UUTISET- 16.11.2014

"Basso"-Pasanen Kufu-tilaston kärkeen pelatuissa otteluissa! Katso "Tilastot"-osio ja Pelaajat 1998 lähtien!!!


- 12.11.2014

Treenit alkavat ma 17.11 klo 16:30 - 18:00 Stadionilla!
Treenit ovat ma/ke/pe klo 16:30 - 18:30 Stadionilla ja ti klo 16 - 17:30 Kotkankalliolla.
Treenit ovat marraskuussa avoimet kaikille!
Treenejä vetävät Jouni Jäntti ja Markus Räsänen.


- 1.11.2014

Kauden päättäjäisissä palkittuja;

Lepan Pytty kauden paras pelaaja 2014;
Erno Nissilä

Maalitykki 2014;
Tommi Lankinen

Kauden Tulokas 2014;
Joonas Väisänen

Tähtipörssi, Veikkaustähdet 2014;
Tommi Lankinen

Kauden Nuori Pelaaja 2014;
Joni Miettinen

Seuramies 2014; (Veikkausliigaminuutteja jokaisella Kufun pelaajalla);
Joona Kemppainen
Jani Mahanen
Joonas Ojantie


- 7.10.2014


# 1 Tatu Kiiliäinen (mv)
4 ottelua / 1 keltainen kortti / 1 veikkaustähti
Kufussa 2010 ->
Hankala kausi. Loukkaantuminen harjoituspelissä juuri ennen kauden alkua sekoitti Kiiliäisen kautta. Tämä sekoitti myös joukkueen harjoittelua, koska treeneistä puuttui kaksi tasavahvaa maalivahtia. Kova treenaamaan, armoton itselleen. On paljon annettavaa vielä pelikentillä.

# 12 Joni Miettinen (mv)
19 ottelua / 1 keltainen kortti / 2 veikkaustähteä / 3 nollapeliä
Kufussa 2014 ->
Nousi ryminällä miesten peleihin. Alkuun hieman ujon oloinen kentällä, mutta peliminuuttien karttuessa myös kokemus karttui. Torjuntatyö sujuvaa ja jalalla pelaamisessa parantaa koko ajan. Kehittyvä mies, joka tarvitsee jatkossakin pelejä. Hyvä kilpailusuhde Kiiliäisen kanssa.

# 3 Sami Räsänen (p / kk)
16 ottelua / 1 maalisyöttö / 2 keltaista korttia / 5 veikkaustähteä
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies Sinisissä. Kykyjä olisi pelata ammatikseen vaikka ulkomailla, jahka löytäisi itsestään sisäisen palon ja fokuksen treenaamiseen. Loistavia erikoistilanteita, mutta tällä kaudella päättäjiä niihin ei ollut. Seuran näköinen mies, monikäyttöinen. Joukkuepelaaja.

# 4 Santeri Saarenkunnas (kk)
8 ottelua
Kufussa 2014 ->
Nuoren miehen kausi oli pettymys. Kauden avauksessa loukkaantuminen, joka vei ensimmäisen kuukauden. Armeija alkoi heinäkuun alusta, joten Santeri oli käytettävissä periaatteessa vain kesäkuun ajan. Mies olisi muutoin noussut asenteellaan ja työmoraalillaan Sinisten keskikentälle. Nyt tuli välivuosi, mutta toivottavaa on, että mies palaa ruotuun 7/2015 vapauduttuaan armeijasta. Ura olisi avoinna vaikka mihin, tulevaisuus näyttää minne saakka eväät riittävät.

# 5 Marko Kurikka (h)
9 ottelua / 2 keltaista korttia
Kufussa 2012 ->
Ensisijaisesti valmentaja, mutta käväisi vaihtomiehenä kolmanneksessa peleistä roolipelaajana kentällä. Rookie-kausi vastuuvalmentajana, joka opetti paljon. Halua on kehittyä, olla pelaajien kehittäjä. Individualisti. Seuran mies, joka haluaa kehittää seuran toimintaa. Antaa vastuuta pelaajilleen, on pelaajalähtöinen valmentaja. Osin siten epäsuomalainen lähestymistapa. On näkyvässä roolissa tulevaisuudessa jalkapallon parissa.

# 6 Juuso Hartikainen (kk)
19 ottelua / 1 maali / 1 maalisyöttö / 2 keltaista korttia
Kufussa 2013 ->
Kulunut kausi pieni pettymys viime kauden jälkeen. Kehnohko harjoitustalvi lukuisine työ- ja opiskelukiireineen näkyi peliesityksessä, sillä "Juba" antaa kentällä ollessaan aina kaikkensa + 10 % päälle. Nyt "räkämaalien tekijä" ei päässyt omalle tasolleen, mutta toivottavaa on, että ensi kaudella mies löytää itsensä useammin treenikentältä, sillä kykyjä hänelläkin on minne tahansa. Mies on ennen kaikkea joukkueen eteen töitä tekevä mies, jolle joukkueen menestys on ensisijaista.

# 7 Juha-Antti Rissanen (h)
2 ottelua / 1 veikkaustähti / 1 maalisyöttö
Kufussa 2013 ->
Epäonnekas kausi. Mies loukkaantui pahoin kauden toisessa pelissään ollen sitä ennen ilmiliekeissä. Tuli kesken viime kauden Sinisten peliasuun ja tälle kaudelle oli suunnitteilla suurta roolia. Mies on armeijan kirjoilla loppuvuoden ajan. Aika näyttää, miten jaksaa kuntouttaa itsensä kuntoon, sillä miehellä on luontainen kyky maalien tekoon ja sellaista miestä Siniset tulevaisuudessa kaipaavat.

# 8 Jesse Voutilainen (p)
19 ottelua / 2 maalia / 1 maalisyöttö / 1 keltainen kortti
Kufussa 2012 ->
Sinällään mukavasti pelejä alla. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan kykyjä olisi pelata vieläkin kokonaisvaltaisemmin omalla laidallaan. On monikäyttöinen, siitä merkkinä kaksi tehtyä maalia. Uusi ulottuvuus treenaamiseen ja mies voisi pelata kovempiakin pelejä.

# 9 Harri Penttilä (kk / h)
16 ottelua / 3 maalia / 2 keltaista korttia / 2 veikkaustähteä
Kufussa 2013 ->
Kesä oli pienoinen pettymys "Garylle". Miehellä olisi potentiaalia olla vaikkapa Veikkausliigamies, mutta työ- ja rakentamisprojekti veivät tänä vuonna hieman liikaa aikaa treeni- ja pelikentältä. Pieniä vaivoja ja sairastelua, joten 3 maalia maalintekijältä oli pettymys. Ensi kaudeksi mies kuntoon ja verkot tötterölle! Joukkueen mies viimeisen päälle.

# 10 Miikka Pasanen (p)
24 ottelua / 5 keltaista korttia / 3 veikkaustähteä
Kufussa 2003, 2007 ->
Mr. Kufu nro 1. "Bassossa" tulee ilmi tietynlainen Kufulaisuus; miehellä on fyysisiä kykyjä vaikka kuinka pitkälle, mutta se jokin...niin. Miehen peli-esitykset ovat usein huikaisevan hienoja, mutta pari kertaa kesässä tulee pikku kömmähdyksiä. Siltikin; mies on kentällä ja treeneissä joukkueen kantavia voimia ja toivottavaa onkin, että peliura jatkuu Sinisten paidassa vielä pitkään. Sarjapelejä Kufussa tällä hetkellä 185 kpl, joten ensi kaudella 200:n pelin rajapyykki on rikkoutumassa. Henkinen Johtaja.

# 11 Joonas Väisänen (p)
26 ottelua / 1 maalisyöttö / 10 veikkaustähteä
Kufussa 2014 ->
Iisalmen mies "isolla kirkolla". Yhtä vaille kaikki pelit. Peliminuuteissa joukkueen kärkimies; 2359 min. Hiukset hyvin ja juoksutyyli kuin Michael Johnsonilla 400 metrillä. Tyylikäs pelimies muokkaantui mukavasti alakerran pelaajaksi, vaikkakin oli pelannut ennen tätä kautta keskikentällä. Paljon annettavaa tulevaisuudessa, ensi kaudella johtavaa roolia?! Hieman riskialtis, mutta virheistä opitaan. Aineksia paljon parempaan ja uralla eteenpäin.

# 14 Tero Taipale (p / kk)
6 ottelua / 1 maali / 1 maalisyöttö / 3 veikkaustähteä
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies Sinisissä. Pelimies, toivottavaa olisi ollut, että "Tepi" olisi ollut käytettävissä hieman useammassakin pelissä, sillä hänen kokemuksensa olisi varmasti auttanut joukkueen nuorempia pelaajia. Varsinkin harjoituskentällä miehestä olisi hyötyä esimerkillään. Mies on monikäyttöinen, josta jokainen haluaisi osansa; "Rapa" kakkosekseen, "Jamo" toimistolle, Kufu Sinisiin ja uskoisinpa rouvankin toivovan miehen edes joskus olevan? Jatkossa pelit pelkästään Kufun paidassa? Kauden lopussa oli kovien päätösten takana yhdessä "Rapan" kanssa.

# 15 Erno Nissilä ( p / kk)
26 ottelua / 3 maalia / 6 keltaista korttia / 3 veikkaustähteä
Kufussa 2014 ->
Joukkueen kapteeni. Sai roolia, minuutteja 2340. Esimerkillinen, kasvoi kauden aikana. Raataa, tekee duunia kolmen edestä, inhoaa häviämistä. Tälle kaudelle joutui uuteen rooliin, ja joutui osin monikäyttöisyytensä vuoksi pelaamaan epäomimmilla pelipaikoilla. Kykyjä on pelata ylempänäkin, tulevaisuus näyttää. On joukkueen kantavia voimia ja näyttämisenhalua riittää tippumisen jälkeen. Kova treenaamaan, asenteesta homma ei jää kiinni.

# 16 Jaakko Natunen (h)
10 ottelua / 1 keltainen kortti
Kufussa 2013 ->
Supersub, mutta tämä vuosi maaleitta. Kärsi heikohkosta treenitalvesta osin töiden vuoksi. Joukkueen ehdoton JOUKKUEPELAAJA. Tällaisia miehiä jokainen joukkue tarvitsee. Ei masennu, yrittää uudestaan ja pistää kaveritkin yrittämään. Toivottavaa, että pääsee treenaamaan ensi kaudella kovaa, sillä miehellä on kykyjä olla väh. 15 maalin kärkimies kaudessa. Henkisesti Kufulainen!

# 17 Niko Lehijoki (p / kk)
5 ottelua / 1 keltainen kortti
Kufussa 2013 ->
Mies löysi lopulta kotiin. Hieno viime kausi, jonka jälkeen nuorukainen lähti jäähdyttelemään SiPS:n + talveksi töihin Kasurilaan. Alkukesä Kingsin mukana ja lopulta Sinisten paitaan. Takapakkia toi epäonnekas loukkaantuminen juuri ennen Kakkosen debyyttiä. Kykyjä "Nikellä" olisi pelata ammatikseen futista; oma asenne näyttää, kuinka pitkälle mies jalkapallokentille kykenee.

# 18 Jarkko Pirinen (kk / h)
13 ottelua / 1 maali / 2 keltaista korttia
Kufussa 2014 ->
Talvikausi lupasi hyvää, samoin kevät, mutta sitten iski lama. Pieniä loukkaantumisia, jotka veivät tehoja. Juoksuvoimaa ja asennetta "Jakelta" löytyy, samoin maalitili tuli avattua Kakkosessa. Kykyjä olisi, mikäli jaksaa viettää aikaa treenikentällä.

# 19 Joonas Ojantie (p)
7 ottelua
Kufussa 2013 ->
"Oja" nousi viime talvena KuPS:n liigarinkiin ja on pitänyt paikkansa liigajoukkueen mukana koko kauden, mahtava suoritus mieheltä, joka oli viime kaudella vielä Kolmosessa Kufun 3.toppari ja pelasi kaksi vuotta sitten Nelosta Toivalassa. Nyt urakehityksen kannalta olisi saada peliminuutteja, sillä tällä kaudella pelejä on kertynyt (Kufu 7 + KuPS 8 ottelua). Kykyjä on olla liigatason pakki, mutta se vaatii peliaikaa. Toivottavaa onkin, että "Oja" nähdään Sinisessa peliasussa, mikäli KuPS:sta ei minuutteja kerry.

# 20 Tommi Lankinen (h)
26 ottelua / 12 maalia / 2 maalisyöttöä / 5 keltaista korttia / 17 veikkaustähteä
Kufussa 2013 ->
Tommi on maalintekijä. Mies joutui urakoimaan lähes itsekseen Sinisten maaleista ja vastuu niiden tekemisestä lankesi hieman liikaa hänelle. Seuran mies, joka pääsi haistelemaan myös Veikkausliigaa yhden pelin verran vaihtopenkiltä. Voisi olla tehokkaampikin viimeistelijä, Kakkosessa väh. 30 maalin mies. On vastustajille inhottava harhauttelija, ikinä ei tiedä minne suuntaan mies suuntaa. Ensi kaudella vieläkin parempi!!! Kykyjä vaikka suureenkin uraan, hyökkääjätyyppejä ei ole ikinä liikaa.

# 21 Henri Jäderholm (kk)
1 ottelu
Kufussa 2013 ->
Kausi oli pettymys, välivuosi. Mies pelasi vain kauden viimeisen pelin, jossa oli hyvä! Kunpa tämä mies olisi ollut käytettävissä koko kauden ajan, niin Siniset olisivat olleet keskikastin porukka. Kykyjä on olla kentän johtaja, joten toivottavaa onkin, että tulevan talven treenikausi on ehjä.

# 22 Joona Kemppainen (kk)
21 ottelua / 2 keltaista korttia
Kufussa 2010 ->
Mr. Kufu nro 2. "Kema" muodostaa "Basson kanssa Sinisen joukkueen sydämen. Joukkueen mies, jolla ei ole kenestäkään pahaa sanottavaa. Kiitollinen valmennettava, tekee kaiken ja vieläpä hiukan enemmän. Sai tälle kaudelle kiitoksen, kun pääsi KuPS:n mukaan Veikkausliigaan 2 pelatun pelin + neljän vaihtopenkkikutsun verran. Sarjapelejä Kufu-paidassa on kertynyt kunnioitettavat 109 kpl, joten mies pääsi uudelle sataluvulle. "Kema" on Seuran mies, jollaisia jokainen joukkue tarvitsee. Kuten kulunut kausi osoitti, niin Veikkausliiga ei välttämättä ole kovin kaukana....

# 23 Petri Luhio (kk)
11 ottelua / 1 maali
Kufussa 2012 ->
Luhion kausi oli kaksijakoinen. Hyvä harjoitustalvi ja alkukausi vaihtui pettymykseen, kun pienten erinäisten vaivojen vuoksi miehen pelit olivat pelattu ennen heinäkuun helteitä. Hänestä odotettiin maalintekijää, mutta ei.

# 24 Ilmari Niskanen (kk)
7 ottelua / 2 veikkaustähteä
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Nuori mies pelasi tällä kaudella peräti 5 joukkueessa! (KuPS, KuFu98, PK-37, KuPS/A ja KuPS/B) ja hän oli mukana peräti 30 pelissä 8.6 lähtien! Toki minuutteja ei kaikista Veikkausliigapeleistä irronnut, mutta nuoren miehen harteille kasattiin paljon. Jokainen halusi miehen joukkueeseensa, ymmärrettävästi, mutta tästä(kö) syystä johtuen miehen tehot olivat peräti heikot(!), vain 4 tehtyä maalia(viime kaudella miesten Kakkosessa 9 maalia). Tulevaisuuden kannalta lieneekin tärkeää, että Niskasen kaltaisten talenttien peliminuutit on ennen kauden aloitusta sovittu pelattavaksi parissa tietyssä joukkueessa. Harjoittelullekin pitäisi jäädä aikaa, ei vain peleihin ja niistä palautumiseen....
Sinisten paidassa mies oli alati vaarallinen laidallaan ja kykyjä tällä nuorella lupauksella on minne saakka vain. Ensisijaisen tärkeää on oikeanlainen harjoittelu, peluuttaminen sekä tuleva seuravalinta. Kuopiossa on liikaa menetettyjä lupaavia talentteja.

# 26 Vili Roivainen (p / kk)
13 ottelua / 1 maali / 1 maalisyöttö / 4 keltaista korttia
Kufussa 2014 ->
Komeat meriitit taustalla; KuPS:n, JIPPOn, KTP:n ja nyt Kufun mukana. KuPS:n farmimies. Upea laukaus; voisi kehittää siitä todellisen pelotteen erikoistilanteisiin. Hieman röyhkeyttä ja äijämäisyyttä lisää, niin kykyjä olisi pelata missä vain. Tärkeää olisi pysyvyys ja ehjä harjoittelutalvi. Pääsi joukkueeseen pikkuhiljaa sisälle.

# 27 Aapeli Karjalainen (p / kk)
12 ottelua / 1 maalisyöttö / 1 keltainen kortti
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Jää yli-ikäiseksi A-junioreista. Ei löytänyt paikkaansa junioreista, mutta pelasi eniten Kakkosen otteluja A-junioripelaajista! Tästä näkyy, kuinka jalkapallo on roolipeliä; oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Aapeli lunasti paikkansa joukkueessa, on joukkuepelaaja isolla J:llä. Kovuutta ja äijämäisyyttä lisää, niin kykyjä on pelata kovemmissakin peleissä. Loistava "hankinta" Sinisiltä!

# 31 Jani Mahanen (kk)
17 ottelua / 1 maali / 2 maalisyöttöä / 4 keltaista korttia / 3 veikkaustähteä
Kufussa 2013 ->
"Maha" on tehnyt kovasti duunia; "Ojan" kanssa toinen niistä, ketkä ovat olleet koko kauden ajan KuPS:n liigaringin mukana. Viime kaudella Kolmosta, sitä ennen syksy Nelosta. Huikea kehitys, josta kykyjä on vieläkin paremmaksi, kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Onko nyt vielä levon ja rasituksen suhde oikea? KuPS:n riveissä 6 liigapelissä mukana + 7 kertaa vaihtopenkillä. Ensi kaudella vieläkin parempi!?!

# 44 Oskari Kantanen (p)
10 ottelua
Kufussa 2014 ->
Oskari oli talven treeneissä ja kevättalven matseissa ehdottoman hyvä. Kovaa duunia tekevä, itsensä likoon laittava joukkuepelaaja. On valmentajalleen kiitollinen pelaaja, sillä yrittää aina kaikkensa. Kykyä olisi eteenpäin; opiskelun ja pelaamisen yhdistäminen tulevaisuudessa? Ensimmäiselle kaudelle mukavat 10 peliä alla, jatkoa seuraa?!

# 64 Ercan Topcu (mv)
Ei pelattuja pelejä
Kufussa 2013 ->
Ercan oli talven treenivahvuudessa tärkeä mies veskaripulan vuoksi. Torjui myös ikimuistoisen voiton marraskuun lumituiskuisesta harjoituspelistä Kufu98 - KuPS 2-1, joka on omanlainen meriitti sekin! Opiskelut päättyivät Suomessa ja mies kotiutui Mustanmeren rannoille kesän alkaessa.

# 30 Juuso Pöyhönen (h)
2 ottelua
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. A-juniori-ikäinen "Pöhö" käväisi kahdesti lainassa Sinisten paidassa. Nuorukainen tuli mukaan kahteen kovimpaan peliin; vastassa oli kummallakin kerralla MP. Tehoja ei löytynyt ja vastustajan rutinoituneet pakit muistuttelivat "Pöhöä" treenaamisesta. Kykyjä on, kun nyt vain nuorukainen ottaa itsestään niskasta kiinni. Tulevaisuudessa Sinisten maalisinko?!!?

# 32 Peetu Pöyhönen (kk)
1 ottelu
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. A-juniori-ikäinen Peetu on tulevaisuuden pelimanni. Kovaa töitä tekevä, palloa hamuava keskikenttämies tarvitsee nyt kovempia, aikuisten pelejä alleen. Käväisi yhdessä MP-pelissä mukana, jossa jaksoi avauspuolikkaan, sitten kaveri oli kovempi. Peetun asenteella asiat ovat todennäköisesti toisin. Omasta itsestä on kiinni, minne kyvyt riittävät.

# 33 Topi Seppänen (kk)
2 ottelua
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Kävi kahdessa ottelussa lainassa, molemmissa peleissä kirjautti täydet minuutit. Nyt on Kakkosen pelit avattu, mutta miehen pitää tehdä paljon töitä, jotta kehitys jatkuu. Potentiaalia kyllä riittää!

# 34 Saku Savolainen (kk / h)
3 ottelua
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Osittain samat puheet kuin Ilmari Niskaseen. Tosin Veikkausliigapelit ovat jääneet vähemmälle heinäkuun alun jälkeen. Kakkosen pelejä kertyi lopulta vain 3, joista kahdessa Saku oli pelannut edellisenä päivänä jo junioripelin, joten paras terä oli poissa. Kykyjä miehellä on vaikka mihin saakka, mutta aika näyttää riittääkö kantti testata rajojaan riittävästi?! Aineksia olisi ollut olla tällä kaudella 20-25 maalin mies Kakkosessa, mutta maalinteko jäi tältä kaudelta periaatteessa kahteen junioripeliin joissa tuli yhteensä 11 maalia.

# 35 Joel Vartiainen (kk)
2 ottelua / 1 maalisyöttö
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Nuori laituri, joka kävi kahdessa matsissa Sinisten mukana. Vauhtia riitti ja ennen kaikkea asennetta. On päässyt tällä kaudella pelaamaan myös tasaisesti Veikkausliigaa, jonne kyvyt varmasti riittävät. Itsestä on kiinni pidemmälle pääseminen. Jatkossa tärkeää saada nimenomaan peliaikaa.

# 36 Jussi Kujala (kk)
1 ottelu
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Ehkäpä nimekkäin pelimies tänä kesänä Sinisten paidassa. Pelasi yhden jakson pitkän toipilasajan jälkeen, tuloksena yksi vihainen kuti alakulmaa kohden, mutta veskari torjui. Jatkossa KuPS:n mies vai muutto Tampereelle...?

# 37 Pasi Ryynänen (p)
1 ottelu
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Kävi yhdessä matsissa, MP:tä vastaan sinisten mukana. Pärjäsi sinällään hyvin, mutta Denis nikkasi harmittavan tasoituksen kokeneen pelimiehen lailla Ryynäsen tontilta. Kykyjä on pelata kovempia pelejä, tuleva talvi näyttää suuntaa, miten nuorukainen jaksaa treenata.

# 38 Michael Cox (h)
1 ottelu
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Kävi yhdessä ottelussa pelaamassa tunnin Sinisten mukana. Väliin tuntui, että ei tiennyt pitääkö juosta vai kävellä? No, käväisi pelaamassa myös Veikkausliigaa tehden pari maalia, mutta ei saanut sopimusta keltamustien kanssa.

# 39 Toni Paajanen (mv)
1 ottelu
Kufussa 2014 ->
Lainamies; kävi tuuraamassa akuuttia veskaripulaa(!) kevään Atlantis-pelissä. Hoiti hommansa, eikä voinut takaiskuille mitään.

# 40 Reetu Räsänen (p)
2 ottelua
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Lupaava toppari, joka käväisi Sinisten paidassa pelaamassa lupauksia antavasti. Nyt alle kovia miesten pelejä, niin tulevaisuus on itsestä kiinni. Seuraava askel otettava.

# 41 Sami Juvonen (mv)
2 ottelua / 1 nollapeli
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Veskarilupaus, joka tarvitsee pelattuja pelejä alle. On käynyt jo haistelemassa Veikkausliigaa penkiltä ja nyt Kakkosen pelitkin on jo avattu, tuloksena myös nollapeli.

# 42 Jonne Uronen (mv)
2 ottelua / 1 nollapeli
Kufussa 2014 ->
KuPS:n farmimies. Veskarilupaus Mikkelistä. Kävi kahdessa Kakkosen matsissa tällä kaudella; tuloksena kaksi voittoa, joista toiseen vieläpä nollapeli. Peliaikaa on saatava, jotta kehitys jatkuu.


- 19.9.2014

Sinisten kausi on kääntymässä loppusuoralle. Jäljellä ovat kaksi kovaa kotipeliä sarjan kahta parasta joukkuetta vastaan; La 20.9 Atlantis(Hki) ja Su 28.9 MP(Mikkeli). Sarja päättyy La 4.10 Futuran vieraana Porvoossa.


- 4.9.2014

Niko Lehijoki ja Henri Jäderholm ovat pystyneet harjoittelemaan parin viime viikon ajan täysipainoisesti. Samoin kaksikko Lankinen--Nissilä vapautuivat pannastaan, joten Sinisten rosteri alkaa täyttymään.

Loppukauden ajan Kufun riveissä esiintyvät Jani Mahanen, Sami Räsänen sekä Vili Roivainen. Myös liigavauhtia käyneet haistelemassa Joona Kemppainen & Tommi Lankinen ovat Sinisten käytettävissä. Joonas Ojantie jatkaa liiga-KuPS:n vahvuudessa kauden 2014 loppuun saakka.

Junioripelaajat saavat siirtyä vapaasti ja KuPS:n A & B-junioripelaajien kohdalla tilannetta katsotaan peli kerrallaan.


- 29.8.2014

Sinisten pelaajarosteri täydentyy loppusyksyä kohden. Loukkaantumiskierteet helpottavat ja treeneissä on nähty viime aikoina jo keskinäisiä 11 v. 11 pelejäkin. Viime kaudella keskikentän dynamona toimineet Henri Jäderholm & Niko Lehijokikin ovat olleet innolla mukana, samoin kuin välivuotta pitävä Jussi Kolari. Miehet ovat tuoneet tekemisen meininkiä harjoituksiin.


- 20.8.2014

Sinisten pelit jatkuvat kotipelillä Viikkareita vastaan. Siniset kamppailevat tiukasti sarjapaikkansa puolesta, tosin sarjasijoitus ylemmässä keskikastissa on omien jalkojen ulottuvilla. Alapuolella vaanivat Lahti-Akatemia(1 pisteen), Futura(3 pisteen) ja Myllypyro(7 pisteen) päässä. Viikkarit ovat hiukan jäljessä, sarjajumbona jo 15 pistettä Sinisiä perässä. Kufulaisten treenivahvuuteen on palannut viime kaudella Sinisten parhaaksi valittu Jussi Kolari. Mies on kärsinyt kuluneen vuoden aikana jalkavaivoista, jotka alkavat olemaan pikkuhiljaa taakse jäänyttä elämää.


- 17.8.2014

Jani Mahanen vapautui neljän varoituksen jälkeisestä pelikiellostaan ja on käytettävissä Viikkarit pelissä. Myös Niko Lehijoki palaa reissustaan sekä useiden viikkojen ajan mystisestä hengitystie-infektiosta kärsinyt Petri Luhio alkaa palailemaan pelikuntoon.


- 12.8.2014

Tommi Lankinen pääsi viime sunnuntaina KuPS-RoPS Veikkausliigamatsiin kotijoukkueen kokoonpanoon. Miestä ei vielä päästetty irti Liigassa, mutta kova työ talven aikana sekä tuloksekkaat kesän pelit ovat herättäneet Marko Rajamäen mielenkiinnon. Näin ollen Kufulaisista tänä kesänä ovat päässeet Veikkausliigan vauhtia haistelemaan Joonas Ojantie, Jani Mahanen, Joona Kemppainen sekä nyttemmin Lankinen. Lisäksi KuPS:n treenivahvuudessa on ollut Joni Miettinen. Kufusta onkin tullut kauan kaivattu ponnahduslauta Veikkausliigaan ja ylemmille sarjatasoille. Talven aikanahan muuan Omar Colley kävi pelaamassa harjoituspelin JIPPOa vastaan Sinisten riveissä. Koko talven ajan Sinisten riveissä esiintyi myös, nyt Ykköstä JIPPOssa tahkoava huipputaiatava espanjalainen Juan Lopez.

Sinisten syyskierros käynnistyi 2-0 vierasvoitolla. Kevätkierros sujui joukkueelta mukavasti (4 v - 1 t - 4 h, 13 pistettä, maalieron ollessa 8-16), kun taas kesäkierros oli heikohko saldolla (2 v - 1 t - 6 h, 7 pistettä, maaliero 8-19). Jäljellä olevista peleistä koti- ja vieraspelejä on molempia 4 kpl. Seuraava kotipeli on La 23.8 klo 16.00 Viikkareita vastaan.


- 8.8.2014

Kufun pidetty ja tärkeä mies, huoltaja Markku Nokela, täyttää tänään 50-v! Siniset Onnittelut Nokulle!


- 3.8.2014

Kufun pelaajatilanne on suhteellisen hyvä. Mikkelissä vaihtopenkillä oli 7 miestä, joten treeneissä nähdään taistelua pelipaikoista.


- 28.7.2014

Sinisten sairastupa tyhjenee; joukkueella oli listoillaan Helsingin reissulla 5 vaihtomiestä sekä KuPS:n mukana pelasivat yhtä aikaa Myllykoskella Joona Kemppainen sekä Joonas Ojantie. KuPS:n penkillä olivat Jani Mahanen sekä viime peleissä Kufun mukana olleet Saku Savolainen & Ilmari Niskanen sekä pelissä ohjeita jaellut Tero Taipale.

Loppuviikosta selviää, saavatko Kufulaiset mukaansa Mikkeliin keitä KuPS:n / omia miehiään / KuPS:n A-junioreita?


- 22.7.2014

Sinisen sukellusveneen sairastupa alkaa vaihteeksi hiukan lyhenemään. Juuso Hartikainen alkaa olemaan jo pelikunnossa. Samoin Harri Penttilä ja Niko Lehijoki alkavat olemaan pelikykyisiä, miehet lienevät mukana jo Atlantis-pelissä. Iloisena uutisena tulee myös Juha-Antti Rissanen, joka on suurella todennäköisyydellä mukana elokuussa Sinisten riveissä.


- 12.7.2014

Kufulaisten sairaslistalla riittää tungosta. Viime peleistä ovat olleet poissa Petri Luhio(jalka), Harri Penttilä(jalka), Juuso Hartikainen(jalka), Henri Jäderholm(jalka) sekä viimeisimpänä, juuri sopimuksen Sinisten kanssa tehnyt Niko Lehijoki(jalka). Jarkko Pirinen pelasi JäPS-pelissä pahasti keskenkuntoisena.
Tatu Kiiliäisen pelikunto paranee viikko viikolta ja mies lähenee pelikuntoa.


- 5.7.2014

Sinisten mukana esiintyi tänään ensimmäistä kertaa nuori KiuPa kasvatti Ilmari Niskanen (synt. -97). Mukana oli myös kokemusta, kun Tero Taipale(synt. -72) oli Sinisten mukana. Avauskauttaan pelaava Santeri Saarenkunnas aloittaa varusmiespalveluksensa 7.7, joten miehen pelit loppukaudesta uhkaavat jäädä hieman vähemmälle. Joona Kemppainen pelasi lauantaina 100:n sarja-ottelunsa Kufu-paidassa. Onnittelut Kemalle! Kufu98 kohtaa tiistaina jo perinteeksi tulleen vastustajansa, kun kesän leiriään Leppävirralla viettävä Pietarin Zenit kohtaa Kufun & KuPS A-junioreiden yhdistelmäjoukkueen tiistaina 8.7. Ottelu pelataan Leppävirralla.


- 3.7.2014

Juuso Hartikainen huilaa peleistä kahden--kolmen viikon ajan ylirasituksen vuoksi. Harri Penttilä sen sijaan on jälleen pelikuntoinen Lahti-pelissä. Marko Kurikka on varsin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen viime Viikkarit-pelissä; "Suoritus oli sata kertaa parempi, kuin PK K-U-kotipelissä. Samaa virettä haetaan nyt Lahti-peliin."
Lahti Akatemia on kuntopuntarin kärkiryhmä, sillä joukkueella on allaan peräti viisi tappiotonta peliä, joista neljä voitettuja. Lahti onkin noussut ryminällä pois sarjan pohjakerroksesta, joukkuetta povattiinkin ennen sarjan alkua yhdeksi nousija kanditaatiksi.


- 29.6.2014

Joona Kemppaisesta tuli perjantaina kauden kolmas Kufu-pelaaja, joka sai tililleen liigaminuutteja KuPS:n riveissä. Aiemmin Joonas Ojantie sekä Jani Mahanen ovat olleet KuPS:n riveissä liigapeleissä. Kemppainen on pitkän linjan Kufu-pelaaja, sillä mies on pelannut Kufussa vuodesta 2010 lähtien.


- 29.6.2014

Sinisten sairastuvalla olivat vielä viikonlopun aikana Harri Penttilä(avoin), Jarkko Pirinen(viikko) ja Juha-Antti Rissanen(loppukausi). Henri Jäderholm on toipunut loukkaantumiskierteestään, mutta työvuorot ovat sotkeneet pahoin miehen pelikuviot kuluvalla kaudella ja paluu ajankohta peleihin on avoin. Tatu Kiiliäinen otti kauden ensiminuutit Viikkarit pelissä kenttäpelaajana(!), ollen myös luomassa voittomaalia. Heinäkuun aikana mies nähtäneen myös tolppien välissä. Viime viikot treeneissä mukana ollut Niko Lehijoki katsastelee tilannettaan viikko kerrallaan.


- 19.6.2014

- Joni Miettisen armeijakiireet helpottavat, miehen komennus päättyy tänään! Onnittelut Jonille! Maalivahti tilanne näyttää muutoinkin valoisammalta kuin moneen viime viikkoon. Tatu Kiiliäinen on saanut luvan harjoitteluun ja mies nähtiin vaihtopenkillä jo Kultsu-pelissä.

- Petri Luhio puuttui Kultsu pelissä flunssan vuoksi, mutta mies on jälleen käytettävissä normaalisti Juhannuksen jälkeen.

- Siniset solmivat uuden, tärkeän yhteistyökumppanuuden. Pääyhteistyökumppani kaudella 2014 on Maanrakennuspalvelu Mikko Lyytinen Oy.


- 16.6.2014

Sinisten treeneissä on nähty parin viikon ajan tuttu mies viime kaudelta. Region's cuppin finaalissa maalin Sinisille tehnyt, nuori ja lahjakas Niko Lehijoki on mahdollisesti palailemassa Sinisten riveihin loppukauden ajaksi. Mies jättäytyi pois viime kauden lopulla työkiireisiin vedoten ajatuksena pelata alemmilla sarjatasoilla, mutta jalkapalloveri veti miehen kovempien pelien pariin. Nuorukaisella olisi kaikki eväät vielä tehdä vaikka millainen ura pelikentillä ja nyt siihen tulee tilaisuus.

Kauden avauskolmannes on takana. Siniset ovat sarjassa puolivälin paremmalla puolella (4.), mutta sarjan ollessa ennätyksellisen tasainen ja pelitahdin ollessa 1-2 peliä / viikossa, voivat asetelmat kääntyä nopeastikin. Silti, nuori debytanttivalmentaja Marko Kurikka on saanut suhteellisen hyvin nuoren joukkueensa pelaamaan. Saldona 10 pelistä on 5 voittoa - 1 tasapeli - 4 tappiota, voittoprosentin ollessa 50 %.


- 8.6.2014

Sinisten loukkaantumiset alkavat osin hellittämään; Henri Jäderholm aloittelee pikkuhiljaa harjoittelun sekä Tatu Kiiliäisen odotetaan palaavan kentille kesäkuulla. Juha-Antti Rissasen lupaavasti alkanut kausi päättyi, sillä miehen polvesta menivät rikki siteet PK-KU pelissä. Näin ollen miehen tämä kausi on pelattu ja aika näyttää milloin mies nähdään jälleen pelikentillä.

Maalivahti-tilanne onkin ollut kaksiteräinen miekka Sinisillä, sillä alkutalven kolmesta maalivahdista; Kiiliäinen, Miettinen, Topcu; on ainoastaan Miettinen pelikuntoinen. Topcu muutti Turkkiin opsikelujen päätyttyä ja Kiiliäinen on potenut polveaan.

Kufun mukana ovat viime peleissä päässeet pelaamaan "omat miehet" Jani Mahanen ja Joonas Ojantie. Miehet ovatkin kellottaneet tärkeitä minuutteja itselleen, joten pelituntuma säilyy hyvänä Veikkausliigaa ajatellen. MP-pelissä mukana oli myös Joel Vartiainen, jolle täydet minuutit pitkästä aikaa tulivat tarpeeseen. Pelaaja-vaihto onkin viime peleissä toiminut alkukautta aktiivisemmin.


- 24.5.2014

Kufu ja KuPS ovat saaneet yhteistyön mukavasti soljumaan. Koko talven mukana olleet Joonas Ojantie sekä Jani Mahanen ovat kirjauttaneet itselleen jo mukavan määrän liigaminuutteja sekä kokemuksta kovemmasta treeni ympäristöstä. Myös Sinisten paidassa viime pelissä esiintyi toista kertaa kuluvalla kaudella ikinuori Tero Taipale. Lisäksi Ojantie sekä Mahanen olivat pitkästä aikaa Sinisten käytettävissä. Kuluneella viikolla Sinisten riveistä olivat KuPS:n treenivahvuudessa peräti 6 miestä (+ Ojantie sekä Mahanen), joten Marko Rajamäki KuPS:n käskijänä pääsee näkemään myös Sinisten taitoja.

Joukkue pelaa kaksi seuraavaa peliään tutulla Savon Sanomat Areenalla, kun ensin vieraaksi saapuu Su 25.5 klo 17 Järvenpään Palloseura. JäPS on rutinoitunut Kakkosen jengi, joka tekee tiivistä yhteistyötä liigajoukkue FC Lahden kanssa. Myös JäPS:n tottelee lempinimeä "Siniset" ja joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäin 7 pisteellään, sijoilla 5 ja 6. Perjantai-iltana selvinnee myös miehet, ketkä ovat KuPS:n mukana liigapelissä sekä Kufun mukana sunnuntaina.


- 19.5.2014

Juuso Hartikainen pääsi tosi toimiin Lahti Akatemia pelissä. Samoin Harri Penttilä palailee loukkaantumisten jäljiltä pelikuntoon. KuPS:n kanssa talven treenanneet ja pelanneet Jani Mahanen sekä Joonas Ojantie olivat mukana Lahti-pelissä. Konkari Tero Taipalekin oli mukana. Maalivahti-osasto on niukka, sillä kauden alla pelatussa Kajaani-harjoituspelissä polvensa loukannut Tatu Kiiliäinen ei meinaa saada polveaan kuntoon. Mies menee uusintatutkimuksiin alkavalla viikolla ja tällöin katsotaan uusi arvio. Myös Ercan Topcu joutui laittamaan "hanskat tiskiin" nivusvamman jäljiltä, joten miehen kausi on pelattu. Joni Miettinen oli armeijakiireiden vuoksi sivussa Lahti-pelissä, mutta on käytettävissä jatkossa. Tosin Palloseuran juniorituotannolla on nyt mahdollisuus näyttää kykynsä peluuttamalla helmiään Kakkosen peleissä, kuten Jonne Uronen onnistui vuorollaan Lahti pelissä. Jobinpostina Sinisille tuli Kultsu-matsissa loukkaantunut J-A Rissasen polvivamma. Nuorukaisen hyvin alkanut kausi päättyi ennenkuin se ennätti kunnolla alkamaankaan. Miehen jalka on leikkauskunnossa sidevammojen jäljiltä, joten kausi on ohitse.


- 13.5.2014

Sinisten loukkaantumistilanne helpottuu, kun Henri Jäderholm sekä Santeri Saarenkunnas palailevat harjoitusvahvuuteen. Myös Jaakko Natusen ja Juuso Hartikaisen tilanne paranee viikko viikolta. Miehet olivat jo vaihtopenkillä Viikkarit-pelissä. KuPS-apujen suhteen tilannetta katsotaan viikko ja peli kerrallaan.


- 4.5.2014

Juha-Antti Rissanen loukkasi polvensa epäonnekkaasti PK K-U-pelissä. Tarkemmat tutkimukset antavat viitteitä tulevalla viikolla, kuinka pitkästä huilista on kyse. Se on selvää, että seuraavassa pelissä "Juhis" ei kuitenkaan esiinny. Sen sijaan Henri Jäderholm ja Juuso Hartikainen tulevat treenivahvuuteen sekä Marko Kurikka antaa näyttöjä. Myös Harri Penttilä ja Jaakko Natunen ovat jälleen käytettävissä, joten joukkueen ilme on postiviinen.


- 3.5.2014

Siniset ovat kärsineet sarjan kynnyksellä loukkaantumisista. Pienellä ringillä operoivan joukkueen sairaslistalla jatkavat Tatu Kiiliäinen(polvi, kesäkuun loppu), Santeri Saarenkunnas(nilkka, kesäkuun alku), Juuso Hartikainen(reisi, avoin), Henri Jäderholm(polvi, avoin) ja Ercan Topcu(reisi, avoin). Lisäksi Jaakko Natusella ja Harri Penttilällä on ollut työkiireitä, joten miehet ovat olleet harvinaisuus treenivahvuudessa. Tosin KuPS:sta Sami Räsänen ja Vili Roivainen ovat olleet Sinisten käytettävissä ja miehet ovatkin esiintyneet lupauksia antavasti Kufulaisten riveissä.


- 3.5.2014

Tulevalla viikolla Sinisten valmennusjohto tapaa uuden KuPS:n käskijän Marko Rajamäen. Tällöin katsastetaan pelaajien pelaamiskuvioita KuPS:n, Kufun sekä KuPS:n A- ja B-junioreiden kesken.


- 18.4.2014

Santeri Saarenkunnas loukkasi nilkkansa pahoin sarja-avauksessa. Tarkemmat tutkimukset lähiviikkoina kertovat, kuinka pitkä poissaolo nuorelle miehelle tulee. Myös maalivahti-tilanne kärsii, koska Tatu Kiiliäisen polvessa löytyi pienehkö repeämä sivusiteissä, joten Kiiliäinen on poissa kesäkuun puoliväliin saakka sarjapeleistä.


- 12.4.2014

Joukkueen sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Juuso Hartikainen sekä Tommi Lankinen pääsevät mukaan harjoituksiin sarjan kynnyksellä. Myös Harri Penttilä pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia lupauksia antaen PK-37 pelissä. Lisäksi koko alkukauden pikkuvaivoista kärsinyt Jussi Kolari oli jo menneellä viikolla harjoituksissa. Tatu Kiiliäisen, Henri Jäderholmin ja Petri Luhion tilannetta seurataan mutta kolmikon pelikunto lähenee päivä päivältä.

Kausikorttimyynti on varsin hyvällä mallilla. Joukkue on saanut myytyä kortteja 250 kpl!


- 8.4.2014

Sinisillä ovat sairaslistalla Tommi Lankinen, Jussi Kolari sekä Harri Penttilä. Lankinen sekä Penttilä kuntoutunevat ennen sarja-avausta.


- 22.3.2014

Kufulaiset ovat keskittyneet kuluneen viikon treeneihin viime viikon kahden pelin jälkeen. Jäljellä ennen sarja-avausta on enää kaksi matsia; 5.4 kylään saapuu AC Kajaani ja 12.4 sarjan kenraaliin PK-37 Iisalmesta. Valmentajista Marko Kurikka oli tyytyväinen viime viikon otteluiden antiin. JIPPO-matsi oli meiltä hyvä, toisessa, Kultsu-pelissä ei saatu konetta oikein käyntiin. Osalla kavereista oli myös ehkäpä hieman noussut pipoon JIPPO-matsi. Vaikkakaan Kultsu-pelissä ei onnistuttu hyökkäyspelissä, niin hienoa oli, että saimme pidettyä nollan alakerrassa.


- 17.3.2014

Henri Jäderholm ja Oskari Kantanen ovat kirjoittaneet pelikauden 2014 ulottuvan sopimuksen. Kantanen siirtyy Kufu-paitaan KuPS A-junioreista. Pelipaikkana on puolustus. Jäderholm on tuttu jo viime kaudelta. Mies nousi suureen rooliin SInisten keskikentällä ollen pelipaikkansa parhaita Kolmosessa. Pienet vammat sotkivat osin viime kautta ja ovat olleet myös kiusana kuluvana talvena, mutta tervehtyessään "Jäde" on keskikentän parhaimmistoa myös varmasti Kakkosessa. Lisäksi joukkueen mukana treenannut Juan Lopez on lähellä sopimusta Sinisten kanssa.

Kufulaisista KuPS:n mukana koko talven olleet Jani Mahanen ja Joonas Ojantie jatkavat vielä ainakin tulevan viikon keltamustien mukana. Mahanen on sairastellut, kun taasen Ojantie pelasi lauantaina JIPPOA vastaan lähes koko pelin.


- 10.3.2014

Siniset starttasivat viimeiseen sarjakautta edeltävään kuukauteen kovalla tempolla treeneissä. Seuraavalla viikolla Kufulaiset kohtaavat kaksi kovempaa vastustajaa, kun tiistaina 11.3 vastaan saapuu Ykköseen valmistautuva JIPPO klo 21 Savon Sanomat Areenalle ja sunnuntaina 16.3 vastustajaksi saapuu Kakkosen saman lohkon joukkue, Kultsu Joutsenosta. Kufu98 - Kultsu ottelu alkaa klo 14 Savon Sanomat Areenalla. Joukkue on pitkälti muotuotunut kasaan; viimeisinpänä nimensä sopimuspaperiin kirjoitti Oskari Kantanen (2013 KuPS A). Nuori mies on osoittanut treeneissä ennakkoluulotonta asennetta ja joukkueen eteen kovasti töitä tekevänä saa varmasti mahdollisuutensa näyttää kykyjään kesän aikana. Kufun valmentaja Marko Kurikka; "Oskari on meidän tyyppinen pelaaja. Tekee lujasti töitä ja asenteeltaan sopii erinomaisesti ryhmäämme. Hyvä lisä ja kasvamassa korkoa toivottavasti tuleville vuosille. Kaikki on miehestä itsestään kiinni."


- 27.2.2014

Siniset solmivat lisää uusia sopimuksia. Uusina pelaajina tulivat Joonas Väisänen(PK-37) sekä Santeri Saarenkunnas & Joni Miettinen (KuPS/A).

Kausikortti-myynti on lähtenyt hyvin käyntiin ja ensimmäiset 100 KAPPALETTA on jo myyty! Kortteja on myytävänä myös Kuopion keskustan Intersportissa.


- 22.2.2014

Petri Luhio & Juha-Antti Rissanen solmivat sopimukset Kufulaisten kanssa. Joukkue on pitkälti kasassa 28.2, viikon 9 treeneissä katsastetaan loput pelimiehet.


- 15.2.2014

Jani Mahanen ja Joonas Ojantie urakoivat jälleen täydet minuutit keltapaitojen nutussa Mypa-liigacup pelissä 3-0 voitossa 14.2. Ojantie onkin kunnostautunut kahdessa pelissään pimittäen täysin sellaiset liigakärjet kuin Rafael(FC Lahti) ja Sihvola(Mypa). Mies itse on kuitenkin nöyränä peleistään, keskittyen seuraaviin treeneihin + mahdollisiin peleihin. Tärkeintä ovat peliminuutit, joko KuPS:n tai Kufun paidassa. Mahanen puolestaan on tehnyt lujaa duunia viimeiset pari kautta, nousten jopa keltapaitojen parhaimmistoon. Mies itsekin tiedostaa kovan työnteon merkityksen, peliaika on hänenkin prioriteeteissaan ykkösenä.


- 15.2.2014

Siniset julkistavat 18.2 pitkälti lopullisen joukkueen, jolla lähtevät pelaamaan pelikautta 2014. Toki muutama "pelimiehen paikka" jätetään avoimeksi viime hetken hankinnoille.


- 12.2.2014

Kufulaisten harjoituspelit jatkuvat tulevana lauantaina Iisalmessa PK-3 vastaan. Nuori PK:n joukkue valmistautuu myöskin Kakkosen kauteen, joukkue pelaa Pohjoislohkossa Sinisten ollessa Itälohkossa. PK:n valmennuksesta vastaa Mika Pesonen ja viime viikonloppuna joukkue tasasi pisteet 1-1 kotihallissaan vahvistunutta SiPSä vastaan. Sinisten miehitys muuttunee jonkinverran viime viikonlopun pelistä, mukaan saadaan ainakin armeijasta vapautuvat miehet. Myös sairastuvalta odotetaan täydennystä miehistöön.

Kuluva viikko antaa myös paljon valmennuskaksikolle, sillä viikon jälkeen saadaan täydennystä sopimuspelaajistoon.


- 9.2.2014

Kufulaisten poissaolijoiden lista oli pitkä River-harjoituspelistä; Armeijan kiireiden vuoksi poissaolivat Jaakko Natunen, J-A Rissanen, Oskari Kantanen sekä Joni Miettinen. KuPS:n mukana treenaava kaksikko Jani Mahanen & Joonas Ojantie lepäsivät, sairauden vuoksi olivat poissa Erno Nissilä(vatsatauti), Henri Jäderholm & Jussi Kolari(polvi), Miikka Pasanen(ylävartalovamma) sekä Joona Kemppainen(työkiireet).

Jani Mahanen & Joonas Ojantie jatkavat KuPS:n mukana viikko kerrallaan periaatteella. Miehet pelasivat 1.2 KuPS-Lahti liigacup-pelissä hienosti, Mahanen (90 min + varoitus) sekä Ojantie (80 min). KuPS-luotsi Esa Pekonenkin on ollut tyytyväinen kaksikkoon.


- 5.2.2014

Viikon ajan KuPS:n treeneissä ollut Kufulaisten kolmikon tilanne ratkeaa tänään, jatkavatko he KuPS:n vai Kufun treenivahvuudessa. Miehet ovat pysyneet mukavasti KuPS:n vauhdissa mukana ja mahdollista on, että he esiintyvät jopa Lahti-KuPS Liigacupin pelissä 1.2.


- 5.2.2014

Kufulaisista KuPS:n mukana 1.2 Liigacupin pelissä olivat Jani Mahanen(90 min + maali), Henri Jäderholm(2 min) sekä Joonas Ojantie(ei peliaikaa). Jatkossa Kufun Marko Kurikka & KuPS:n Esa Pekonen päättävät viikko kerrallaan, keitä KuPS:n mukana käyvät.


- 5.2.2014

Kakkosen lopullinen sarjaohjelma julkaistaan Ma 10.2 klo 15.00. Tällöin selviää, milloin Kuopioon saapuu rakas vihollinen MP Mikkelistä ja kuinka Stadilaiset vieraamme pääsevät tutustumaan savolaiseen jalkapallokulttuuriin. Kufulaisten muut vastustajat ovat MP(Mikkeli), Kultsu(Joutseno), Futura(Porvoo), Kuusysi(Lahti), JäPS(Järvenpää), PK Keski-Uusimaa(Kerava), Viikkarit(Helsinki), FC Myllypuro(Helsinki), Atlantis(Helsinki). Sarja pelataan kolminkertaisena, Kufulaisilla kotipelejä on 13 kpl ja vierasmatseja 14 kpl. Kotikenttänä on Savon Sanomat Areena.


- 31.1.2014

Viikon ajan KuPS:n treeneissä ollut Kufulaisten kolmikon tilanne ratkeaa tänään, jatkavatko he KuPS:n vai Kufun treenivahvuudessa. Miehet ovat pysyneet mukavasti KuPS:n vauhdissa mukana ja mahdollista on, että he esiintyvät jopa Lahti-KuPS Liigacupin pelissä 1.2.


- 31.1.2014

Sinisten rinkiin on liittynyt parin viikon testipätkälle viime kaudella KuPS:n A-junioreiden kapteeni, Santeri Saarenkunnas. Saarenkunnas pystyy pelaamaan monipuolisena jokaisella keskikentän pelipaikalla. Mies on pallovarma ja ennenkaikkea asenteeltaan esimerkillinen. Kufun valmennuskaksikko Kurikka--Matilainen pyrkii rajaamaan helmikuun puoliväliin 80 % joukkueen sopimuspelaajista.


- 31.1.2014

Kufulaiset ovat solmineet sopimuksen Smartum-yhteistyösopimuksen. Tulevan kesän peleihin lipun sekä kausikortin pystyy ostamaan Smartum liikunta-/kulttuuriseteleillä. Kufulaisten kanssa Kultayhteistyösopimuksen ovat solmineet Intersport Kuopio, Charles River Finland sekä Lääkärikeskus Mehiläinen.


- 27.1.2014

Kufulaisista KuPS:n treenivahvuuteen liittyvät Jani Mahanen, Henri Jäderholm sekä Joonas Ojantie. Miehet täydentävät KuPS:n liigamiehistön pientä treenirunkoa sekä antavat näyttöjä Esa Pekoselle. Kufulaisista treenivahvuuteen ovat liittyneet pitkäaikais-poissaolijat Henri Jäderholm ja Petri Luhio. Joukkueessa näyttöjä ovat antamassa myös viime kaudella KuPS:n A-nuorissa pelanneet Jeremias Kettunen, Oskari Kantanen sekä Joni Miettinen. Myös muutama uusi mies on tulossa treeneihin.


- 22.1.2014

Kufulaiset avasivat treenipelikautensa viime viikonlopulla. Jatkoa seuraa tulevana sunnuntaina, kun vastaan Kuplahallin hiekalle tulee Kolmoseen noussut Warkaus JK. Sinisten valmentaja Marko Kurikka; "Ottelulla ei tuloksen suhteen ole suurempaa merkitystä. Kokeillaan muutamia uusia juttuja pelissä ja ringissä on myös uusia kavereita, joita voimme pelissä kokeilla, jotta nähdään onko heistä vielä tulevalle kesälle käyttöä. Imua seuraan kohtaan on pelaajistossa, tässä on muutama viikko aikaa katsella ja testata miehiä, kunnes pistetään luukut kiinni. Tosin mielenkiintoisia pelimiehiä otetaan aina mukaan!"


- 22.1.2014

Kufu98 ja KuPS solmivat farmisopimuksen pelikaudesta 2014. Farmisopimuksella haetaan molempia osapuolia hyödyttäviä synergia-etuja, kertoo Kufun Mikko Kolehmainen. Ajatus "pyhästä nelikosta"; KuPS, Kufu, KuPS:n A- ja B-juniorit on ideana mahtava juttu. Aivan tässä muodossaan se ei vielä ole toimiva, mutta ennenkaikkea tulevaisuudessa tuollainen nelikko olisi ehdottoman tärkeä asia Kuopion alueen jalkapalloilulle. Näin löytäisimme jokaiselle pelimiehelle sopivan pelipaikan kykyjen, sen hetkisen pelikunnon ja kehittymisen kannalta. Neuvottelupöydässä henki oli vastaanottavainen kaikinpuolin, tästä on hyvä aloittaa.


- 13.1.2014

Treenit alkoivat menneellä viikolla. Harjoitusvahvuus on ollut vielä suhteellisen pienehkö, osin johtuen reissulaisten poissaoloista (Jäderholm, Luhio, Nissilä) sekä loukkaantumisista (Penttilä, Hartikainen, Kiiliäinen, Kolari). Siltikin vauhtia on riittänyt. Kuun puolivälin jälkeen tilanteen pitäisi parantua, mutta vielä ensimmäisessa harjoituspelissä La 18.1 KuPS A:ta vastaan joukkue on vielä alkutekijöissään. Valmennuskaksikko Kurikka -- Matilainen ohjenuorana on ollut pallollisen pelin kehittäminen, pallojen pitäminen mukana jokaisessa treeni-osiossa.


- 8.1.2014

Kufun kauden 2014 kausikortit tulleet myyntiin!
Kausikortilla pääset ilmaiseksi kaikkiin Kufun kauden 2014 kotipeleihin
sekä saat Intersport Kuopiosta - 15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista.
Kausikortin hinta 40 € / kortti.
Maksu suoritetaan seuran tilille 363630-2749257, "viesti-kohtaan" oma nimi + yhteystiedot.
Kortti toimitetaan postitse perille.- 22.12.2013

Uusina pelaajina Kufu-paitaan liittyvät Jarkko Pirinen (Kings) ja Erno Nissilä (PK-37). Kufulaisten joukkuetreenit pyörähtävät käyntiin Ma 6.1 Kuopiohallissa. Tällöin joukkueen sopimustilannetta kartoitetaan uudelleen, sillä ringissä on mukana mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Viime kaudella joukkueessa esiintyneet Tonit, Kouvalainen & Pehkonen siirtyvät sarjaporrasta alemmaksi SiPS:n vahvuuteen. Kufulaiset kiittävät molempia miehiä hienoista peli-esityksistä ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaisuuteen.


- 10.11.2013

Joukkue varmisti ottavansa sarjapaikan Kakkoseen Ma 28.10. Joukkueen taakse on saatu kasattua kuopiolaisia yrityksiä ja ihmisiä, joilla on halua nostaa ja pitää joukkue Kakkosessa.


- 10.11.2013

Kufun valmennuksesta kaudella 2014 vastaavat kaksikko Marko Kurikka - Jarmo Matilainen. Kurikalle valmennuspesti on uran ensimmäinen, mutta miehellä on kova palo valmennukseen. Ideoita, valmiuksia hänellä riittää. Matilainen on kokenut kehäkettu valmennuksen saralla ja hän täydentää kaksikkoa kokemuksellaan. Kaksi kautta Kufulaisia luotsannut Kai Rönkkö (Region's Cupin voitto 2012, Kolmosen sarjavoitto 2013) siirtyy junioripuolelle, jättäen haikeat jäähyväiset toistaiseksi Sinisille. Hän toimii kuitenkin jatkossa Kurikan - Matilaisen mentorina, pysyen tiiviisti ajan hermolla Kufun toiminnassa.


- 10.11.2013

Joukkue juhlii kauden päättäjäisiä 2.11, jolloin aloitellaan myös valmistelua uuteen kauteen.


- 3.11.2013

Kauden päättäjäisissä palkittuja:

Lepan Pytty, kauden paras pelaaja 2013:
Jussi Kolari

Maalitykki 2013:
Tommi Lankinen

Kauden Tulokas 2013:
Henri Jäderholm

Tähtipörssi 2013:
Harri Penttilä

Kauden Nuori Pelaaja 2013:
Niko Lehijoki

Seuramies 2013:
Markku Nokela
Kai RönkköVanhemmat uutiset