- ja turvalaiteasiantuntija) ovat solmineet yhteistyökumppanuuden pelikaudelle 2016! Piirla on pitkänlinjan kuopiolainen yritys, joka on perustettu jo vuonna 1978.


- 22.2.2016

Patrik Alaharjula oli ainoa Kufulainen, joka osallistui KuPS:n mukana Liigacup otteluun Ilvestä vastaan 20.2 Tampereella. Nuori mies kuittasi täydet minuutit, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Kufu98 ja Liikuntakeskus Kunnonsali solmivat yhteistyökumppanuuden v. 2016! Kunnonsali on Sinisten tavoin nuorekas, eteen- ja ylöspäin suuntautuva yritys Kuopion keskustassa ICOCEEN alakerrassa. Kannattaa käydä tutustumassa Kunnonsalin monipuoliseen tarjontaan! Kyseessä on paljon muutakin kuin kuntosali, sillä ohjelmassa on runsas valikoima ryhmäliikuntatunteja, jumppatilat sekä upeat saunat! Jatkossa Kufulaisia nähdään Kunnonsalin tiloissa entistäkin enemmän. Kunnonsalin asiakkaat saavat myös etuja Kufun kotipeleissä kesällä.


- 11.2.2016

Sinisten pelaajat ovat saaneet kokemusta Liigan vauhdista KuPS - PS Kemi Liigacupin ottelussa. KuPS:n riveissä esiintyivät Joonas Ojantie, Joona Lautamaja, Mika-Matti Ruuskanen, Joonas Nissinen, Jani Mahanen & Patrik Alaharjula.


- 7.2.2016

Sinisten joukkueesta KuPS:n mukana Liigacupin ottelussa RoPSa vastaan esiintyivät aloituksessa Joonas Ojantie ja Joonas Nissinen sekä vaihdosta sisään vaihdetut Jani Mahanen ja Patrik Alaharjula.


- 2.2.2016

Siniset onnittelevat myös KuPS IV:ta, kts. http://www.kups.fi/news.php?id=2822
Kufun toiminnassa vahvasti taustalla mukana on KuPS IV:n Seppo Kurikka. Mies on nähnyt, kokenut ja tehnyt vuosikymmenien aikana paljon, josta kuopiolainen ja suomalainen jalkapallo ovat ikuisesti kiitollisia.

Sinisten tammikuu toi mukanaan kaksi harjoitusottelua, joissa vastassa olivat sarjatasoa alempana pelaavat SaPa sekä JoPS. Otteluista tulikin selvät 9-1 & 3-0 voitot. Ottelut jatkuvat seuraavan kerran kahden viikon kuluttua, jolloin vastassa onkin jo saman Lohko A:n joukkue, FC Vaajakoski. Helmikuun lopulla käydään myös kesän vastustajan Susien vieraana Kouvolassa. Nämä pelit näyttävät enemmänkin suuntaa talven harjoittelusta ja voimasuhteista kesää ajatellen. Toki Sinisten pelaajistosta osa on KuPS:n Liigajoukkueen sekä KuPS:n A-junioreiden mukana, joten pelejä kertyy sieltäkin.

Sairastuvalla Sinisistä jatkavat maalivahdit Joonas Partanen sekä Sami Juvonen. Sopimuksen Sinisten kanssa kirjoitti Niko Lehijoki. Sopimuspelaajia Sinisillä on nyt 22 kpl.


- 30.1.2016

Sinisten pelaajistosta KuPS - SJK Liigacupin avauksessa esiintyivät (90 min) Joonas Ojantie, Jani Mahanen ja Joona Lautamaja sekä vaihdosta tulleet Patrik Alaharjula sekä Joonas Nissinen.


- 23.1.2016

Siniset sekä ravintola Ullan Krouvi jatkoivat hienosti sujunutta yhteistyötään myös pelikaudeksi 2016!

Sininen ja keltamusta jatkopolku näytti keskiviikkona toimivuutensa, kun Kufun sopimuspelaajista 9 kpl esiintyi KuPS-paidassa harjoituspelissä KTP:tä vastaan. KTP-KuPS ottelu päättyi numeroin 1-4; maalit Urho Nissilä, Patrik Alaharjula, Ali Al-Musawi ja Antti-Ville Räisänen.

Sinisten seuraava oma harjoitusottelu on Su 31.1 klo 18 Kuopiohallissa.


- 17.1.2016

Siniset pelasivat sisäisen harjoituspelin KuPS:n A-junioreiden kanssa Kuplan hiekalla aamupäivän vuorollaan. Pääasiassa peli palveli A-junioreita sekä tietenkin Kufun riveistä kuutta armeijan kaksi viikkoa sitten aloittanutta peluria. Mittelössä päädyttiin sopuisasti 3-3 tasatulokseen. Kufu98 pelissä; Jussi Vlasov, Ilkka Iivonen, Pasi Ryynänen, Joonas Ojantie, Jani Mahanen, Eetu Inkeroinen, Riku Roivainen, Santeri Saarenkunnas, Joonas Väisänen, Jonne Uronen, Ali Al-Musawi. (Vaihdosta kentälle; Juuso Pöyhönen, Peetu Pöyhönen, Sami Juvonen).


- 12.1.2016

Siniset täydensivät sopimuspelaajistoaan(7 kpl); Joona Lautamaja, Joonas Väisänen, Jani Mahanen, Santeri Saarenkunnas, Joonas Nissinen, Mika-Matti Ruuskanen sekä Roope Kuosmanen laittoivat nimensä sopimuspapereihin!!

Näin ollen pelaajasopimuksia on Sinisillä kasassa mukavat 21 kpl.


- 5.1.2016

Sinisten treenijakso käynnistyi 4.1. Ensimmäisen viikon päätteeksi joukkue pääsee myös avaamaan harjoituspelikautensa, kun Su 10.1 Kuopiohalliin vieraaksi saapuu Kolmoseen noussut SaPa Pieksämäeltä. Kotijoukkueen tilanne onkin mielenkiintoinen, sillä joukkueen vahvuudesta peräti kuusi miestä aloittaa varusmiespalveluksensa 4.1. Aloittavat pelaajat ovat Juuso ja Peetu Pöyhönen, Ilkka Iivonen, Eetu Inkeroinen sekä maalivahdit Sami Juvonen & Jonne Uronen. Poissa pelistä ovat myös loukkaantuneet Joonas Partanen sekä Patrik Alaharjula.


- 31.12.2015

Kufun mukana kuluneella kaudella 20 peliä pelannut Reetu Räsänen lähtee Ykköseen valmistautuvan KTP:n testiin Kotkaan 4.1-16. Sopimuksen KuPS:n kanssa on tehnyt Mikko Pitkänen (10 peliä 2015 Kufussa)


- 28.12.2015

Uusia sopimuspelaajia Siniset saivat kiinnittettyä hieman ennen joulua; Aapeli Karjalainen ja Peetu Pöyhönen jatkavat Sinisten riveissä myös kaudella 2016.


- 21.12.2015

Siniset allekirjoittivat tänään ison joukon sopimuksia pelikaudelle 2016!!! Lisää sopimuksia ilmoitetaan kyllä pikapuoliin, joten pelaajapolitiikka Sinisillä on varsin hyvissä kantimissa!
Valmentajat; Jouni Jäntti & Markus Räsänen.
Huolto; Juan Moreno.
Maalivahdit(3 kpl); Sami Juvonen, Joonas Partanen, Jonne Uronen.
Kenttäpelaajat(8 kpl); Ilkka Iivonen, Eetu Inkeroinen, Jeremias Kettunen, Ali Al-Musawi, Joonas Ojantie, Juuso Pöyhönen, Pasi Ryynänen, Jere Tuovinen.


- 18.12.2015

Kufu98 ja CRL ovat yhteistyössä saaneet lahjoitettua jalkapallovarusteita Nigaraquan Tipitapan kylään. Syksyn aikana Siniset tekivät kahdessa viimeisimmässä kotipelissään yhteistyötä yleisön kanssa keräten peräti kaksi suurta pahvilaatikkollista käyttökelpoisia jalkapallovarusteita. Siniset tahtovatkin kiittää suuresti kaikkia keräykseen osallistuneita! Tehdään jälleen hyvää kevään peleissä!

Siniset julkistavat viikonlopun jälkeen tukun pelaajasopimuksiaan.


- 18.12.2015

Sinisten Kufu-shoppiin tulee myyntiin ainutlaatuisia kauden 2015 pelipaitoja! Jäljellä on vain muutamia kappaleita, joten ole nopea ja nappaa omasi pois!


- 3.12.2015

Kufu98 voitti Itä-Suomen piirille paikan Region's Cupin jatkoturnaukseen Unkariin! Osallistujamaat turnauksessa ovat isäntämaa Unkari, Kroatia, Azerbaidzan ja Suomi. Turnaus pelataan viikon aikana ajanjaksolla 15-30.10.2016 Tarkempi ajanjakso selviää myöhemmin.


- 30.11.2015

Kufu98 on saanut tänään tunnustusta Itä-Suomen piirin palkitsemistilaisuudessa;

*Joukkue voitti Kolmosen mestaruuden

*Vuoden Jalkapalloteko(Region's Cupin voitto)

*Piirin Vuoden valmentaja; Markus Räsänen!

ONNITTELUT!!


- 26.11.2015

Kufu98 on solminut ensimmäisiä yhteistyösopimuksia pelikaudelle 2016! Charles River Finland jatkaa joukkueen Platinakumppanina. Kultakumppanuudet Sinisten kanssa ovat sopineet myöskin pitkän linjan yhteistyökumppanit Pinnoitus-Pekka sekä Nitro Sibir Finland.

Joukkue on treenannut kovaa jo marraskuun alusta saakka, 4-5 krt/viikossa. Joukkueen ensimmäinen sisäinen harjoituspeli on lauantaina 28.11 KuPS:n A-nuoria vastaan. Pelaajarintamalla sopimuksia julkaistaan lähiviikkoina.

Sinisten kausikortit tulevat joulumyyntiin 1.12 alkaen! Kortteja voi ostaa verkkokaupasta (Kufu-shop) tai Kuopion keskustan Intersport myymälästä (maksutapana käteinen tai Smartum kulttuuri- ja liikuntasetelit).


- 2.11.2015

Sinisten uusi kausi on pikkuhiljaa alkamassa. Taustoissa puuhataan ja rakennetaan joukkueen tulopuolta kovalla vauhdilla. Haarukoitu budjetti pelikaudelle 2016 asettunee 60 000-65 000 €:n paikkeille. Lähiaikoina joukkue julkistaa pelaaja- ja yhteistyösopimuksia enemmältikin.


- 18.10.2015

Kauden 2015 palkitut pelaajat;

Lepan Pytty kauden paras pelaaja 2015
Joonas Ojantie

Tehopelaaja 2015
Juuso Pöyhönen

Tähtipörssi 2015
Niko Lehijoki

Kauden Nuori Pelaaja 2015
Tero Taipale

Luottopelaaja 2015
Joonas Väisänen

Seuramies 2015
Juan Moreno


- 29.9.2015

Kaikkea "sälää" ja kuvia vaan paljolti kuluvasta kaudesta;
https://stadionbongari.wordpress.com/2015/09/28/taistelu-europaikasta-regions-cupin-finaali-2015-tpk-vs-sc-kufu-98/


- 27.9.2015

Sinisten kausi päättyi täysosumaan. Sarja- ja cupvoitto ilman yhtään tappiota virallisissa peleissä hakee vertaistaan. Tilastoja ja pelaaja-listausta tulee lisää viikon loppupuolella.


- 26.9.2015

Kufu98 Region's cupin mestari 2015!
http://www.savonsanomat.fi/urheilu/jalkapallo/kufu-ponnisti-euroopan-kentille/2136669


- 21.9.2015

Sinisten sarjakausi on täten ohitse kaudelta 2015. Saldoksi muodostui 20 ottelusta; 18 voittoa ja 2 tasapeliä, maalisuhde 73-8, 56 pistettä. Kauden kruununa joukkue pääsee pelaamaan Valkeakoskella vielä Region's Cupin finaalissa 26.9 TPK - Kufu98. Kyseisen ottelun voittaja pääsee edustamaan Suomea Eurooppaan Uefan miniturnaukseen. Kufu98 on aiemmin ollut Italian Trevisossa Suomen edustajana, sekä kertaalleen Cup-finaalissa 2013 häviten sen Kakkoseen nousseelle Vaasan Kiistolle.


- 18.9.2015

Siniset esittelivät torstaina uuden miehen peleissään, Mika-Matti Ruuskasen. Mies debytoi topparin tontillaan suunnitelmallisesti ensimmäisen jakson ajan, sillä tulevana viikonloppuna mies pelaa KuPS:n A-junioreiden riveissä tärkeässä SM-pelissä.


- 17.9.2015

Sinisten viikkoon kuuluu kaksi viimeistä sarjapeliä; ensin torstaina Areenalle kylään saapuu SC Riverball Joensuusta. Viikko päättyy paikallispelillä Kingsin vieraana sunnuntaina klo 17 Lippumäen tekonurmella. Pelit käyvät hyvästä valmistautumisesta reilun viikon kuluttua pelattavaan Region's Cupin finaaliin. Sairaslistalla on tällä erää Jaakko Natunen sekä Reetu Räsänen.


- 4.9.2015

Sinisten nousu Kakkoseen varmistui 3 kierrosta ennen sarjan päätöstä. Näin ollen lopuissa sarjapeleissä Siniset pääsevät kokeilemaan uusia juttuja Cup-finaalia ajatellen. Ottelu ovat hyvää valmistautumista kauden päätöspeliin Valkeakoskella.


- 31.8.2015

Siniset saivat mieleisiä uutisia ennen viikonloppua. Kahden viime kauden tehokärki tekee paluun Sinisten pelipaitaan ja on valmis edustamaan Sinisiä sarjan kärkiottelussa PK-37 vastaan to 3.9 Areenalla.

Niko Lehijoki parantelee itseään ja mies oli sivussa varotoimenpiteenä Warkaus JK-ottelusta. Paluu pelikentille tapahtuu piakkoin.


- 28.8.2015

Sinisten parin viikon ottelutauko on ohitse ja alkaa valmistautuminen sarjan viimeiselle viidennekselle. Ensimmäinen peleistä on Varkaudessa, Su 30.8 Warkaus JK:ta vastaan ollen samalla Warkaus JK:n 15-v juhlaottelu. Loput sarjan neljä peliä ovat Kuopiossa, joista lienee mielenkiintoisin ensi viikon torstaina 3.9 klo 19 Areenalla pelattava lohkon kärkimatsi; Kufu98 - PK-37!!! Sarja on ohitse Sinisten osalta Su 20.9, jolloin kausi päättyy paikallispelillä Kingsia vastaan.

Ottelun jälkeen jäljellä on vielä toki kauden päättävä peli, Region's Cupin finaali Valkeakoskella La 26.9 klo 11.30!!! Otteluun on myöskin lähdössä Sinisten fanibussi ja kannattaa pitää kiirettä, jotta saa paikan linja-autosta! Paikkoja on rajoitetusti(45 kpl!)!!!

Pienistä kolhuista kärsinyt Juuso Pöyhönen on päässyt jo harjoittelemaan normaalisti ja mies pelasi myös viimeisen parikymmentä minuuttia Region's Cupin välierässä. Myöskin Niko Lehijoki on palannut kokoonpanoon, joten pitkäaikaistoipilaista ainoastaan Jaakko Natunen ja Sami Juvonen ovat poissa listoilta. Loppukaudesta tosin Jose ja Juha-Antti Rissanen ovat muuttamassa Etelä-Suomen suuntaan, joten miesten pelit Sinisten paidassa ovat tällä erää vähissä.


- 20.8.2015

Sinisten fanibussi(t) Valkeakoskelle Region's Cup-finaaliin La 26.9! Bussi(t) starttaa(vat) Savon Sanomat Areenan pihalta La 26.9 klo 6.30. Matkan hinta on 45 €/hlö sisältäen bussikyydit peliin ja takaisin sekä Region's Cup finaalin pääsylipun! Lipun voit matkalle lunastaa itsellesi;
* Kufun kotipeleissä(maksutapana käteinen tai Smartum-setelit)
* Maksamalla maksun suoraan Kufun tilille (SC Kuopiofutis-98 FI51 3636 3002 7492 57, Tapiola pankki); viesti kohtaan "oma nimi, puh.nro ja Cup-reissu 26.9"

(Fanibussin lähtemiseen vaaditaan väh. 25 hlöä!)

Viimeinen ilmoittautumispäivä mukaan on Pe 18.9 klo 15.00 mennessä!

Lisätietoja reissusta saat Mikko Kolehmaiselta puh. 050-5677453 / mela@sckufu.net


- 17.8.2015

Siniset rynnistivät itsensä rankkarikisan jälkeen Region's Cupin finaaliin 26.9 Valkeakoskelle! Mukaan starttaa ainakin yksi fanibussi, mutta kysynnän mukaan busseja on mahdollista saada lisää! Tulevalla viikolla selviää tarkemmin kyyditys- yms. aikataulut.


- 15.8.2015

Sinisten riveissä nähdään jatkossa uusi mies. B-juniori-ikäinen Antti-Ville Räisänen teki vaikutuksen viikon treeneissä ja mies "siirrettiin" toistaiseksi pelaamaan Kufun riveihin, jättäen A-juniorit välistä. Mies tekaisi myös heti debyyttipelissään komean maalin JoPS:n verkkoon sekä esiintyi kentällä ennakkoluulottomasti. Tällainen tilanne kuvastaa hyvin tilannetta, miten oikein toimiva "Jatkopolku"-hanke etenee. Pelaajat pelaavat oman tasoisia pelejä ja pystyvät siirtymään mutkattomasti joukkueesta toiseen. Näin saadaan jokaisen kehitykselle tärkeitä pelejä alle, joka takaa pelaajien kehittymisen.

Juuso Pöyhönen palasi takaisin loukkaantumisensa jälkeen riveihin ja mies on mukana sunnuntaina FC Legirus Inter-Cup pelissä.


- 10.8.2015

Peetu Pöyhösen korttitili täyttyi JIlves pelissä, joten mies huilaa JoPS-ottelun.


- 9.8.2015

Alokkaiden kanssa leireilleet Juha-Antti Rissanen sekä Pasi Ryynänen pääsevät ensi viikolla mukaan treeneihin parin viikon tauon jälkeen. Myös puolalaisen Lukasz Kalkowskin pelilupa-asiaa mietitään loppukaudeksi. Mies on Suomessa syyskuun lopulle saakka, joten hän ennättäisi vahvistamaan Sinisten rivejä, varsinkin kun elokuun lopulla siirtoikkuna sulkeutuu. Tosin ikkunan sulkeutuminen ei koske juniori-ikäisiä pelaajia. Sairaslistalla ovat tällä hetkellä Juuso Pöyhönen, Niko Lehijoki ja Jonne Uronen sekä pitkäaikaistoipilaat Sami Juvonen ja Jaakko Natunen.


- 30.7.2015

Juuso Pöyhönen pelasi vajaan puoliajan SiPS-pelissä loukkaantumisensa jälkeen. Mies on vielä osittain toipilas ja todennäköisesti ensi viikonlopun pelin hän huilaa. Muutoin joukkueen terveystilanne on paranemaan päin ja Siniset ovat valmiita syyskierroksen tärkeisiin peleihin.


- 23.7.2015

Sinisten riveistä on poissa ollut parisen viikkoa loukkaantumisen johdosta tehokärki Juuso Pöyhönen. Mies on kokeillut treenaamista kehnoin tuloksin. Miehen vointia katsotaan viikko kerrallaan.


- 21.7.2015

KuPS:n pitäessä kesälomaviikkoa kuluvalla viikolla, ei Sinisten riveissä nähdä täten myöskään Liiga-rivimiehiä. Sen sijaan tutut nuoret, jo Kufun mukana koko kauden olevat pelaajat ovat käytettävissä normaalisti, joten tilanne ei sikäli muutu normaalista.

Joukkueen mukana on myös harjoittelemassa puolalainen Lukasz Kalkowski, joka on pelannut maansa 3 korkeimmalla sarjatasolla. Omista miehistä Jani Mahanen ja Joonas Ojantie pystyvät harjoittelemaan normaalisti, joten miehet ovat tällä viikolla normaalisti käytettävissä.

Käsivammastaan itseään kovasti kuntouttava Sami Juvonen on myös mukana pallotreeni-osuuksissa, joten mies on vahvasti Sinisten toiminnassa mukana. Veskari-osastolla Joni Miettinen ja Jonne Uronen hoitelevat hommat tällä hetkellä.

Ravintola Panza on Sinisten uusi yhteistyökumppani! Panzan kummipelaajana toimii kuluvalla kaudella Aatu Laatikainen!


- 17.7.2015

Jani Mahanen teki debyyttinsä tällä kaudella JPS-ottelussa. Mies sai ikävän jalkavamman ennen sarja-alkua, joka on nyt selätetty. Myös kapteeni Joonas Ojantie oli penkillä loukkaantumisensa jälkeen ja ensi viikolla mies lienee jälleen mukana peliasussa.


- 12.7.2015

Sinisten viikon kesäloma on ohitse ja joukkue on hyvin valmistautunut syyskierroksen otteluihin. Kevätkierroksella Siniset pelasivat enemmän vieraskentillä, joten edessä on 6 mielenkiintoista kotipeliä + vieraspeli Kingsia vastaan. Joukkue sai myös jatkaa kotikentällään Region's Cupia, jossa on päästy puolivälierä vaiheeseen. 25.7 kohdataan Areenalla Sexypöxyt Helsingistä. Voittaja selviytyy välieriin!

Sarjatilanne on seuraavanlainen; PK-37 johtaa sarjaa pelattuaan 11 peliä, joista saldona 9 voittoa ja 2 tappiota; 27 pistettä. Kufu tulee kakkosena 10 peliä; 8 voittoa, 2 tasapeliä; 26 pistettä. Näiden kahden joukkueen kesken käydään taistelua sarjan piikkipaikasta, johon myös muut sarjan joukkueet tuovat omat lisämausteensa. Jokainen haluaa kellistää sarjan kaksi parasta. Myös kellarikerroksessa on tiukka taisto, sillä jumbosijaa pitävä Riverballilla on 5 pistettä, JIlveksellä & JoPS:lla 7 pistettä ja Warkaus JK:lla 10 pistettä.

Sairaslista on myös pienentymään päin, joka tuo lisää laatua treeneihin. Jani Mahanen on toipunut jalkavammastaan ja mies nähtiin myös treeniottelussa Pietarin Zenitin 2-joukkuetta vastaan. Armeijasta kotiutunut Santeri Saarenkunnas tulee myös mukaan joukkueen vahvuuteen, samoin kuin Rissalaan siirron saanut Pasi Ryynänen. Tilanne näyttää viime viikkoja paremmalta.


- 3.7.2015

Adun vaparimaalista nettihitti!!
http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1435893937608.html


- 3.7.2015

Jani Mahanen on palannut harjoituksiin ja mies lienee pelikunnossa sarjatauon jälkeen. Samoin Henri Jäderholm on palannut rosteriin. Mahasen paluu on mieluisa, sillä mies ei ole pelannut kuluvalla kaudella vielä yhtään peliä, joten kyseessä on kuin uusi vahvistus.


- 28.6.2015

Siniset selvittivät itsensä Region's Cupissa puolivälieriin(8 parhaan joukossa). Puolivälierät arvotaan Ma 29.6 ja peli on pelattava 1.8 mennessä.


- 25.6.2015

Sinisten kapteeni Joonas Ojantie loukkasi Blackbird-pelissä kätensä siten, että mies on toipilaana heinäkuun lopulle saakka. Henri Jäderholmia odotellaan kokoonpanoon mukaan PaiHa-peliin. Jonne Uronen on tätä nykyä Kufun mies. Näin ollen mies ei kuluta farmikiintiötä.


- 13.6.2015

Sinisten informatiivinen puoli pitää viikon lomaa, joten otteluraportit tulevat hitusen myöhässä. Asia korjaantuu kuitenkin heti Juhannuksen jälkeen, joten ei syytä huoleen. Joukkueen harjoitusrosteri myös vahvenee, kun Santeri Saarenkunnas kotiutuu armeijasta. Myös Jani Mahasen & Henri Jäderholmin paluita pelikentille odotellaan heinäkuun vaihteessa.


- 10.6.2015

Tero Taipale on nykyään Sinisten kirjoilla. Täten mies ei kuluta mahdollista farmikiintiötä, mikäli siihen on tarvetta.

Region's Cupin 5.kierroksella Siniset saavat vieraita Paimiosta saakka. Paimion Haka on uusi vastustaja, jota ei ole aiemmin näillä kentillä nähty. Kufu98 - PaiHa La 27.6 klo 15.00 Savon Sanomat Areenalla.

Sinisten Henri Jäderholm loukkasi itseään Warkaus JK pelissä ja miehen pelikuntoa katsastetaan päivittäin. Pitkäaikaistoipilas Jani Mahanen on myös ilmestynyt harjoituksiin, mutta pelikuntoon pääsemisessä on vielä aikaa.


- 5.6.2015

Siniset saivat varsin nimekkäitä vahvistuksia torstai-illan otteluunsa, kun KuPS-kippari Miikka Ilo, veskari Joonas Pöntinen + julkista mainetta saanut Freddy Adu edustivat Kufua. Miehet saivat näin ollen tärkeitä minuutteja alleen tuleviin Veikkausliigapelejä varten.

Henri Jäderholm loukkasi jalkansa Warkaus JK pelissä ja aika näyttää pystyykö mies pelaamaan sunnuntaina SiPS-pelissä. Peetu Pöyhönen palaa takaisin kokoonpanoon SiPS-peliin.


- 2.6.2015

Siniset palaavat vapaan viikonlopun jälkeen treenikentille. Tällä viikolla onkin kaksi mielenkiintoista kotipeliä; torstaina 4.6 vieraaksi saapuu ex-Sinisten; Basson, Keman, Rikun ja Jussin edustama Warkaus JK. Matsi alkaa klo 20 Savon Sanomat Areenalla ja jaossa ovat tärkeät kolme sarjapistettä!!! Sunnuntaina Areenalla vierailee naapurikunnan SiPS klo 19.30. SiPS on myös täynnä ex-Kufulaisia, joten tuttuja on molemmin puolin. Tutuimpia miehiä SiPSllä ovat Toni Kouvalainen, Juuso Hartikainen, Aleksi Partanen, Joonas Partanen, Sami Tuovinen, Karri Kovanen. Tällöin liossa on Region's cupin jatkopaikka ja pääsy 16 parhaan joukkoon. Kufu98 - SiPS pelin voittaja kohtaa kotikentällään otteluparin PaiHa - Härmä/2 pelin voittajan.

Jani Mahanen, Jaakko Natunen ja Sami Juvonen jatkavat sairaslistalla. Santeri Saarenkunnas on uusin tulija Sinisten miehistöön, jahka miehen armeija on ohitse juhannuksena. Mies ennätti esiintymään myös viime kaudella Kufussa, kunnes aloitti varusmiespalveluksensa. Pelikuntoon pääsemisessä kestänee jonkun aikaa, mutta mies on tervetullut lisä miehistöön.


- 24.5.2015

Peetu Pöyhönen on viimeisin sairaslistainen. Kovan ja törkeän taklauksen kohteeksi joutuneen Peetun vointi tarkentuu alkuviikosta. Pieni pelitauko peleistä (12 päivää) tuleekin sopivaan saumaan Sinisille. 4.6 alkavat kuitenkin parin viikon pelitalkoot, sillä Siniset urakoivat 4 peliä kymmeneen päivään.

Reetu Räsänen vapautui yhden pelin mittaisesta pelikiellostaan, joten mies on jälleen käytettävissä tulevissa matseissa niin KuPS:ssa kuin Kufussa. Tero Taipale toipui myös kauden avausottelusta saamastaan jalkavammastaan pelaten täydet minuutit JoPS-pelissä. Niko Lehijoki ja Henri Jäderholm olivat työesteiden vuoksi estyneitä JoPS-matsista, mutta ovat jälleen käytettävissä tulevissa peleissä.


- 17.5.2015

Reetu Räsänen huilaa yhden pelin (23.5 JoPS) kahden varoituksen jälkeen. Joni Miettinen avasi myös peliminuuttinsa tältä kaudelta, joten Sinisten maalivahti-osasto sai kaipaamaansa täydennystä. Sami Juvosen käsi leikattiin tiistaina ja nyt alkoi tiivis kuntouttaminen. Pelit jäävät siltikin tältä kesältä välistä. Jani Mahanen kuntouttaa itseään hurjalla tahdilla ja pelikuntoon pääseminen lähenee.

Kerabit Pro solmi Sinisten kanssa yhteistyökumppanuuden. Kerabit Pro on uusi Pronssikumppani!

Sinisten tehtyjen maalien sarake näyttää tällä kaudella jo 19 tehtyä kaappia. Sarja-otteluissa maaleja on tullut kaudesta 1998 lähtien näin ollen komeat 788 kpl:tta. 800:n raja menee tällä tahdilla lähipeleissä rikki.


- 9.5.2015

Sinisten sairaslista näyttää seuraavalta; Jaakko Natusen pelikausi on ohitse polven ristisidevamman vuoksi. Siniset toivovat pikaista paranemista ja jaksamista kuntouttamiseen "Nasselle". Mies nähdään kuitenkin Sinisten peleissä mukana tärkeänä hengenluojana. Myös Sami Juvosen kausi lienee paketissa. Miehen käsi operoidaan, joten kuntouttamisen jälkeen pelituntuman hakeminen tietää, että tällä kaudella Juvonen ei enää Sinisten peleissä torju. Myös Juvonen nähdään Sinisten bussissa mukana henkeä luomassa. Jani Mahasen pelikuntoon pääseminen menee syyskierroksen vaihteeseen eli heinäkuulle. Niko Lehijoki on pelikunnossa lähipäivinä ja myös Tero Taipale palannee ruotuun pikaisesti. Ali Al-Musawi selvisi viime viikon tärskystään säikähdyksellä ja mies pystyy pelaamaan + treenaamaan normaalisti.


- 30.4.2015

Jaakko Natunen ja Ali Al-Musawi joutuivat jättämään kentän loukkaantuneina Villiketut-pelissä. Molempien miesten poissaolojen tarkempi pituus selviää ensi viikolla, mutta kyseessä lienee kuitenkin viikkojen poissaolot. Joni Miettinen sen sijaan kuntoutui ja oli jo vaihtopenkillä Villiketut-pelissä. Tulevalla viikolla Sinisten pelit jatkuvat kahdella vieraspelillä; ensin kohdataan SiPS Siilinjärvellä 7.5 ja 10.5 bussi starttaa Kouvolaan FC Peltirummun vieraaksi.


- 25.4.2015

Niko Lehijoki ja Tero Taipale loukkasivat itseään sarja-avauksessa. Molempien pelikunto on keskiviikon kotipelissä täysi arvoitus ja alkuviikko näyttää suunnan kuntoutumiselle. Avauspelissä Sinisten maalia vartioi Jonne Uronen.


- 24.4.2015

Charles River Finland jatkaa viime vuoden tapaan Sinisten taustavoimissa tärkeänä tukijana. Myöskin DNA ja Pollen Poika ovat vahvasti mukana Kufun toiminnassa.

Jani Mahasen sekä Joni Miettisen jalkavaivat ilmenivät odotettua lievemmiksi, joten miehet päässevät aiemmin pelikentille, kuin oli ennustettu. Siltikin Sinisten maalivahti-osasto tarvitsee täydennystä peleihinsä Palloseuran riveistä.

Segun Ikudehimbu kävi Sinisten mukana pari peliä testissä, mutta kierto jatkui aina itä-rajalle JIPPOon saakka. Sieltä mies sai mieleisensä sopimuksen Kakkosen joukkueesta.


- 19.4.2015

Jani Mahanen(8-10 vk), Sami Juvonen(4 vk) sekä Joni Miettinen(vk ?) ovat toistaiseksi sairastuvan puolella. Täten Sinisten maalivahtiosasto näyttää pyöreätä nollaa. Onnekseen veskareita on käytettävissä junioripuolelta, joten nuorisi-osasto pääsee antamaan näytönpaikkoja. Mahasen loukkaantuminen oli paha menetys, sillä mies oli elämänsä kunnossa. Samoin Juvonen ja Miettinen olivat haistelemassa koko talven ajan Liigavauhtia. Joonas Väisänen alkaa kuntoutumaan pikkuhiljaa omista kolhuistaan, tosin sarja-avaus saattaa tulla hieman liian aikaisin. Sen sijaan Niko Lehijoki ja Juha-Antti Rissanen ovat valmiita peliminuutteihinsa.

Siniset solmivat yhteistyökumppanuuksia; Lähitapiola on uusi Pronssinen kumppani. Lähitapiola on vahvasti mukana savolaisessa jalkapalloilussa.

Savon Fysioterapia on myös mukana; Henri Jäderholm toimii kesällä kummipelaajana. Pitkään jatkunut yhteistyö jatkuu Sinisten ja Kuopion Keilahallin tiimoilta. Keilahalllin kummipelaajana on Aapeli Karjalainen.


- 13.4.2015

Region's Cupissa Sinikoneen juna puksuttaa seuraavaksi Kymeenlaakson suuntaan. Kufulaiset ovat vierailijana ottelussa KPonsi - FC Peltirumpu pelin voittajaa vastaan. Ottelu on pelattava ajanjaksolla 15.4-16.5.2015.

Ullan Krouvi yhteistyöhön Sinisten kanssa. Julkulassa toimiva Ulla "Rennon tunnelman ja maukkaan ruuan ystävä" on tuttu monelle kuopiolaiselle. Jatkossa voit törmätä Kufulaisiin Ullassa sekä päästä keskustelemaan kasvokkain joukkueen vireestä.


- 12.4.2015

Kufu-kapteeniksi valittiin Joonas Ojantie adjutanteikseen Jani Mahanen sekä Peetu Pöyhönen.


- 6.4.2015

Pelikaudelta 2014 vaihtuneet pelaajat / toimihenkilöt pelikaudelle 2015;


Lähteneet;
valmennus; Marko Kurikka -> KuPS A
valmennus; Jarmo Matilainen - > Tou A
huolto; Markku Nokela -> lop.
Juuso Hartikainen -> SiPS
Oskari Kantanen -> Tampere
Joona Kemppainen -> Warkaus JK
Tatu Kiiliäinen -> Kings SC
Tommi Lankinen -> MP
Petri Luhio -> lop.
Erno Nissilä -> MP
Harri Penttilä -> lop.
Jarkko Pirinen -> Kings SC
Santeri Saarenkunnas -> välivuosi (armeija)
Ercan Topcu -> Turkki
Jesse Voutilainen -> SiPS
Miikka Pasanen -> Warkaus JK


Saapuneet;
valmennus; Jouni Jäntti (KuPS A)
valmennus; Markus Räsänen (KuPS A)
valmennus; Jonne Toivonen
huolto; Juan Moreno (KuPS jun.)
Sami Juvonen (KuPS A)
Pasi Ryynänen (KuPS A)
Mikko Pitkänen (KuPS A)
Joonas Ojantie (KuPS)
Jani Mahanen (KuPS)
Peetu Pöyhönen (KuPS A)
Aapeli Karjalainen (KuPS A)
Juuso Pöyhönen (KuPS A)
Ali Al-Musawi (KuPS A)
Jose (KuPS A)

- 23.3.2015

Jonne Toivonen pestautui Sinisten mv-valmentajaksi v. 2015! Toivonen(synt. 1981) on kotoisin Oulusta, jossa hän aloitteli jalkapallon pelaamisen 8-vuotiaana. Mies on kuuluisan OLS:n kasvatti ja pelipaikastaan mies on kamppaillut ikätovereidensa Mikko Rahkamaan(Jokerit, Twente) ja Otto Fredrikssonin(Huuhkajat) kanssa. Maalivahtivalmennusta hän on saanut laadukkaasti jo juniorivuosinaan, kun Mikko Väänänen on koutsannut miehiä. Pelirallaan Toivonen on pelannut OLS:ssa A-junioreiden SM-sarjaan saakka ja 17-vuotiaana solmi ensimmäinen sopimuksensa Kakkosessa pelanneet OLS-edustuksen kanssa. 2001 mies edusti myös Suomea kalottimaaottelussa; Ruotsi-Suomi(1-2). Kaudella 2002-2003 Toivonen oli nostamassa OLS:a Ykköseen, mutta oululaisen jalkapallon riitelyt johtivat lopulta miehen siirtymiseen Tervareihin, jossa sarjataso oli Kakkonen. Miehen ensimmäinen kokemus mv-valmennushommista tuli 2007, jolloin hän valmensi OPS:n B1-joukkuetta.

Kuopioon hän siirtyi muuttaessaan opiskelujen ja naisensa perässä v. 2009. Tällöin mies sai myös ensikosketuksensa Kufun paitaan pelaten Kufussa 2009-2011 kahden kauden ajan, (33 ottelua, 4 maali, 1 nollapeli) osin maalivahtina, osin topparina. Opiskelut, työt ja perheen kanssa oleminen on vienyt hieman aikaa poissa jalkapallokentiltä viime vuosina, mutta nyt ajankäyttöön on tullut tilaa, joten paluu kentille on tapahtunut. Viime kaudella mies pelaili vielä Lipan mukana Nelosessa, jossa pelejä saattanee kertyä vielä jatkossakin. Pääosin ajatusmaailma on nyt kuitenkin maalivahtien kehittämisessä, jonka tämä Jatkopolku nyt mahdollistaa usean joukkueen kesken. Ja onhan miehellä hieman myös jalkapalloverta suonissaan, sillä veskari Panu Toivonen(ex-Huuhkajat + moninkertainen Suomen mestari) on Jonnen serkku.

Kufusta olen löytänyt henkisen kotini ja uskon, että täällä voin toteuttaa itseäni ja visioitani!

Jonne Toivonen (s. 1981)
OLS 1989-2002 (juniorit + Kakkonen)
Tervarit 2003-2005 (Kakkonen)
OPS B1 2007-2008 (valmennus)
Kufu98 2009-2010 (Kolmonen)
LiPa 2014 (Nelonen)
Kufu98 2015 (mv-valmennus) + LiPa (Nelonen)


- 21.3.2015

Jaakko Natunen loukkasi itsensä perjantain harjoituksissa, joten hän huilasi AC Kajaani pelin. Pidemmästä huilista ei kuitenkaan ole kyse.
Joonas Väisänen solmi Kufun kanssa pelikautta 2015 koskevan sopimuksen!


- 18.3.2015

Henri Jäderholm loukkasi viime viikonlopun harjoituspelissä KuPS:n mukana jalkansa. Mies on sivuissa tositoimista 3-4 viikkoa, joten paluuajankohta peleihin lienee sarjakauden kynnyksellä. Ilmeisemmin mitään ei jalasta kuitenkaan ole rikki. Niko Lehijoki palailee pikkuhiljaa treenivahvuuteen; mies on ollut työkiireidensä vuoksi paljolti poissa harjoituksista, mutta kevään edetessä, miestä nähdään useammin Sinisten mukana. J-A Rissasen pelikuntoon pääseminen lähenee entisestään; harjoituksissa miestä on nähty säännöllisesti.

Urho Nissilä sekä Saku Savolainen esiintyivät KuPS:n mukana Suomen Cupin voittoisassa PEPO-ottelussa, joten miehiä ei nähdä enää tällä kaudella Region's Cupissa Kufu-paidassa. Molemmat esiintyivät edukseen, joten peliaika tuli hyvinkin kyseeseen. KuPS:n seuraava Cup-koitos pelattaneen Pääsiäisen pyhinä Seinäjoella SJK:n vieraana. Liiga- ja Cup-peleissä esiintyminen vie osallistumisoikeuden 2015 Region's Cupissa.


- 11.3.2015

Sinikone palasi viikon pituiselta talvilomaltaan harjoitusten pariin ja valmennuskaksikko Jäntti--Räsänen testaavat miehistönsä perjantaina 13.3 Kuopiohallissa. Samalla alkaa myös valmistautuva jakso kohti sarjakauden aloitusta ja helpot pelit ovat ohitse Tou-matsin jälkeen. Sarja alkaa Pe 24.4 JPS:n vieraana Jyväskylässä ja ensimmäinen kotipeli on juuri ennen Vapun juhlintaa, Ke 29.4 vierailulle saapuu JJK:n farmijoukkue Villiketut.


- 1.3.2015

Siniset jäivät talvilomalle Tou-matsin jälkeen. Joukkue ennätti pelata 5 peliä ennen taukoa saldolla 4 voittoa, 1 tappio. Maalisuhde oli 23-4. Pelit kovenenat tauon jälkeen, jolloin vastaan tulee Kakkosen joukkueista AC Kajaani kahdessa pelissä sekä kertaalleen kohdataan JIPPO.


- 22.2.2015

Sinikoneelta uupui MP-pelistä liuta miehiä, jotka pääsevät mukaan ensi viikon Tou-peliin. Joukkueen mukana lienee myös lisävahvistuksia sekä koemiehiä tulevan kesän Liiga-pelejä ajatellen. Myös sopimusrintamalla saataneen loppuun muutamien miesten puuttuvat sopimukset, joten uutisoitavaa tulee siltäkin saralta.


- 20.2.2015

Sinisiä kuljettaa kuluvalla pelikaudella Jääskeläisen Auto. Sopimus on yksivuotinen.


- 15.2.2015

Siniset ovat sopineet yhden harjoituspelin sarjakauden kynnykselle. Tuhdisti jälleen tulevalle kaudelle panostava kainuulaisnippu kohdataan 19.4 Kajaanissa. Sinisten kärkikaksikko Tommi Lankinen ja Juuso Pöyhönen olivat MP:n mukana harjoituspelissä FCV:tä vastaan. Molemmat onnistuivat kertaalleen maalinteossa ja Lankinen hommasi pelissä lisäksi pilkun + syötti yhden osuman, joten varsin tehokkaina kaksikko hääräsi 4-0 pelissä. Tuleva viikko näyttää, saavatko kaksikko sopimuksia Ykköseen nousseen MP:n kanssa.


- 12.2.2015

Kufu98 vastustajaksi Suomen Region's Cupin 2.kierrokselle arvottiin Tou Toivalasta. Pelissä on vahvasti paikallispelin tuntua, sillä joukkueiden pelaajat tuntevat pitkälti toisensa. Ottelun ajankohta ilmoitetaan myöhemmin, mutta se pelataan suurella todennäköisyydellä hiihtoloman vaihteessa. Muita ottelupareja Itä-Suomen piirin joukkueissa olivat; JoPS - SiPS, Fc Nekkarin Pallo - Kings SC ja LaPa-95 - AFC Keltik. Pelit on pelattava 19.4 mennessä.


- 9.2.2015

Pimeä tammikuu on takana päin ja joukkueen talviharjoituskausi on mukavalla mallilla. Joukkue pääsi myös pelikentille kaksi kertaa, kun saman sarjatason SiPS ja JoPS kävivät Kuplahallissa vierailuilla. Ottelut päättyivät Sinisten 3-0 ja 4-0 voittoihin, joten suunta joukkueella on oikea. Joukkueessa esiintyivät myös uusia nuoria miehiä, jotka saivat kasteensa miesten peleissä.
Helmikuussa Sinisten pelit jatkuvat Kuopiohallissa, 15.2 saapuu kylään FC Blackbird. "Rastaat" lempinimellä tunnettu joukkue on vahvistanut rivejään Keski-Suomessa pelanneilla kokeneilla miehillä, joten vastus lienee koventumaan päin. Viikkoa myöhemmin vastus on alueen toiseksi kovinta, kun käymme vierailulle MP:n luona 22.2.

Tämän kauden joukkueemme kävi sovittelemassa ensi kesän peliasuja pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa, Intersport Kuopion tiloissa. Varustetoimittajana toimii Puma.

Uusia sopimuksia 9.2; Jaakko Natunen, Juha-Antti Rissanen, Jani Mahanen sekä Joonas Ojantie.
Natunen on erinomainen voimahyökkääjä ja uskomaton hengenluoja Sinisten joukkueessa. Mies on jokaisen valmentajan toivepelaaja ja äitien lempivävy.
Rissasen viime kausi meni piloille hankalan jalkavamman vuoksi, mutta mies on kuntouttanut itseään sitkeästi ja pelikuntoon pääseminen on lähellä. Kunnossa ollessan "Juhis" on todella kärppämäinen ja liukas kärki.
Mahanen on noussut Sinisten profiilipelaajaksi. Urheilullinen, todella motivoitunut kehittämään itseään entistä paremmaksi pelimieheksi. Mies on kentällä myös monikäyttöisyytensä vuoksi huippumies Sinisille. Viime kaudella teki myös liigadebyyttinsä ja lisää pelejä lienee tulossa.
Ojantie sai viime kaudella myös tuntumaa Liigasta. Mies pimensi mm. kertaalleen Liigan maalikuninkuutta tavoitelleen Öahden hyökkääjä Rafaelin täysin pimentoon. Pelejä miehelle on kuitenkin kertynyt parin viime kauden aikana varsin vähän ja sitä kautta tälle kaudelle toiveissa on paljon minuutteja ja sitä kautta rutiinin lisääminen. Alakerran johtaja.


- 5.2.2015

Kuopion Palloseura ja SC KuFu-98 farmisopimukseen

Pelaajapolulla varmistetaan laadukas farmijoukkue

Kuopiolaisten jalkapallojunioreiden pelaajapolkua parannetaan laajalla yhteistyökokonaisuudella, jossa osapuolina ovat Veikkausliigassa pelaava Kuopion Palloseura Oy, laadukasta kasvatustyötä tekevä Juniori KuPS ry, kolmosessa pelaava kuopiolaisseura SC KuFu-98 sekä KuPS ry.

Veikkausliigassa pelaava KuPS ja SC KuFu-98 ovat allekirjoittaneet farmisopimuksen. Yhteistyöllä pyritään parantamaan kuopiolaisjunioreiden pelaajapolkua juniori-ikäluokista kohti valtakunnan huipputasoa kaikkia osapuolia hyödyttäen.

Lahjakkaat juniorit tarvitsevat kovia pelejä

”Viime vuosien aikana meillä on ollut useita farmiseurakumppaneita lähialueilta. Vaihtoehtoja oli nytkin useita. Farmiyhteistyö toimii parhaiten silloin kun kumppani on paikallisesti mahdollisimman läheltä. Pelaajien pitäisi päästä siirtymään mahdollisimman kivuttomasti KuPS-pukukopista farmiseuran pukukoppiin ja SC KuFu-98 on tältä kannalta katsottuna paras vaihtoehto meille”, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo.

”Me odotamme että edustusjoukkueen kynnyksellä olevat nuoret pelaajat saisivat pelata miesten pelejä isompia vastustajia vastaan ja saisivat peliaikaa. Tämä sama koskee myös liigajoukkueessa vähemmän pelaavia sekä loukkaantuneina olleita. Lähellä edustusjoukkuetta olevat lahjakkaat juniorit tarvitsevat miesten pelejä matkalla seuran edustusjoukkueeseen”, toimitusjohtaja muistuttaa.

KuFu toimii arvokkaana välietappina

SC KuFu-98:n tarkoituksena on toimia välietappina Veikkausliigan KuPS:n sekä A- ja B-juniorijoukkueiden välillä. KuFu:ssa pelaavat Juniori KuPS:n parhaat talentit, jotka ovat harppauksen päässä liigasta.

”Samoin joukkueessa pelaa jo yli-ikäisiksi tulleita ex-junioreita sekä vielä myöhäisemmässä vaiheessa kukkaan puhjenneita jalkapalloilijoita, jotka ovat valmiita panostamaan jalkapalloon. Joukkueen perustana on kasvattaa pelaajia kovempiin peleihin, jotta Veikkausliigassa aikuisten pelit olisivat jo tulleet aiemmin tutuiksi”, SC KuFu-98:n puheenjohtaja Mikko Kolehmainen korostaa.

”Yhteistyön kautta saadaan näitä myöhemmin kehittyneitä pelaajia mukaan Veikkausliigakentille. Joona Kemppainen, Joonas Ojantie ja Jani Mahanen tekivät omat liigadebyyttinsä viime kaudella. Yhteistyö mahdollistaa tämän ja tästä tehdään nyt pysyvä juttu. Tämä ei ole pelkkä kokeilu”, Kolehmainen painottaa.

Kohti yhtenäistettyä ja johdonmukaista pelitapaa

Pelaajakehitystä pyritään tukemaan myös valmentajanimityksillä. KuPS A:n Suomen mestaruuteen 2014 valmentaneet Jouni Jäntti ja Markus Räsänen luotsaavat nyt SC KuFu:a. Mika Lähderinne ja Marko Kurikka valmentavat KuPS A:ta, Janne Kasurinen ja Henri Väätäinen valmentavat KuPS B:tä.

Pelaajapolulla varmistetaan farmijoukkueen laadukas toiminta. Tämä yhteistyö tuo puuttuvan osan Juniori KuPS:n ja KuPS:n edustusjoukkueen väliin.

”Juniori KuPS tuottaa hyvää ja laadukasta pelaajamateriaalia. Valmentajavalinnoilla pyritään kehittämään joukkueille yhtenäistä pelitapaa, joka puolestaan helpottaa niin pelaajien siirtymistä joukkueesta toiseen kuin pelaajatarkkailuakin. On tehty iso kokonaispaketti liigaseuran farmisopimuksen ympärille. Parhaat juniorit pääsevät pelaamaan miesten pelejä ja tästä lähdetään kehittämään toimintaa eteenpäin. Nyt on startattu liikkeelle ja tästä jatketaan rakentamista”, Juniori KuPS:n puheenjohtaja Jari Koistinen tähdentää.

KuPS ry kehittää kuopiolaista kannattajakulttuuria

KuPS ry on aktivoinut omaa toimintaansa voimakkaasti. KuPS ry tukee pelaajapolkua ja stipendijärjestelmää omien voimavarojensa mukaisesti. ”Nuorisostipendimme tarkoituksena on tukea vähävaraisia jalkapalloilijoita, jottei heidän tarvitsisi jäädä pois lajin parista rahapulan takia. Tämä on ry:n tärkein rooli tässä asiassa”, yhdistyksen puheenjohtaja Mika Kajan korostaa.

”Ry on tehnyt taustalla pitkäjänteistä kulttuurillista työtä. Me haluamme tuoda kokonaisuuteen mukaan kannattajanäkökulmaa. Erittäin hyvä ja mielekäs paketti on tässä kehittymässä. Kuopiolainen palloilukulttuuri kehittyy näin ja me haluamme että kaikki kannattajat käyvät niin KuFu:n kuin KuPS:nkin kotipeleissä”, Kajan muistuttaa.


- 21.1.2015

Niko Lehijoki ja Joonas Väisänen(töiden sopiessa kohdalleen) jatkavat pelejään Sinisten riveissä. Myös Tommi Lankisen kanssa on keskusteltu tiiviisti asiasta ja yhteisymmärrykseen päästäneen toivottavasti piakkoin. Mies esiintyi myös 23.1 KuPS-Ilves Liigacupin pelissä ja on suorassa näyteikkunassa Liigaan, mikä pätee myös muihin Kufu-pelaajiin.


- 20.1.2015

Kufu98 ja Lääkärikeskus Mehiläinen solmivat yhteistyösopimuksen myös pelikaudelle 2015. Joukkueen vastaavana lääkärinä toimii Liikuntaklinikan vastaava lääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Tero Yli-Kyyny.


- 20.1.2015

Kufu98 viime kaudella edustanut ja joukkueen kapteenina toiminut Erno Nissilä jatkaa peliuraansa Kakkosen Mikkelin Palloilijoissa(MP). "Eki" keräsi viime kaudella eniten peliminuutteja Sinisten paidassa ja hän lähtee nyt tekemään uraa hieman etelään päin. Tsemppiä peleihin ja isot kiitokset kapteenille!

Kufussa myös useita kausia pelannut maalivahti Tatu Kiiliäinen sekä viime kaudelle seuraan tullut Jarkko Pirinen jatkavat omia peli uriaan saman sarjan sekä kaupungin Kingsissä. Kiiliäinen ehti edustamaan Sinisiä 50 kpl sarjapeleissä (niistä 10 kpl nollapelejä) sekä lukuisissa Cup- ja harjoituspeleissä. Mies oli myös yksi Italian Region's Cupissa mukana olleista pelaajista. Joukkue haluaa kiittää isosti Tatua kaikesta seuran eteen tekemästään työstä!! Kiitokset myös Jakelle kuluneesta vuodesta.

Jesse Voutilainen siirtyy sen sijaan pohjoisen suuntaan SiPSiin. Voutilainen oli myös Kufun mukana Italiassa 2012 lokakuussa, pelaten kaikki kolme ottelua Kufun paidassa. Viime kaudella 16 peliä pelannut Sami Räsänen siirtyy myös SiPS:n riveihin. Kufu kiittää molempia pelaajia paljon!!


- 17.1.2015

Kufu98 julkisti tänään uusia sopimuspelaajia. Nimensä paperiin kirjoittivat; Peetu Pöyhönen, Juuso Pöyhönen, Jani Mahanen, Mikko Pitkänen, Pasi Ryynänen ja Henri Jäderholm. Ensi viikolla joukkue julkistaa lisää uusia nimiä.

Joukkue aloitti myös harjoituspelikautensa SiPSä vastaan. Seuraava harjoituspeli on 8.2, josta vielä vastustaja on arvoitus, mahdollisesti tällöin kohdataan JIPPO.


- 15.1.2015

Kufun viime kauden vastuuvalmentaja Marko Kurikka vastaa kuluvalla kaudella KuPS:n A-junioreiden kakkosvalmentajan pestistä. Näin ollen Kurikka pääsee jatkamaan viime vuonna alkanutta valmennus uraansa sekä olemaan Jatkopolku-hankkeessa mukana tärkeässä roolissa.


- 15.1.2015

Nimensä papereihin kirjoittivat Sami Juvonen, Joni Miettinen, Ali Al-Musawi, Aapeli Karjalainen ja Kyaw San Chit(Jose). Lisää sopimusuutisia julkistetaan lauantaina 17.1!

Kufusta siirtyvät Warkaus JK:n riveihin Miikka Pasanen ja Joona Kemppainen. Miehet lähtevät etsimään uusia kokemuksia ja haasteita. Kufu98 toivottaa molemmille onnea ja tsemppiä peleihin!


- 9.1.2015

Intersport Kuopio ja Kufu98 jatkavat yhteistyötään myöskin kuluvalla pelikaudella 2015. Molemmat ovat olleet tyytyväisiä jo pitkään jatkuneeseen suhteeseen, sillä Intersport Kuopio ja Kufu98 ovat taivaltaneet yhtä matkaa aina Kufun perustamisvuodesta 1998 lähtien. Myös tätä ennen Intersport oli mukana Airakselan Yrityksen joukkueen mukana, josta Kufu98 aikoinaan kuoriutui omaksi itsenäiseksi joukkueekseen.

Pelaajasopimusrintamalla kuuluu hyvää. Viime kaudelle liigaminuutteja haistelemaan päässyt Joonas Ojantie jatkaa Kufulaisten riveissä, jahka mies saa työkiireet hoidettua siten, että se mahdollistaa pelaamisen Kufussa. Myös runkomiehiin lukeutuvat viime kausien pelimiehet Jaakko Natunen, Joni Miettinen, Joonas Väisänen ja Henri Jäderholm jatkanevat seurassa. Mukana on treenannut myös pahoin viime kaudella loukkaantunut Juha-Antti Rissanen. Rissanen on mielenkiintoinen tapaus, sillä miestä on vaivannut huono tuuri parin viime kauden suhteen loukkaantumisten muodossa. Mutta kunnossa ollessaan hän olisi varmasti Kolmosen pelätyimpiä maalitykkejä nopeudellaan ja viekkaudellaan.

Sopimus uutisia Kufu98 tiedottaa 15.1.2015.


- 5.1.2015

Kufu98:n talven toinen harjoituskausi käynnistyy 5.1. Kyseessä on jakso, joka kestää aina maaliskuun hiihtolomalle saakka. Harjoitusvahvuus on parisenkymmentä pelaajaa ja uusia kasvoja saatetaan nähdä kevään kuluessa. Juoksutestien perusteella, jotka pidettiin juuri ennen joululomaa lupasivat hyvää. 4 x 4 min juoksuissa juoksivat Tommi Lankinen sekä Erno Nissilä 4600 metriä ja Jani Mahanen sekä Joona Kemppainen 4500 metriä. Myös muut miehet olivat hienossa vedossa, joten valmennuskaksikko Jäntti-Räsänen ovat saaneet panostettua peruskuntokauteen.

Ensimmäinen harjoituspeli on sovittuna; lauantaina 17.1 klo 11.30 Kuplahallin soralle saapuu vieraaksi saman sarjatason SiPS Siilinjärveltä. Kentän laidalle mahtuu muutamia kymmeniä innokkaita seuraamaan peliä, tervetuloa!

Kufun mukana olevista JunioriKuPS:n miehistä ovat tällä hetkellä Mikko Pitkänen & Aatu Laatikainen edustamassa Suomea U18 maajoukkueen mukana Pietarissa Valentin Granatkin turnauksessa. http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u18-suomi-taipui-viime-hetkilla-tasapeliin

Kufu98 osallistuu tulevalla kaudella Suomen Region's Cupiin, mutta Suomen Cupin joukkue jättää tälläkin erää välistä. "Suomen Cup olisi perinteinen tapahtuma ja mahdollisuus saada vastaan jokin Liigajoukkue olisi houkutteleva, mutta kulupuoli painoi vaa'assa sen verran, että päätimme panostaa enemmän sarjapeleihimme. Lisäksi saamme harjoituspeleinämme kovia vastustajia lähialueen Kakkosen joukkueista sekä tarvittaessa saman lohkomme joukkueista, joita löytyy lähietäisyydeltämme. Myös se, että pelaajamme saattavat edustaa KuPS:a Cupissa rajoittaa tilannetta, sillä pelaajia ei ole liikaa käytettävissä. Region's Cup on erinomainen Cup-kilpailu alasarjajoukkueille.

Kolmonen 2015;
BET, FC Blackbird, FC Villiketut (=JJK/2), JIlves, JoPS, JPS, Kings SC, PK-37, SC KuFu-98, SC Riverball, SiPS, Warkaus JK (10)
- Itä-Suomen ja Keski-Suomen piirien yhteinen lohko
- sarjan voittaja nousee kauden 2016 Kakkoseen – ei nousupakkoa - mikäli voittaja ei halua nousta, nousupaikka tarjotaan toiseksi sijoittuneelle. Jos sarjan kahdesta parhaasta ei kumpikaa omaa nousuhalukkuutta, sarjapaikka siirtyy liiton täydennysmenettelyyn
- sarjan viimeiseksi sijoittunut joukkue on varma putoaja - putoajien määrä ratkaistaan pelikauden jälkeen, koska niihin vaikuttavat niin Kakkosen tilanne kuin Nelosesta nousuhalukkuuden omaavat joukkueet
- kauden 2016 sarja pyritään pelaamaan 12 joukkueen sarjana


- 22.12.2014

Uusi kausi ja uudet kujeet

SC KuFu98:n ensimmäinen kausi kakkosessa päättyi lopulta sijalle 9. Harmittavasti hieman paremmat sijat jäivät vain muutaman pisteen päähän, sillä Kultsu FC ja FC Lahti Akatemia olivat lopputilastoissa vain pisteen edellä. FC Futura, PK Keski-Uusimaa ja FC Myllypuro olivatkin sitten jo 7-8 pisteen päässä, mutta paremmalla tuurilla KuFu olisi voinut olla jopa neljäs. No, jossittelu on tietenkin tässä kohtaa aivan turhaa ja nyt onkin aika keskittyä jo tulevaan kauteen. Ensimmäiset harjoitusottelut tullaan pelaamaan jo alkuvuodesta ja uuteen kauteen valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa. Tahtipuikkoja heiluttelevat uudet miehet kun Jouni Jäntti ja Markus Räsänen ovat ottaneet SC KuFu-98:n hallintaansa.

Mennyt jalkapallokausi, tai oikeastaan vuosi on ollut melkoisen hurja. Jalkapallon MM-kisat Brasiliassa, parhaillaan käynnissä olevat Euroopan liigat ja tietenkin kotimaisten liigojen tapahtumat ovat varmasti jättäneet oman jälkensä historiankirjoihin joka puolella jalkapalloilevaa maailmaa. Fudis on kuningaslaji ympäri maailmaa ja se näkyy myös vedonlyöntifirmojen pelilistoilla. Eri vedonlyöntitoimistot tarjoavat laajasti kohteita myös Suomen jalkapalloilusta. Vetokohteissa on niin Veikkausliigaa, Ykköstä ja Kakkosta, hieman vetopaikasta riippuen. Joissain otteluissa eri vedonlyöntikohteita voi olla jopa yli 300, ja tuolloin pelaajalla on mahdollisuus lyödä vetoa vaikkapa ottelun kulmapotkuista, viimeisen maalin tekemisestä, tolppalaukauksista tai oikeastaan mistä tahansa. Myös otteluiden aikana lyötävät livevedot ovat nostaneet suosiotaan koko ajan ja mobiili pelaaminen mahdollistaa näiden vetojen lyömisen jopa paikan päällä. Hyvä valikoima jalkapallon livekohteita löytyy esimerkiksi ComeOn-sivustolta.

Olisihan se hienoa jos KuFun matsista voisi joskus lyödä livevetoa kun katsoja huomaa että nyt on draivi päällä ja kohta vastustajan veskari antautuu. Vähän ennen maalia lyöty veto voi tuoda rahaa takaisin mukavallakin kertoimella ja mikä olisikaan parempaa kuin se että ”oma jengi” voi sen tuoda pelitilille. Toivottavasti tämä on joskus mahdollista, mutta nyt on parempi keskittyä tulevaan kauteen ja siihen miten saadaan nostettua KuFu oman sarjan kärkijengeihin. Helppoahan se ei tule olemaan, mutta ei sitä helpoksi kukaan väittänytkään. Vaatii rankkaa työtä ja rahtusen onneakin jotta suunnitelmat toteutuvat edes pidemmällä aikavälillä.


- 14.12.2014

Kufu98:n ensimmäinen harjoitusjakso päättyy keskiviikkona 17.12. Joukkue jää kahden viikon omatoimiselle harjoitustauolle lataamaan akkuja talven treenirutista varten. Joukkue on vetänyt tiukkaa kuntokuuria 4 krt viikossa nyt kuukauden verran. Ensimmäinen harjoituspeli lienee 17.1 Kuplahallissa, lisää pelejä on luvassa helmikuussa ainakin 8 ja 15.2. Vuodenvaihteen tietämillä pyritään lyömään lukkoon pitkälti talven peliohjelmaa. Treeneissä viime kauden Kufulaisista on ollut mukana kymmenisen pelaajan nippu, lisäksi mukana ovat olleet A-junioreista yli-ikäisiksi jääneitä pelaajia sekä JunioriKuPS:sta B- ja A-junioreita. Treenivahvuus on ollut parisenkymmentä miestä.

Pois siirtyviä pelaajia ovat Jarkko Pirinen(Kings SC), Tatu Kiiliäinen, Miikka Pasanen, Oskari Kantanen, Marko Kurikka, Petri Luhio ja Juuso Hartikainen.


- 16.11.2014

Kufu98 ja JunioriKuPS ovat sopineet yhteistyöstä pelikaudesta 2015 (+optiot kausista 2016-2017). Yhteistyön tarkoituksena on antaa laadukasta valmennusta sekä kovia pelejä kuopiolaisille junioreille- sekä jo yli-ikäisiksi tulleille pelaajille, jotka eivät ole vielä päässeet murtautumaan KuPS:n Veikkausliigajoukkueeseen. Lisäksi yhteistyön tarkoituksena on myös peluuttaa Liigaringin mukana olevia, vähälle peliajalle jääneitä, pelaajia Kufun paidassa. Valmentajina joukkueessa toimivat Jouni Jäntti ja Markus Räsänen. Kaksikko on niittänyt mainetta valmennuspuolella lukuisilla juniori-ikäluokkien mitaleilla sekä jo aiemmin olleen KuPS-Akatemian valmentajina. Nyt yhteistyöllä on tarkoitus toimia "jatkopolkuna" lupaaville sekä vielä myöhemmin kehittyville pelaajille, antaa kovia miesten pelejä. Tulevalla kaudella joukkue pelaa Itä- ja Keski-Suomen piirin Kolmosta, mutta tarkoituksena on tulevina vuosina saada joukkue Kakkoseen ja sitä kautta luoda pelaajapolulle riittävän kovia pelejä. Nousu ei ole itsetarkoitus vielä tulevalla kaudella, mutta päämäärätietoisella työllä se tullee aikanaan. Ennenkaikkea tavoitteena on yksilöiden kehittäminen riittävän kovien harjoitusten ja pelien siivittämänä.

"Jatkopolku"-joukkuetta on kaavailtu jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt tälle projektille saatiin kasvot viimein tänä syksynä. Osin taustatyössä on vuodatettu hikeä ja lukuisia palavereja, mutta lopulta pääsimme molemmissa tiimeissä yhteisymmärrykseen asiasta ja sen tärkeydestä, joten saimme homman alulle. Sopimus on alkuun 1+2 vuotinen, mutta tarkoitus tästä on tehdä pidempi projekti. Vuoden päästä pystymme hiomaan sopimusta ja tekemään siihen mahdollisia parannuksia.

Tärkeää on saada yleisölle selväksi, että olemme yksi tiimi, Kufu98, joka toimii "avustavana pikkuveljenä" KuPS:n rinnalla. Olemme nostamassa kuopiolaista ja sitä kautta suomalaista jalkapalloa ylemmäs, seuraavalla tasolle. Pystymme jatkossa kehittämään pelaajatuotantoamme Liigaan entistä omavaraisemmaksi ja Kufun kautta pelaajat ovat valmiimpia miesten peleihin. Myös pelaajille itselleen pystymme tarjoamaan heidän omalle tasolleen sopivia pelejä; B-juniorit, A-juniorit, Kufu98, KuPS. Pelaajien jäsentyneestä siirtymisestä vastaa yksi taho, emmekä käy pelaajista huutokauppaa.Vanhemmat uutiset